El director de Change.org España: "Aquí és on més gent es mobilitza a través de la plataforma"

Francisco Polo ha participat en una trobada digital amb els lectors d'EL PERIÓDICO

El director de Change.org a Espanya, Francisco Polo, durant l’a trobada digital a la redacció d’EL PERIÓDICO

El director de Change.org a Espanya, Francisco Polo, durant l’a trobada digital a la redacció d’EL PERIÓDICO / JULIO CARBO

2
Es llegeix en minuts

"A Espanya, és on estem veient que més gent es mobilitza utilitzant Change.org per iniciar campanyes, sumar-s'hi i provocar canvis". Així s'ha expressat el director de Change.org Espanya, Francisco Polo, en la trobada digital que ha realitzat aquest dijous a la tarda a EL PERIÓDICO. A través de les preguntes realitzades pels lectors, Polo ha reivindicat l'èxit que està tenint la plataforma en aquest país i el triomf de moltes de les peticions, gràcies a la implicació de la ciutadania.

Validació de firmes

"Actualment a Espanya, Change.org té més de 3 milions d'usuaris, és a dir, més d'un 10% dels usuaris d'internet de l'Estat. Es tracta del percentatge més gran de la nostra plataforma a tot el món i és un nombre que no deixa d'augmentar", assegura el director. A més, des de la plataforma preveuen un creixement considerable durant els pròxims anys i, mentre esperen que això succeeixi, estan desenvolupant una pàgina "més robusta i útil que sigui capaç d'albergar els 100 milions d'usuaris a tot el món". 

Un dels temes que més intrigava els lectors era el procés de validació de les firmes i el control dels robots, per saber com de reals i de fiables eren les rúbriques recollides. Davant aquest dubte, Polo ha assegurat que tenen "sistemes automàtics i manuals per a la detecció i la retirada de l''spam'". "Totes les firmes amb correus falsos són retirades al cap d'unes hores, ja que detectem la utilització de 'bots' que de forma artificial intenten adulterar una petició", explica.

La petició més exitosa

Arran de l'aparició del 'cas Bárcenas', Pablo Gallego va iniciar una petició en la plataforma citada que va reunir més d'1 milió de firmes, convertint-se en la més exitosa a Espanya. El director de la pàgina d'activisme 'on line' ha expressat que, "malgrat que no s'hagi complert, no significa que la mobilització no hagi servit, tot al contrari". "És difícil aconseguir aquest objectiu, però, en certa manera, la mateixa petició és un èxit en si mateixa per la pressió pública que ha exercit sobre el Govern", defensa.

Notícies relacionades

"Aquest dijous mateix hem sabut que una altra victòria s'ha produït: gràcies a la pressió de 69.000, es mantindrà el finançament per a un helicòpter a la serra de Madrid que, només l'any passat, va servir per salvar la vida de 95 persones i reduir les seqüeles de 170 pacients", sentencia. "Nosaltres no estem canviant el món. ¡És la gent que utilitza Change.org!", finalitza Polo.