INSPECCIÓ OCULAR

Les víctimes del Madrid Arena van recórrer en braços 150 metres del punt de l'allau a la infermeria

L'advocat de la família d'una de les noies subratlla que només tres de les nou sortides del recinte estaven obertes

Advocats de víctimes del Madrid Arena denuncien les condicions del recinte. / periodico

1
Es llegeix en minuts

Les víctimes de l'allau a la festa deHalloween alMadrid Arena van haver de recórrer en braços de gent una distància de 150 metres "abarrotats" de persones des del lloc del sinistre fins a la infermeria.

"Això és terrible", han indicat dos dels advocats de les joves víctimes de la tragèdia durant unainspecció ocular del recinte, en què ha participat el titular del Jutjat d'Instrucció número 51 de Madrid, Eduardo López Palop, que investiga el cas. També hi han assistit el fiscal superior de Madrid, Manuel Moix, i la fiscal del jutjat, així com els advocats de totes les parts, acusacions particulars, acusacions populars i de Diviertt, l'empresa organitzadora de l'acte, i de Kontrol 34.

Un túnel de 3 per 12 metres

Abdón Núñez, l'advocat de la família de Belén Langdon, ha precisat que durant la inspecció s'ha mesurat el passadís on van passar els fets, que té tres metres d'ample per 12 de llarg, cosa que el converteix en "un autèntic túnel".

Notícies relacionades

A més, ha detallat Núñez, ha quedat clar que, de lesnou sortides existents al local, només estaven obertes tres i la gran d'emergència, ja que les altres estaven tancades per a vestidor, camerino o escenari. De manera que "volien desallotjar 10.000 persones per tres sortides", cosa que era "totalment inviable", segons el lletrat.

Cinc noies van morir a causa de l'allau que es va produir durant la festa deHalloween l'1 de novembre passat alMadrid Arena.

Temes:

Madrid Arena