Anar al contingut

Somescola.cat crida a la mobilització contra la reforma educativa del ministre Wert

La plataforma d'entitats en defensa de l'escola afirma que el projecte és un "retorn a un passat predemocràtic"

Somescola.cat, la plataforma d'entitats en defensa de l'escola catalana ha fet una crida aquest dilluns a mobilitzar-se contra la reforma educativa plantejada pel ministre d'Educació, Ignacio Wert, que ha anunciat un canvi del marc legal que suposaria a la pràctica relegar el paper del català a les escoles.

Somescola.cat farà extensiva la crida a tota la societat civil, encara que no ha concretat la forma concreta de la mobilització. Josep Maria Cervelló, representant del sindicat educatiu Ustec, considera que el projecte és una "irresponsabilitat" per part de l'Estat, que crea una situació "d'emergència".

En un comunicat, els portaveus de Somescola han subratllat que l'esborrany de la llei de Wert "torna la política educativa a un passat predemocràtic", basat en "el control doctrinal de l'educació, la recentralització del sistema, la minorització de les llengües no castellanes, amb especial maltractament a l'escola catalana i als programes d'immersió lingüística".

La plataforma considera que el text és "un atemptat a la llengua, a la cohesió social i a la promoció d'igualtat d'oportunitats que han presidit l'escola catalana!". Davant aquest panorama, Somescola exigeix al Govern de la Generalitat "la màxima contundència en la defensa del patrimoni pedagògic".