Els sindicats rebutgen l'esborrany de la Lomce per constituir un "atac sense precedents"

La UGT considera que el nou marc legal és un "autèntic míssil a la línia de flotació del català"

CCOO denuncia la voluntat "recentralitzadora" del Govern que "no porta enlloc"

1
Es llegeix en minuts

Els sindicats rebutgen el pla de Wert. Els secretaris generals deCCOOi laUGT, Joan CarlesGallegoi Josep MariaÁlvarez, respectivament, han qualificat aquest dilluns de "recentralitzador" i "espanyolitzador" el projecte de llei orgànica de millora de la qualitat educativa (Lomce) que prepara el Govern central.

La UGT ha rebutjat l'esborrany per considerar que suposa un "atac sense precedents" al model d'ensenyament català, "un autèntic míssil a la línia de flotació del català". El sindicat ha reivindicat una resposta social que es correspongui amb les mesures que contempla l'esborrany, entre les quals figura acabar amb la immersió lingüística i posar en joc la cohesió social.

Notícies relacionades

Després de la reunió que CCOO i la UGT han mantingut aquesta tarda amb el president de la Generalitat en funcions, Artur Mas, el secretari general de CCOO, Joan Carles Gallego, s'ha mostrat contrari a qualsevol "atac" al model actual d'immersió lingüística i ha denunciat la voluntat "recentralitzadora" del Govern de Madrid, que "no porta enlloc", ha dit. "Seria fer un pas enrere des del punt de vista educatiu i seria perillós des del punt de vista social", ha afirmat el líder de CCOO.

Per Josep Maria Álvarez, l'esborrany que prepara el ministre d'Educació, José Ignacio Wert, no només és "recentralitzador", sinó també "espanyolitzador", i no fa més que "mantenir una situació de tensió a Catalunya que no té res a veure amb la realitat". Després de reafirmar el compromís dels sindicats amb el model d'immersió lingüística, Álvarez ha lamentat les "ocurrències" del ministre Wert sobre un tema com és l'educatiu, que és competència de la Generalitat.