Suspès un concert de Siniestro Total a Reus per deficiències de seguretat

Almenys 400 persones han esperat en va l'actuació al recinte, que l'alcaldessa en funcions ha decidit suspendre

Músics i membres de l’organització proven d’accedir a l’ajuntament sense èxit, ahir.

Músics i membres de l’organització proven d’accedir a l’ajuntament sense èxit, ahir. / ALBA MARINÉ

2
Es llegeix en minuts
ESTHER CELMA / Reus

El festivalRock'n Reus que s'havia de celebrar aquest divendres al Parc de la Festa de Reus no ha arribat a obrir les portes davant el desconcert de centenars de persones que havien anat a l'actuació, encapçalada perSiniestro Total. L'alcaldessa en funcions i regidora de Seguretat,Alicia Alegret (PP) ha explicat que "van presentar la sol·licitud de llicència 24 hores abans i amb el que van presentar no garantien ni mínimament la seguretat" i ha detallat, per exemple, que "la pòlissa de l'assegurança ha de ser de dos milions d'euros i ells la van fer de 600.000", i per tant, "a última hora, veient que els promotors no complien, hem decidit suspendre el concert".

Alegrettambé ha explicat que s'ha posat en contacte amb els portaveus municipals per exposar-los que "no podem tenir 2.000 persones en un recinte municipal sense seguretat". Els organitzadors en discrepen i asseguren: "Ho teníem tot en regla, gairebé tots els grups ja havien provat so i l'escenari estava muntat". Fins i tot han arribat a tancar-se al recinte en senyal de protesta, però "ens han tallat la llum i l'aire condicionat".

Un dels membres de Siniestro Total ha explicar atònit que "en 20 anys de carrera mai m'havia trobat res semblant" i ha demanat a laGuàrdia Urbana que aixequessin una acta segons la qual "la banda ha complert, ens hem presentat a tocar i no ens han deixat" i també ha assenyalat que "no és normal que aquí vagi venint gent i gent i ningú no doni explicacions". Ha assegurat que "no m'agradaria estar en la pell del promotor ni de l'Ajuntament perquè aquí hi pot haver un problema d'ordre públic".

Notícies relacionades

Alegret ha assegurat que "vetllem perquè no hi hagi problemes" i ha recalcat: "Nosaltres no prohibim res. Hem ofert a l'organització que quan ho tinguin tot a punt, sigui d'aquí una setmana o el temps que sigui, que poden celebrar el concert, però així, no". Alguns dels músics, com els Siniestro Total, s'han dirigit a l'Ajuntament per "veure què aclaríem, però ens hem trobat la porta tancada i no ens han deixat passar".

Jaime, trompetista de Bajo Licencia, també ha expressat la seva estupefacció davant "un fet inexplicable; tot estava a punt i de sobte ens diuen que no hi ha permís". Al tancament d'aquesta edició, unes 400 persones esperaven, en va, que obrís el recinte.