INVESTIGACIÓ INTERNA

Els Boy Scouts del Canadà admeten que van ocultar denúncies d'abusos sexuals a menors

Una auditoria identifica 486 casos des del 1947 de personal acomiadat per acusacions de conducta sospitosa

1
Es llegeix en minuts

La direcció delsBoy Scouts del Canadà ha admès que membres adults de l'organització van cometre suposatsabusos sexuals contra menors i que en molts casos els van ocultar, tot i que han remès més d'un centenar de denúncies a les autoritats.

El director delsScouts del Canadà, Steve Kent, ha explicat en una conferència de premsa els resultats d'una auditoria realitzada per la firma KPMG, en la qual s'han identificat 486 casos, entre els anys 1947 i 2011, en què personal adult de l'organització va ser suspès o acomiadat per acusacions de conducta sospitosa contra menors.

L'informe també constata que elsScouts només van informar la policia d'una de cada quatre acusacions, però Kent ha destacat que els mateixos resultats de l'auditoria demostren que no hi va haver "un intent sistemàtic d'ocultar els abusos". El president de l'entitat ha admès que han passat "coses dolentes" en moltes organitzacions i que "desgraciadament els Scouts del Canadà no són cap excepció".

Notícies relacionades

L'auditoria també ha revelat que, malgrat que el 1992 l'entitat va canviar les normes perquè fos obligatori informar les autoritats de qualsevol acusació d'abusos sexuals a menors, no va complir la normativa. Dels 129 casos de què van informar, 65 mai van arribar a la policia i dels 64 restants no existeix prou informació per constatar si les acusacions van ser transmeses a les autoritats.

ElsBoys Scouts ja van sermultats als EUA per abusos sexuals comesos fa més de 20 anys. L'organització va haver de pagar una multa de 18,5 milions de dòlars (uns 15 milions d'euros) i indemnitzar altres 1,4 milions més una de les 17 víctimes