MALA ALIMENTACIÓ

L'obesitat infantil ja s'assembla a la dels EUA

Un estudi revela que un de cada quatre nens d'entre 3 i 5 anys pateix problemes de pes

L’obesitat infantil a Espanya ja s’assembla a la dels EUA.

L’obesitat infantil a Espanya ja s’assembla a la dels EUA.

1
Es llegeix en minuts

Un de cada quatrenens espanyols d'entre 3 i 5 anys pateixobesitat osobrepès, segons revela un estudi fet públic aquest dimecres per la Fundació Thao. "És una edat molt prematura, és alarmant i hem de fer molts esforços per actuar abans d'aquestes edats si volem prevenir l'obesitat infantil", ha destacat Rafael Casas, director científic de la fundació.

L'informe presentat aquest dimecres a Barcelona és un dels més extensos a Espanya, amb una mostra de 38.008 nens i nenes d'entre 3 i 12 anys. L'estudi reflecteix que un 23,5% dels nens d'entre 3 i 5 anys pateixen obesitat o sobrepès. El percentatge s'eleva fins al 30% en el cas de tota la població infantil estudiada: un 21,7% pateix sobrepès, i un 8,3%, obesitat.

"Són percentatges similars als dels EUA i no estem invertint pràcticament gens en la prevenció de l'obesitat", ha destacat Casas després d'assenyalar que la despesa en aquestes actuacions només equival al 5% o 6% del total de la factura sanitària.

En edats cada vegada més precoces

Contràriament al que es pensava, l'estudi posa en relleu que l'obesitat comença en edats cada vegada més precoces, amb una prevalença del 7,3% entre els 3 i 5 anys; i tendeix a reduir-se a partir dels 10 anys, amb un 6,6% d'obesos entre els 10 i els 12 anys.

Notícies relacionades

L'estudi adverteix que no se segueix prou ladieta mediterrània i que només el 75% dels nens consumeixen una peça defruita diària. També revela que el 4,1% dels nens i nenes d'entre 8 i 13 anys consumeixenbegudes alcohòliques.

Els experts de la Fundació Thao, que col·labora amb els Ministeri d'Educació i Sanitat per promoure la salut infantil, alerten que encara hi ha un elevatsedentarisme. En aquest sentit, apunten que el 24% dels nens d'entre 8 i 13 anys passen fins a dues hores diàries davant de latele i un percentatge similar (24,4%) està el mateix temps davant l'ordinador.