MUNTATGE AMB FINS POLÍTICS

Indignat l'autor de la foto que 'La Razón' va manipular per a la seva portada contra els estudiants

El fotoperiodista Emilio Morenatti, de l'agència AP, denuncia que el diari va substituir retrats de banquers pels dels joves

La portada de ’La Razón’, al costat de la foto original, en una imatge publicada per Emilio Morenatti al seu Twitter.

La portada de ’La Razón’, al costat de la foto original, en una imatge publicada per Emilio Morenatti al seu Twitter.

1
Es llegeix en minuts
Óscar Toral
Óscar Toral

Periodista

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El fotoperiodistaEmilio Morenatti, de l'agència Associated Press, ha denunciat aTwitter queLa Razón "va manipular per motius polítics" una de les seves imatges per a la controvertida portada de dimecres passat sobre lesmobilitzacions en l'educació.

Morenatti ha explicat a EL PERIÓDICO que va fer la foto original, en què un vianant mira uns cartells amb retrats de banquers, el 12 de novembre passat a la plaça de Catalunya de Barcelona. ALa Razón "han substituït les fotos dels banquers per fotos de gent que ells diuen que són activistes d'esquerres que organitzen les pròximes protestes estudiantils", ha declarat.

Ara el cas està en mans d'Associated Press, que estudia en quina mesura la manipulació suposa una vulneració del contracte entre l'agència i el diari conservador, cosa que podria desembocar en accions legals.

Portada polèmica

La portada de dimecres passat deLa Razón, que va desencadenar una intensa polèmica a les xarxes socials, mostrava cinc fotos de líders estudiantils sota el títol "Els mals estudiants agiten l'Educació". Juntament amb els retrats, incloïa breus textos sobre els joves.

Notícies relacionades

D'un deia, per exemple, que es va llicenciar l'any passat en Dret i que "cobra del Ministeri d'Educació, contra el qual protesta". D'un altre dels estudiants assenyalats s'afirmava que és "assidu a les protestes violentes i fan d'Amaiur", i d'un tercer es deia que "té antecedents per agredir dos policies".

Àmplia trajectòria com a reporter de guerra

Emilio Morenatti, que està molt molest pel cas, és un prestigiós fotoperiodista distingit amb guardons com elFotoPres 2009,per les seves imatges de dones pakistaneses desfigurades, i una menció d'honor alsWorld Press Photo 2007. Té una àmplia trajectòria com a reporter de guerra, esquitxada per incidents com un segrest aGaza el 2006 i una explosió a l'Afganistan en què va perdre un peu el 2009.

Temes:

Fotografia