PROTESTES PER LES RETALLADES EN EDUCACIÓ

Felip Puig demana als estudiants que aïllin els "violents"

El conseller subratlla que els disturbis perjudiquen "la imatge del país" i el dret a la vaga

El conseller d’Interior, Felip Puig, parla per telèfon, el 21 de febrer, al Palau de la Generalitat.

El conseller d’Interior, Felip Puig, parla per telèfon, el 21 de febrer, al Palau de la Generalitat. / DANNY CAMINAL

1
Es llegeix en minuts

El conseller d'Interior, Felip Puig, ha demanat aquest dijous als estudiants que es manifesten contra les retallades en l'educació que aïllin els "violents" que aprofiten les protestes per provocar disturbis com els que ahir van acabar amb 12 detinguts i 12 ferits. Així, Puig ha volgut diferenciar entre la majoria d'estudiants que de manera legítima van expressar les seves queixes contra la tisorada del Govern i els "grups violents organitzats".

En declaracions a Catalunya Ràdio, el conseller ha assenyalat que fenòmens com els que es van viure dimecres a Barcelona amb actes vandàlics com la crema de cotxes i contenidors, els atacs a seus d'entitats bancàries o els intents d'intimidar la policia "perjudiquen la imatge del país" i "tenen molt poc a veure" amb el dret a la vaga. És per això, que ha insistit en la seva petició d'aïllar els violents que "perjudiquen" l'exercici del dret a manifestar-se.

Notícies relacionades

Puig ha lamentat, igualment, que hi hagués manifestants que "de manera espontània i irresponsable se sumessin als altercats".

Respecte a l'ocupació dels rectorats de les universitats UAB, UB i de la Rovira i Virgili, el titular d'Interior ha assenyalat que els Mossos procediran al desallotjament "en funció de si els rectors ho demanen o no. La decisió és seva", ha dit.