A PETICIÓ D'"UNA ENTITAT AUTORITZADA"

Twitter censurarà els missatges ofensius o que violin les lleis locals

La xarxa social no deixa clar com determinarà quins tuits sobrepassen el dret a la llibertat d'expressió

Comunicat del bloc de Twitter en què la companyia ha anunciat la seva nova normativa.

Comunicat del bloc de Twitter en què la companyia ha anunciat la seva nova normativa.

1
Es llegeix en minuts

Laxarxa social Twitter ha anunciat aquesta matinada quecensuraràa  partir d'ara aquellsmissatgesdels seus usuaris que siguinofensius o que violin les lleis de cada país. Per justificar la mesura, Twitter ha argumentat que la idea dellibertat d'expressió s'entén de forma diversa en diferents llocs del planeta i ha posat com a exemple que governs com el de França o Alemanya prohibeixen la publicació de continguts favorables al nazisme.

"Fins ara, l'única forma que podríem ajustar-nos als límits d'aquests països era retirant el contingut globalment. A partir d'avui, tenim la possibilitat de retenir continguts d'usuaris en un país específic al mateix temps que està disponible a la resta del món", ha explicat la companyia californiana al seu portal.

La xarxa social no deixa clar en la seva publicació com determinarà exactament quins missatges sobrepassen el dret a la llibertat d'expressió en cada país, si bé a la seva pàgina d'ajuda a l'usuari apunta que elbloqueig de tuits respondrà a una sol·licitud per part d'una "entitat autoritzada". "En el nostre continu esforç per fer que els nostres serveis estiguin disponibles a tot arreu, si rebem una petició vàlida i apropiada d'una entitat autoritzada, pot ser necessari impedir l'accés de cert contingut en un país determinat de tant en tant", ha apuntat.

Notícies relacionades

Twitter ha insistit que vetllarà per latransparènciadel procés de censura de tuits i que notificarà als usuaris que tinguin el contingut restringit i marcarà el missatge amb un avís que ha estat vetat.

Poques hores després de conèixer-se el breu comunicat de la xarxa social,twitter ja ha començat a bullir amb missatges contraris a la mesura,amb etiquetes com#CensuraTwitter.Molts internautes temen que la mesura intenti emmordassar les veus discrepants que van permetre generar moviments de protesta com els de la primavera àrab, on les xarxes socials van jugar un paper destacadíssim. La Xina i Cubasón altres països on el moviment de protesta davant la dictadura és molt actiu en xarxes com Twitter i Facebook.