han mort 31 persones

Alemanya atribueix a la soja cultivada a la Baixa Saxònia el brot d''E.coli'

Les autoritats sanitàries han aixecat avui l'alerta sobre el consum de cogombres, enciams i tomàquets

Un cambrer prepara amanides en un restaurant alemany després que el Govern hagi posat fi a l’alerta.

Un cambrer prepara amanides en un restaurant alemany després que el Govern hagi posat fi a l’alerta. / Christian Charisius (EFE)

1
Es llegeix en minuts
AGÈNCIES / Berlín

Noves dades han confirmat que elsbrots de soja són la fontmés probable del mortalbrot d'E. coliaAlemanya, segons han informat aquest divendres les autoritats alemanyes de salut. Les autoritats alemanyes consideren que cada vegada són més ferms els indicis que relacionen el brot de la soca agressiva d'E. coliamb un productor de llavors germinades de l'estat federat de laBaixa Saxònia.

"Són els brots de soja", ha ditReinhard Burger, director de l'Institut Robert Koch, el centre alemany per al control de la malaltia. "Les persones que van consumir els brots van ser nou vegades més propensos a tenir diarrea amb sang que els que no", ha afegit. "El brot no s'ha acabat."

Aixecada l'alerta

Lesautoritats sanitàries alemanyes aixecaran aquest divendresl'alerta contra elconsum de cogombres, enciams i tomàquets crus per la infecció amb una soca agressiva del bacteriE. coli, segons l'edició digital del rotatiuBild.

El brot ha causat 31 morts en aquest país i un a Suècia.

Granja de cultiu alemanya

Notícies relacionades

Segons el diari alemany, les sospites se centren en unagranja de cultiu biològic a la localitat de Bienenbüttel, al districte de Uelzen, en què diverses de les seves empleadesvan contraure la malaltia fa unes quantes setmanes.

Les anàlisis realitzades en aquesta empresa després de convertir-se en sospitosa van donar totes resultats negatius, encara que no es descarta que elfocus infecciós desaparegués després del seu brot inicialsense deixar rastre.