A LES FACULTATS D'ECONOMIA I EMPRESA

Uns 50 estudiants i professors boicotegen un acte del secretari d'Universitats

La Plataforma Unitària en Defensa de la Universitat Pública impedeix parlar al rector de la UB amb crits en contra de les retallades

1
Es llegeix en minuts

Una cinquantena d'estudiants iprofessors han boicotejat amb crits i xiulets la celebració d'un acte en què havien d'intervenir el secretari d'Universitats del Ministeri d'Educació,Màrius Rubiralta, i el de la Generalitat,Antoni Castellà, a Barcelona.

Convocats per laPlataforma Unitària en Defensa de la Universitat Pública, els estudiants i els professors han impedit parlar al rector de la Universitat de Barcelona (UB), Dídac Ramírez, amb crits en contra de les retallades i acusacions de "cínic" i "hipòcrita" per permetre-les i acceptar-les.

Rubiralta, Castellà i Ramírez, així com altres membres delrectorat de la UB, tenien previst inaugurar les obres de la fusió de lesfacultats d'Economia i Empresa d'aquesta universitat, recorrent-ne les instal·lacions.

Pancartes i crits

La inauguració no s'ha pogut portar a terme, ja que els participants en la protesta han seguit amb pancartes, crits i xiulets a la comitiva de càrrecs universitaris per l'interior de la Facultat d'Economia i Empresa.

Els estudiants han llegit un manifest en què reclamen una universitat pública de qualitat i que no s'acomiadi cap treballador, ni tampoc professors, a més de la congelació de les taxes universitàries per al pròxim curs.

Marxa per la Diagonal

Després de la lectura del manifest, que el rector i els secretaris d'Universitats delMinisteri i de laGeneralitat han escoltat en silenci, els estudiants han fet un passadís perquè els responsables universitaris poguessin seguir el seu recorregut. A la biblioteca de la facultat, els manifestants han respectat el silenci que s'ha de mantenir en aquests espais i han demanat així mateix silenci.

Notícies relacionades

Quan s'ha acabat la visita i s'havien de fer els parlaments, el rector ha demanat que se l'escoltés, com ell ho ha fet abans, però ha estat impossible perquè les acusacions de cinisme per part dels que protestaven han continuat. A l'acabar l'acte estava previst un refrigeri que no s'ha servit, donada la tensa situació, i que els responsables de la facultat han fet retirar quan se n'han anat els alts càrrecs d'Universitats.

Abans de la protesta que ha tingut lloc a l'interior de la facultat, un grup d'una trentena d'estudiants i professors han marxat en manifestació pel centre de l'avinguda de la Diagonal de Barcelona expressant el seu malestar per les retallades previstes i reclamant que "la universitat pública no és un negoci".