Anàlisi

Per fi han arribat

2
Es llegeix en minuts
ALEJANDRO PALOMAS

Han arribat. Han aparegut els vells a les places de les nostres ciutats, i amb ells, el que semblava una revolta se solidifica i sembla alguna cosa més. Alguna cosa seriosa. Són cares afables, avis i àvies que després de sobreviure a una dictadura letal es neguen ara a viure en una democràcia que els ven benestar a canvi de silenci i s'asseuen amb els joves, jubilats els uns i desil·lusionats els altres.

Avui un contingent que es creia submís per exhaust també ha dit «prou». Han arribat a les places amb els justificants de les seves pensions i s'han assegut amb un somriure solidari, sense por de perdre i amb la força dels justos, dels que ja van lluitar fa molt de temps i saben que el combat, encara que es perdi, dignifica. Han arribat els jubilats amb ganes de donar guerra i de sobte els que manen i els que ambicionen el poder, els que parlen buit perquè els votem, els que no serveixen ni serviran, tenen por perquè saben que són molts i també dignes.

Han arribat els vells, i els indignats troben a l'asfalt la tendra companyia dels més dignes: els avis, els nostres grans oblidats, els que el sistema ha anat arraconant amb un fals benestar que ara se'ls retira perquè no són llei de Mercat, s'han posat en marxa, i ara són avis i néts els que es regiren als carrers contra les urnes, acampats i organitzats.

Han arribat els vells i els joves s'emocionen perquè d'alguna manera feien falta. «Volíem tornar a veure-us, recuperar-vos i reincorporar-vos al grup. Hi ha lloc per a vosaltres», comencen a dir els indignats, fent-los lloc als mateixos bancs en què fins no fa gaire la nostra gent gran s'asseia a veure passar la vida, queixant-se de la desídia i de la falta de valors dels nois i noies que ara comparteixen amb ells pancartes, termos i cafè.

Notícies relacionades

«Aquests nois tenen valors», comença a dir la nostra gent gran. I s'emocionen perquè de cop i volta algú els diu que són necessaris, que no són només un vot sinó també una veu que diu coses que s'han d'escoltar.

Els nostres vells s'han aixecat dels seus bancs i han passat a fer el que ningú ja no esperava d'ells. Han tornat. Això va de debò.

Temes:

Indignats