ADÉU A L'HIVERN SUAU

L'onada de fred arribarà demà a Catalunya i causarà temperatures gèlides diumenge

Les termòmetres rondaran els zero graus al litoral i baixaran fins a -15 al Pirineu

Dues dones es protegeixen del fred, el gener de l’any passat a l’estació de Sants de Barcelona.

Dues dones es protegeixen del fred, el gener de l’any passat a l’estació de Sants de Barcelona. / JOAN PUIG

1
Es llegeix en minuts
Óscar Toral
Óscar Toral

Periodista

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El suau hivern d'aquests dies acabarà demà a Catalunya a causa de l'entrada d'una bossa d'aire fred procedent del centre d'Europa que provocarà una baixada de les temperatures d'entre 5 i 10 graus.

El descens tèrmic es començarà a notar demà al matí i s'augmentarà al llarg de la jornada, segons Eliseu Vilaclara, cap de predicció del Servei Meteorològic de Catalunya. Dissabte s'accentuarà aquesta tendència, i diumenge es preveuen els registres més baixos al litoral (amb mínimes d'entre 0 i -2 graus) i al Pirineu (amb al voltant de -15). A l'interior, el fred serà més intens dilluns o dimarts, amb fins a -8 graus. A partir de llavors, les temperatures es recuperaran a poc a poc.

Notícies relacionades

L'onada de fred es presenta bastant seca, raó per la qual a penes ocasionarà precipitacions. Les previsions només indiquen que hi pot haver alguna petita nevada o tímides pluges entre dissabte a la tarda i la matinada de diumenge en punts del litoral nord-est. Tampoc farà gaire vent, només algunes ratxes divendres al Pirineu oriental i l'Empordà.

Les temperatures que s'assoliran estaran en la franja de les més baixes de l'hivern, encara que no es preveuen rècords. El contrast amb el bon temps dels últims dies serà el factor que agreujarà la sensació de fred.

Temes:

Fred