DO PLA DE BAGES
Quim Fargas: «El celler petit ha de ser innovador»
Quim Fargas.
Quim Fargas (Salelles, Bages, 1964) ha viscut sempre entre vinyes. El seu celler -un dels pioners en l'enoturisme- produeix al voltant de 30.000 ampolles anuals, entre les quals destaquen els mitges criances d'ull de llebre i merlot Fargas Fargas (Pla de Bages), disponibles a les botigues per uns set euros.
-¿Quan començarà la verema?
-La setmana que ve començarem amb les varietats blanques (chardonnay i moscatell), i la següent els arribarà el torn a les negres: primer l'ull de llebre i després el merlot i el cabernet.
-¿Està molt pendent del temps?
-I tant. Vénen 20 dies clau, i el millor per al vi seria que no caigués més pluja. El raïm ja té bastanta aigua i aniria bé que acabés de madurar en sec.
-¿Com es fa lloc un petit celler en el sector?
-Moure'm entre vinyes és el meu fort, però la feina comercial és el que em costa més. L'única via per a les marques poc conegudes és apostar per la qualitat, ser innovadores i obrir el celler al públic.
-¿L'ajuda gaire l'enoturisme?
-És la millor manera de donar-nos a conèixer. El nostre celler és visitable des de fa 10 anys, i als aficionats els encanta conèixer el cicle del vi i com treballem. Després,
ells ens fan la publicitat.
- Transport públic La T-Jove continuarà rebaixada al 50% el 2026
- Segona vida (23) / JORDI VILA-PUIG Jordi Vila-Puig, exjugador del Barça d’hoquei patins: "La meva vida és una aventura en el món de l’esport"
- Joan Baltà, director de Barcelona Sagrera Alta Velocitat: "L’estació de la Sagrera encara necessita sis anys més d’obres"
- Assaig Escapar-se dels Testimonis de Jehovà
- LA CLAU En l'elefant de Manuel Valls
- Aquesta és la ciutat on és estiu tot l’any: té més de 300 dies de sol, una temperatura mitjana de 22 graus i un centre històric de postal
- Estudi de Stanford Vacunar-se contra l’herpes podria reduir el risc de demència i fins i tot frenar l’avanç de la malaltia
- Operada del peroné Aitana Bonmatí estarà cinc mesos de baixa i es perdrà el que queda de temporada
- Prensa Ibèrica llança Cauro, la seva nova agència que uneix creativitat i tecnologia
- Indústria agroalimentària La Generalitat avança una auditoria sanitària i més protocols a les granges catalanes per blindar-les contra la pesta porcina
