MALESTAR PER L'ACTITUD D'ERC I PSC

ICV recolza Saura enmig de la polèmica per l'actuació dels Mossos

Els ecosocialistes demanen al conseller que prengui mesures perquè no es repeteixin els fets

Joan Herrera assegura que les càrregues "no han agradat i han generat malestar" als militants

El conseller Joan Saura.

El conseller Joan Saura.

2
Es llegeix en minuts
EFE
BARCELONA

El Consell Nacional d'ICV ha expressat avui el seu "malestar" i "desgrat" per la càrrega dels Mossos d'Esquadra contra els estudiants antiBolonya del dia 18 passat i ha demanat mesures perquè no es repeteixin fets com aquest, si bé ha reafirmat la seva confiança en el líder d'Iniciativa, Joan Saura.

Segons ha explicat el secretari general d'ICV, Joan Herrera, les imatges que reflecteixen l'actuació dels Mossos d'Esquadra que va tenir lloc el 18 de març passat "no han agradat" als màxims representants de la militància de la seva formació, els consellers nacionals, que han expressat aquest matí el seu "desgrat" i el seu "malestar".

Aquesta constatació, ha explicat, no ha impedit que el Consell Nacional hagi expressat al líder d'ICV i també conseller d'Interior, Joan Saura, tot el seu suport, fins al punt que, segons Herrera, no hi ha hagut ni un conseller que hagi demanat que Iniciativa renunciï a dirigir la conselleria d'Interior.

Codi ètic policial

La confiança en la gestió de Saura, a més, s'ha traduït que, en la reunió, no s'hagi entrat a debatre la conveniència de possibles relleus dins del departament ja que, segons Herrera, "decisions com aquestes correspon adoptar-les als que estan a la conselleria" i no al partit.

"En dos anys i mig han funcionat moltes mesures que hem impulsat al Departament --ha recalcat-- i ara hi ha càmeres a les comissaries", i la policia autonòmica "disposa d'un codi ètic", de manera que "s'ha fet un salt endavant i el model ha guanyat en transparència i democràcia".

Herrera ha admès, en aquest sentit, que "potser hi ha sectors a qui no han agradat aquestes mesures" i hi han reaccionat en contra però ha afegit que espera que "en les crítiques" a la gestió realitzada "no hi hagi una intencionalitat política".

Preocupació pel pla Bolonya

El Consell Nacional ha valorat que, quan van passar els fets, els responsables d'Interior "donessin la cara i no giressin el cap a una altra banda", així com que "s'hagi obert una investigació interna" i que s'estigui disposat a "assumir responsabilitats". "Els fets ens han incomodat i han generat malestar en una organització que no vol que això torni a passar", ha dit Herrera.

Notícies relacionades

"Creiem que la millor forma d'afavorir el prestigi dels Mossos és prendre mesures per definir responsabilitats i evitar que tornin a passar episodis com aquest", ha afegit. En la reunió hi ha hagut almenys un conseller que ha lamentat que els socis de govern, PSC i ERC, "no sortissin en defensa de Saura" i que "es limitessin a recolzar el cos dels Mossos d'Esquadra".

Herrera ha matisat que aquesta opinió no ha estat general. "Des d'ICV només hem demanat que es posin les bases i els instruments perquè no es repeteixin fets com aquest", ha explicat. La portaveu d'ICV, Laia Ortiz, ha explicat que el Consell Nacional ha debatut l'"estat de preocupació" del moviment estudiantil per la forma en què s'està implementant el procés de Bolonya.