ANOMENAT 'EL BUENO'

Un home de Badajoz mor abatut per la Guàrdia Civil després de matar la seva germana i ferir tres veïns

L'agressor havia matat a la nit diversos animals dels seus veïns, segons alguns testimonis

2
Es llegeix en minuts
EUROPA PRESS / BADAJOZ

L'home que ha matat a Oliva de la Frontera (Badajoz) la seva germana i que ha mort abatut per un tret de la Guàrdia Civil, havia ferit abans del crim dos veïns, i després una altra veïna, una dona gran, segons han explicat responsables de la Delegació del Govern a Extremadura.

L'home, José Manuel Agüedo, de 37 anys i anomenat el Bueno, s'havia presentat abans de les nou del matí al domicili d'uns veïns, un home de 54 anys i una dona de 55 als quals va agredir amb un pic, cosa que els va ocasionar ferides de les quals han estat tractats a l'hospital Infanta Cristina de Badajoz. Avui mateix s'espera donar-los d'alta, segons han informat des del centre sanitari.

Després d'aquesta agressió, Agüedo ha anat a casa seva, on ha coincidit amb la seva germana, de 26 anys, treballadora dels Serveis Socials de l'ajuntament i a la qual ha apunyalat mortalment a l'abdomen amb un ganivet de cuina. Posteriorment, ha sortit al carrer i ha agredit amb un ganivet una dona de 75 anys, i li ha causat una ferida penetrant a l'abdomen per la qual ha estat intervinguda quirúrgicament i ingressada a l'hospital.

L'arribada de la Guàrdia Civil

Més tard, ha arribat la Guàrdia Civil, que ha intentat que l'agressor deposés la seva actitud mitjançant la utilització de porres. Després de constatar que els seus intents eren infructuosos, els agents s'han vist obligats a disparar-li en una cama. No obstant, com que persistia en la seva actitud i avançava cap als agents, els guàrdies civils li han disparat al pit, moment en què ha mort.

La delegada del Govern a Extremadura ha participat en una reunió de la Junta de Portaveus de l'Ajuntament, que ha decretat dos dies de dol oficial pels fets.

Matança d'animals

Segons la Delegació del Govern, la localitat està "bastant consternada", i mai s'havia produït cap denúncia per actituds violentes d'aquesta persona.

Notícies relacionades

Els veïns han constatat que Agüedo no tenia un comportament agressiu, "encara que de vegades, quan bevia, perdia el cap", com dissabte passat, quan va encastar el seu automòbil contra l'entrada d'una caseta on se celebrava un dinar del club local de senderisme.

No obstant, segons els mateixos veïns, pel que sembla, l'agressor havia matat a la nit diversos animals que els veïns tenien als seus patis, com algun gos i galls dindi.