TRIBUNALS

Expulsada una inquilina per donar menjar als coloms

L'Audiència d'Oviedo admet les queixes dels veïns per brutícia

2
Es llegeix en minuts
PATRICIA LINARES / OVIEDO

Una veïna d'Oviedo haurà d'abandonar definitivament la vivenda en què resideix en règim de lloguer des de fa 37 anys després que l'Audiència Provincial, en una sentència sense precedent a Espanya, li hagi suspès el contracte d'arrendament per haver realitzat activitats "molestes i insalubres" per a la convivència amb els seus veïns. La dona, M. E. A., alimentava els coloms des de la finestra i a la terrassa del seu domicili, fins al punt que les aus hi van arribar a fer niu i van inutilitzar el celobert, convertit en focus permanent de brutícia.

Davant el progressiu deteriorament que va patir l'immoble, la comunitat de propietaris va intentar arribar a un acord amb la inquilina. Primer li van demanar que deposés la seva actitud, i davant la seva persistència, van optar per passar el cas a l'advocat de la finca, que, al no aconseguir avenir-se amb l'acusada, va presentar una denúncia. El titular del jutjat de primera instància número 4 d'Oviedo va avalar les tesis dels propietaris i va condemnar M. E. A. al desallotjament del pis perquè posés fi a l'"activitat molesta". I li va advertir que podien treure-la de la vivenda per la via judicial si ella no s'avenia a abandonar-la.

30 EUROS DE LLOGUER

Notícies relacionades

La dona, que va negar ser la causant dels greus problemes d'insalubritat que va començar a patir l'immoble, va al.legar que les aus es colaven "a través de la malla defectuosa" d'un pis adjacent i va presentar un recurs contra la sentència. Els magistrats de la Secció Quarta de l'Audiència Provincial li van imposar, l'estiu de l'any passat, una condemna de "desterrament" temporal de cinc mesos, un període de temps que el tribunal va considerar més "ajustat i ponderat" que el desallotjament definitiu. No obstant, li va imposar l'obligació de seguir pagant el lloguer --30 euros al mes-- durant l'expulsió.

Els magistrats van argumentar que la suspensió definitiva del contracte seria una sanció excessiva, donades les dificultats que això li suposaria tant per l'escàs mercat d'arrendament com per l'elevat cost actual dels lloguers. Els veïns afirmen que aquells mesos la tranquil.litat va regnar a la comunitat, però l'alegria els va durar poc ja que, al tornar, els problemes es van reproduir, i per això van denunciar els fets altra vegada i un nou tribunal va dictaminar l'expulsió definitiva.

Temes:

Coloms