SUCCESSOS

La 'vendetta' iniciada a BCN sega una altra vida a Tirana

El germà d'un proxeneta assassinat a Barberà el 2006 mor de tres trets

La guerra entre clans s'ha saldat fins ara amb almenys sis morts

2
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / TIRANA

Edvin Zanaj caminava de nit pels carrers de Tirana quan algú li va disparar diverses vegades des d'un cotxe en marxa. Els testimonis diuen que la pistola tenia un silenciador. Zanaj va caure a terra amb tres trets al cos i poc després va morir. Ningú va poder veure la cara de l'assassí, però és probable que els Zanaj ja sàpiguen de qui es tracta i estiguin ordint la venjança. Massa sang s'ha vessat des que fa més d'un any va esclatar la guerra entre clans de proxenetes a Albània, i la policia està acostumada que els cops se succeeixin a ritme devendettasiciliana: un mort d'aquest bàndol, un mort de l'altre. El que és estrany és que tot va començar a Barcelona.

Edvin Zanaj tenia 23 anys i era el germà petit de Slejdi Zanaj, l'home mort que trobat el 26 de setembre del 2006 en una carretera de Barberà del Vallès; tenia uns quants trets al cos i un tret de gràcia a la templa. Molt a prop, i en idèntiques condicions, la policia va trobar el cadàver de Nico Delaj. La Guàrdia Civil va arribar a la conclusió que havien estat assassinats pel control d'una carretera molt apreciada pels grups de proxenetes, però no va calcular que les dues morts desencadenarien una guerra sense quarter a Albània. La mort d'Edvin Zanaj, dijous a la nit, no és sinó l'episodi més recent d'una trastornada història de venjances.

DOS DETINGUTS A MADRID

Notícies relacionades

Els Zanaj, segons sembla, són molts. Dos mesos després dels assassinats de Barcelona, Armando, de 16 anys, va viatjar a la ciutat de Vlora, a la costa albanesa, i allà va matar la mare de Sokol Ramaj, un dels sospitosos de la mort del seu germà. En la roda de la venjança era el torn de Sokol, que no va trigar gaire a viatjar a Albània per descarregar la seva pistola sobre un oncle i un amic dels Zanaj. En aquells dies la policia ja investigava la connexió entre un crim comès a Itàlia i lavendettaentre albanesos. I tot per una carretera.

Sokol Ramaj va ser detingut al tornar a Madrid, el mes de març passat. En un pis del barri de Salamanca la Guàrdia Civil el va sorprendre en companyia d'Elis Hayhiraj, l'altre sospitós pels assassinats de Barcelona, i una jove que era buscada desesperadament pel seu pare a Albània. Han passat uns mesos des d'aleshores i semblava que els ànims s'havien calmat, però és clar que els mafiosos no perdonen mai. La mort d'Edvin pot obrir un altre capítol de la guerra.