EL LÍDER RELIGIÓS, A BCN

El dalai-lama inaugura la nova seu de Casa del Tibet a Barcelona amb més de 200 socis de la fundació

L'arquebisbe de Barcelona recolza l'educació laica proposada pel líder espiritual tibetà, però sense "laïcisme"

1
Es llegeix en minuts
AGÈNCIES / BARCELONA

El XIV dalai-lama, Tenzin Gyatso, ha inaugurat la nova seu de la Casa del Tibet, situada al número 181 del carrer Rosselló de Barcelona, amb més de 200 socis de la fundació, que han assistit a l'acte. El líder religiós del poble tibetà ha beneït cada una de les sales de les noves instal·lacions abans de mantenir una audiència amb els assistents.

El director de la fundació Casa del Tibet, Thubten Wangchen, ha ressaltat la tasca portada a terme per l'organisme des de fa 12 anys, quan es va produir l'última visita del dalai-lama a Barcelona, i ha explicat que envien anualment 16.000 euros en ajudes a l'Índia i el Nepal.

Per la seva part, el dalai-lama ha manifestat el seu agraïment a la fundació, i ha afirmat que "les coses han progressat molt" des del seu últim viatge a la capital catalana. L'organisme compta actualment amb 280 socis.

Així mateix, durant l'audiència amb els socis, el dalai-lama ha expressat que el budisme és una tradició amb "vigència" i que "es manté" en el temps.

Reunió amb l'arquebisbe de Barcelona

Després de la inauguració, el líder tibetà s'ha reunit amb l'arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistachs, al palau Episcopal de Barcelona. Sistachs ha recolzat la idea impulsada pel dalai-lama, Tenzin Gyatso, d'una escola laica, però sense "laïcisme". Així, s'ha mostrat "plenament d'acord" amb una educació laica, "però no quan és laïcisme, que suposa excloure la dimensió i el valor de la religió".

Notícies relacionades

"Quan es parla del laïcisme es pot referir a moltes coses. Laic quan no és laïcisme és un concepte amb què estem plenament d'acord, tant el dalai-lama com un servidor i tant els budistes com els catòlics", ha considerat l'arquebisbe. Així, ha aclarit que, "si per laic s'entén un laïcisme que exclou els valors religiosos", es desatén la condició humana, que és "per naturalesa religiosa".

Durant l'entrevista entre els dos líders religiosos, el dalai-lama li ha regalat a l'arquebisbe barceloní el seu llibre L'art de la felicitat traduït al català, i Sistachs li ha correspost amb un altre llibre de l'arquitecte Antoni Gaudí sobre el temple de la Sagrada Família.

Temes:

Dalai-lama