VOREGEN LA PUBLICITAT ENGANYOSA

Sanitat incrementa els controls sobre els anuncis de les dietes miracle

1
Es llegeix en minuts
EFE / MADRID

El Ministeri de Sanitat incrementarà els controls sobre els anuncis de les dietes miracle que "a vegades ratllen la publicitat enganyosa", segons ha anunciat avui la titular del departament, Elena Salgado.

Aquests règims poden ser una "porta d'entrada" a l'anorèxia i la bulímia sobretot si els segueixen adolescents, ha advertit la ministra en la roda de premsa de presentació d'una web del Ministeri i de l'Agència de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN) en què s'informarà sobre els perills d'aquest tipus de dietes.

Salgado ha reconegut que el problema en la publicitat resideix en el fet que durant el primer mes s'aconsegueixen rebaixar quilos. A més es desenvolupen de forma indirecta citant personatges famosos que suposadament les han seguit, però no compten amb una entitat corporativa que les promocioni, ha assenyalat.

Mesures en positiu

La ministra ha advertit que si en una d'aquestes dietes s'inclou una substància o producte no permesos el Ministeri actuarà igual que si al·leguen propietats saludables o nutricionals que no tenen, en compliment del Reglament europeu sobre aquesta matèria que avui entra en vigor.

En aquest sentit, ha indicat que el Ministeri de Sanitat ha optat per la prevenció de la salut mitjançant "mesures en positiu". Entre elles, ha inclòs les pàgines a la web del Ministeri i de l'AESAN elaborades en col·laboració amb les societats científiques especialitzades en nutrició on des d'avui es poden consultar els riscos de les dietes miracle.

Tractaments personalitzats

Notícies relacionades

L'objectiu de la iniciativa és traslladar a la societat el missatge que el tractament per perdre pes ha de ser personalitzat i sota control mèdic. "Cap dieta redueix quilos en temps rècord sense posar en risc la salut", ha afirmat Salgado, que ha subratllat que amb les dietes ràpides es perd aigua i que quan es deixen, l'efecte rebot fa que es recuperi el que s'ha perdut, però en forma de greix.

Per reconèixer una dieta miracle Sanitat identifica tres signes: la promesa de perdre més de 5 quilos al mes, l'afirmació que es pot portar sense esforç i l'anunci que és completament segura i sense riscos per a la salut.