OBRA DE SPENCER PLATT

Una fotografia sobre el conflicte entre Israel i Hezbol·là guanya el primer premi del World Press Photo

1
Es llegeix en minuts

Una imatge del fotògraf nord-americà Spencer Platt ha estat distingida amb el primer guardó de la 50a edició del concurs internacional World Press Photo.

La instantània mostra un grup de noies libaneses de classe alta en un cotxe esportiu en un barri del sud de Beirut devastat per les bombes, com a conseqüència del recent conflicte entre Israel i Hezbol·là.

La contradicció de la vida real

La fotografia es va fer el 15 d'agost del 2006, quan va cessar el conflicte i milers de libanesos van començar a tornar casa seva.

El president del jurat, Michele McNally, ha explicat els motius pels quals la imatge de Platt ha estat l'elegida: "És una foto que crida l'atenció. Recull la complexitat i la contradicció de la vida real, immersa en el caos. És una mirada més enllà del que és obvi".

Més de 4.400 professionals

Un total de 4.460 professionals de 124 països van participar amb 78.083 imatges en el concurs internacional de premsa fotogràfica més prestigiós. Les deliberacions es van produir a Amsterdam del 27 de gener al 8 de febrer.

Notícies relacionades

El jurat ha entregat premis en 10 categories a 58 fotògrafs de 23 nacionalitats, entre les quals hi ha Espanya, l'Argentina, Austràlia, el Brasil, el Canadà, Alemanya, el Japó, Mèxic, Nigèria, la Xina i Sud-àfrica.

Spencer Platt i la resta de premiats rebran els seus guardons en una cerimònia a Amsterdam, el 22 d'abril vinent. El vencedor d'aquesta edició rebrà a més un xec per valor de 10.000 euros.