SUCCESSOS

Assassinada una exregidora de CiU d'Igualada

La dona, de 55 anys, va desaparèixer dimarts a la tarda de casa seva

2
Es llegeix en minuts
MAYKA NAVARRO / BARCELONA

L'exregidora de Convergència i Unió (CiU) d'Igualada (Anoia) Francesca de Paula Castelltort Riba, de 55 anys, va aparèixer assassinada ahir al migdia a l'interior d'un pis en obres propietat de la seva família. La Unitat Regional d'Investigació (URI) dels Mossos d'Esquadra de Manresa s'ha fet càrrec de la investigació i ahir a la nit no descartava cap hipòtesi.

El crim ha provocat una gran consternació a Igualada, municipi on la víctima era molt coneguda per la seva activitat tant política com social. Els seus familiars i amics li deien Francina.

DESAPARICIÓ

Ahir al matí, el seu marit es va acostar preocupat a la comissaria dels Mossos d'Esquadra d'Igualada per denunciar la desaparició de la seva dona. L'última vegada que la va veure amb vida va ser dimarts a la tarda. L'home va explicar als investigadors que entre les propietats de la parella hi havia un immoble de tres pisos del carrer d'Òdena d'Igualada. Fent servir unes claus de la família, els agents van entrar en un dels pisos de l'immoble, que estava deshabitat i en obres, i van trobar el cadàver de Francesca de Paula Castelltort. El cos presentava diverses lesions mortals al cap.

Fonts pròximes a la investigació van comentar ahir a la nit que, a falta de recollir més dades en l'entorn més pròxim de la víctima, l'exregidora no tenia enemics coneguts ni consta cap denúncia d'ella contra ningú. El jutge de guàrdia d'Igualada es va fer ahir càrrec de les diligències i va decretar secretes les actuacions policials.

Notícies relacionades

La víctima va ser regidora per Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) a l'ajuntament d'Igualada en dues legislatures, des del 1979 al 1987. També va exercir el càrrec de presidenta comarcal de CDC a l'Anoia. El president de la federació local de Convergència, Enric Senserrich, va transmetre ahir a la nit la consternació dels militants convergents per l'assassinat de la històrica militant. "Volem tenir un record molt emocionat per a Francina i donar-li les gràcies per tot el que ha fet pel país", va dir.

Senserrich va recordar que la víctima sempre va ser "una d'aquelles persones que diu les coses a la cara de la gent per parlar i per dialogar, sempre molt plana, franca i oberta a comunicar-se amb la gent al carrer, al contrari del que se'ns sol retreure als polítics". Durant els últims anys, la dona s'havia bolcat en l'activitat veïnal en barris d'Igualada com la Font Vella i Santa Caterina. L'últim acte de partit en el qual va participar va ser el míting electoral que Artur Mas va celebrar a Igualada diumenge passat. No feia ni quatre setmanes que la dona va enterrar un dels seus germans, mort de càncer. Estava trista.