SECTORS EMERGENTS a BCN

BNEW: Visibilitzar la nova economia

A través del Pla de Finances Sostenibles, Banc Sabadell ha integrat la sostenibilitat a la seva estratègia corporativa

2
Es llegeix en minuts

Cada vegada hi ha més companyies que integren la sostenibilitat en la seva activitat. Especialment després de la pandèmia, que ha sigut, a més d’un toc d’alerta, un catalitzador per dirigir l’estratègia cap al respecte pel medi ambient. En aquest marc global els bancs juguen un paper important, ja que seran els responsables de redissenyar el model econòmic actual cap a uns objectius sostenibles amb l’entorn i les persones.

En aquest sentit han sorgit els Principis de Banca Responsable, un compromís del sector financer a nivell global i al qual s’han adherit entitats espanyoles com el Banc Sabadell. D’aquesta manera, el banc integra la sostenibilitat a la seva estratègia corporativa: concretament, ha dissenyat el seu Pla de Finances Sostenibles, a través del qual ha establert programes i actuacions que al seu torn segueixen els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) definits per les Nacions Unides per al 2030. 

Com a banca d’empreses, el seu compromís és encara més gran, ja que ha de canalitzar els recursos econòmics cap a iniciatives que promoguin la transformació. L’entitat financera ha de donar suport als seus clients, tant per afrontar les conseqüències econòmiques de la pandèmia com per impulsar el canvi de l’activitat econòmica cap a models verds i socialment responsables. 

En conjunt

En conjuntPerò Banc Sabadell no està sol en el seu ànim per adaptar el model econòmic a les necessitats climàtiques. Totes elles s’han reunit durant aquesta setmana en el BNEW –Barcelona New Economy Week–, l’esdeveniment central del Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB). Celebrat del 5 al 8 d’octubre a la capital catalana, en el marc d’aquesta trobada s’han visibilitzat les iniciatives que impulsen la nova economia. A partir de temàtiques verticals com la logística, l’‘e-commerce’, la mobilitat, la sostenibilitat i la ciutat, han abordat els reptes que s’han d’afrontar per aconseguir la transformació del model econòmic. 

Notícies relacionades

Fruit de la temàtica i la intencionalitat de l’esdeveniment, Banc Sabadell ha tingut una participació directa a BNEW, especialment en les temàtiques vinculades amb la seva activitat econòmica. En matèria de ‘fintech –tecnologia financera–, David Noguera, subdirector de l’entitat financera, va participar en la ponència ‘Reial Estate: Fintech and Other Systems to Fund Your project'. En aquesta ponència, celebrada dijous passat, es van abordar les possibilitats que té l’aplicació de la tecnologia al mercat immobiliari. Entre els principals canvis, ‘start-ups’ del sector estan impulsant noves formes de finançament més personalitzades i sense necessitat de disposar de liquiditat per facilitar l’accés a la vivenda.

El Banc Sabadell també va participar en la ponència ‘ODS: mirant cap al futur’, que va comptar amb la participació d’Ana Ribalta, directora de Sostenibilitat de l’entitat financera. Per impulsar aquestes iniciatives que advoquen per la transformació, Banc Sabadell disposa de diferents programes d’inversió per a ‘start-ups’ i empreses centrades en la sostenibilitat, iniciatives com BStartup Green per a firmes centrades en aspectes com les ‘smart cities’ i un servei especialitzat de suport a les empreses que vulguin optar a les ajudes del Fons de Recuperació Europeu. 

100.000 arbres amb Mastercard

BNEW: Visibilitzar la nova economia