Sèries, pel·lícules i documentals

Totes les estrenes de Netflix del maig

Entre les sèries destaquen ‘El silencio’, ‘La reina Carlota: una historia de los Bridgerton’ i ‘FUBAR’

  • Netflix desencadena la polèmica a Egipte per una Cleòpatra negra

  • Arón Piper: «Des de petit que em costa manejar les emocions»

Totes les estrenes de Netflix del maig
7
Es llegeix en minuts
Marisa de Dios
Marisa de Dios

Periodista

Especialista en sèries i programes de televisió

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Dues estrelles internacionals com Arnold Schwarzenegger i Jennifer Lopez són el reclam de dos dels títols destacats de Netflix en les estrenes del maig. Ell, com un agent de la CIA a punt de jubilar-se en la seva primera experiència en una sèrie (‘FUBAR’), i ella, com una heroïna d’acció en ‘La madre’. El mes també ve marcat per l’‘spin-off’ de ‘Los Bridgerton’, ‘La reina Carlota’, i pel ‘thriller’ ‘El silencio’, amb Arón Piper (‘Élite’) com un jove amb molts traumes.

LA REINA CARLOTA: UNA HISTORIA DE LOS BRIDGERTON

Dia 4. Sèrie

La factoria de Shonda Rhimes esprem l’èxit de ‘Los Bridgerton’ amb aquesta preqüela protagonitzada per la reina Carlota, la monarca que mou els fils en el període de la regència en què s’ambienta la famosa producció britànica. Tot i que aquí és encara jove (interpretada per India Amarteifio) i el seu enllaç amb el rei Jordi (Corey Mylchreest) desembocarà en una història d’amor i desencadenarà un canvi social, amb intrigues palatines incloses. Michelle Fairley (Catelyn Stark a ‘Joc de trons’) encarna la princesa Augusta, mare de l’hereu Jordi. Golda Rosheuvel (la reina en l’edat adulta), Adjoa Andoh (‘lady’ Agatha Danbury) i Ruth Gemmell (‘lady’ Violet Bridgerton) reprenen els seus papers en aquest ‘spin-off.

LA REINA CLEOPATRA

Dia 10. Sèrie documental

Jada Pinkett Smith és la productora executiva d’aquesta sèrie documental sobre diverses reines africanes molt emblemàtiques. Aquesta temporada està dedicada a Cleòpatra i ha generat una gran controvèrsia a Egipte a l’haver elegit una actriu negra per interpretar-la.

LA MADRE

Dia 12. Pel·lícula

Jennifer Lopez demostra els seus dots per a l’acció en aquest ‘thriller’ dirigit per Niki Caro, que es va encarregar de l’adaptació ‘live-action’ de ‘Mulan’, i escrit per Misha Green (‘Territorio Lovecraft’), Andrea Berloff (‘The kitchen’) i Peter Craig (‘Top Gun: Maverick’). Interpreta una letal assassina que es veu obligada a sortir del seu amagatall per protegir la seva filla, que va donar en adopció anys enrere. S’haurà d’escapolir d’uns homes molt perillosos. A Lopez la secunden Joseph Fiennes, Omari Hardwick i Gael García Bernal.

EL SILENCIO

Dia 19. Sèrie

Aitor Gabilondo, el creador de ‘Patria’, proposa un inquietant ‘thriller’ psicològic amb Arón Piper, que ja va demostrar que sap manejar personatges situats damunt l’abisme en ‘El desorden que dejas’. Interpreta un noi que, sent encara menor, va assassinar els seus pares tirant-los pel balcó. Sis anys després, surt del centre on ha estat ingressat i on no ha parlat amb ningú. Una jove psiquiatra (Almudena Amor) haurà de determinar si continua sent perillós observant-lo dia i nit, com si fos a la casa de ‘Gran hermano’, però sense saber-ho.

FUBAR

Dia 25. Sèrie

Arnold Schwarzenegger treu la seva vena còmica i d’acció en la seva primera sèrie, en la qual exerceix com a protagonista i productor. Interpreta un agent de la CIA a punt de retirar-se que es veu obligat a acceptar una última missió quan descobreix que la seva filla (Monica Barbaro) comparteix la seva mateixa professió. Hauran d’unir forces per resoldre un cas. És una creació de Nick Santora (guionista de ‘Los Soprano’ i ‘Ley y orden’). 

ALTRES PEL·LÍCULES

PETER RABBIT 2. Dia 4. En Peter i la seva família de conills deixen el jardí d’en Thomas i la Bea per mudar-se a la ciutat.

ROYALTEEN: LA PRINCESA MARGRETHE. Dia 11. Després de causar un escàndol en un ball, una princesa noruega intenta tornar a la normalitat mentre lluita per mantenir una imatge perfecta.

LA PIEDAD. Dia 13. Discutit drama dirigit per Eduardo Casanova sobre el microcosmos d’una mare i un fill. Però tot canvia quan a ell li diagnostiquen càncer.

SIEMPRE FIEL. Dia 17. Dues amigues aprofiten les seves escapades per tenir aventures utilitzant-se mútuament com a coartada. Però tot surt a la llum quan una d’elles desapareix.

KATHAL: EL MISTERIO DE LAS YACAS. Dia 19. Una policia investiga la desaparició de dues preuades jaques del jardí d’un polític.

VÍCTIMA / SOSPECHOSA. Dia 23. Durant la seva primera investigació en solitari, la periodista Rachel de Leon recorre els EUA per destapar una pauta pertorbadora que es repeteix: noies que, després de denunciar davant la policia haver patit una agressió sexual, no només no troben justícia, sinó que són acusades per presentar una denúncia falsa, detingudes i, fins i tot, empresonades pel sistema que creien que les protegiria.

SANGRE Y ORO. Dia 26. Peter Thorwarth dirigeix aquest drama ambientat just després de la Segona Guerra Mundial. Un desertor alemany i una jove camperola que li va salvar la vida s’enfronten a un grup de soldats nazis que busquen or amagat.

ALTRES SÈRIES

NARUTO Y NARUTO SHIPPUDEN. Dia 1.

EL SASTRE. Dia 2. En Peyami és un jove sastre que ha heretat el talent i el pròsper negoci del seu avi. Quan aquest mor, en Peyami s’enduu amb ell el seu secret més gran a la seva vida a Istanbul i ara ha de vetllar perquè ningú el descobreixi.

EL APRENDIZ DE SUMO. Dia 4. Un delinqüent juvenil es converteix en aprenent de sumo.

LARVA: LA FAMILIA. Dia 4. Animació infantil.

DANCE BROTHERS. Dia 10. Els germans Roni (Roderick Kabanga) i Sakari (Samuel Kujala) lluiten per guanyar-se la vida com a ballarins professionals. Per finançar el seu somni decideixen obrir un club de ball.

ULTRAMAN. Dia 11. Temporada 3 (última). Anime. La vida d’en Shinjiro (Ultraman) desemboca en un malson quan s’adona que ja no controla les seves habilitats.

MULLIGAN. Dia 12. Comèdia satírica d’animació per a adults. Quan els alienígenes destrueixen la Terra, un grup de supervivents tenen l’oportunitat de construir el país perfecte.

EL CABALLERO NEGRO. Dia 12. Sèrie coreana ambientada en un futur distòpic assolat per la contaminació de l’aire. En aquest context, la supervivència de la humanitat depèn dels cavallers negres, que es dediquen a repartir aliments i oxigen pels refugis. Però els saquejadors sempre estaran a l’aguait.

DOCTORA CHA. Dia 17. Sèrie coreana. Vint anys després d’haver abandonat la carrera, una mestressa de casa comença a exercir la medicina com a resident de primer any.

BESOS, KITTY. Dia 18. ‘Spin-off’ de les pel·lícules d’‘A todos los chicos de los que me enamoré’, amb la germana més petita de les Covey, la Kitty, que passa de secundària a protagonista. La jove alcavota creu que sap tot el que cal saber sobre l’amor. Fins que recorre mig món per veure el seu nòvio i s’adona que les relacions són molt més complicades quan és el teu cor el que està en joc.

YAKITORI: SOLDADOS DE LA DESDICHA. Dia 18. Anime.

RABO DE PEIXE. Dia 26. Quatre amics veuen com les seves vides canvien amb l’arribada d’una tona de cocaïna a la costa del petit poble portuguès de Rabo de Peixe.

¿POR QUÉ NO TE VAS? Dia 30. Sèrie d’esquetxos d’humor.

DOCUMENTALS, CONCURSOS I ‘REALITIES’

LA CASA DEL AMOR. Dia 2. ‘Reality’ de cites japonès. Diversos solters s’instal·len en una casa a la muntanya per comprovar si l’amor aflora en un entorn plàcid i idíl·lic, lluny del mundanal soroll.

JEWISH MATCHMAKING. Dia 3. Els productors d’‘Indian Matchmaking’ presenten ‘Jewish Matchmaking’, una sèrie en la qual solters i solteres dels EUA i Israel confien les seves vides sentimentals a una famosa alcavota.

HANNAH GADSBY: SOMETHING SPECIAL. Dia 9. La humorista Hannah Gadsby, premiada amb l’Emmy i el Peabody, torna amb el seu tercer especial de comèdia a Netflix.

DESAPARICIONES. ¿VIVOS O MUERTOS? Dia 10. Sèrie documental.

QUEER EYE. Dia 12. Temporada 7. Els Fab 5 porten la seva gràcia i barra a Nova Orleans i canvien la vida d’unes persones que volen fer creu i ratlla.

ANNA NICOLE SMITH: TÚ NO ME CONOCES. Dia 16. La directora Ursula Macfarlane (‘Untouchable’ [‘Intocable’]) i la productora Alexandra Lacey analitzen la vida, la mort i els secrets de Vickie Lynn Hogan, la model i actriu més coneguda com a Anna Nicole Smith, que es va fer famosa amb la seva primera aparició en la revista ‘Playboy’ el 1992.

TRABAJAR: ESO QUE HACEMOS TODO EL DÍA. Dia 17. Sèrie documental produïda per Barack i Michelle Obama i narrada pel mateix expresident.

MCGREGOR FOREVER. Dia 17. Docusèrie sobre el famós lluitador.

RHYTHM + FLOW: FRANCIA. Dia 17. SCH, Shay i Niska formen el jurat d’aquest concurs musical en què rapers francesos componen, improvisen i competeixen per guanyar un sucós premi de 100.000 euros.

Notícies relacionades

SUNSET, LA MILLA DE ORO. Dia 19. Temporada 6. ‘Reality’ sobre el món dels immobles d’alta gamma de Los Angeles. WANDA SYKES: I’M AN ENTERTAINER. Dia 23. La humorista, actriu i productora Wanda Sykes estrena el seu segon especial de comèdia d’una hora per a Netflix.

EL ULTIMÁTUM: AMOR QUEER. Dia 24. Cinc noves parelles, compostes per dones i persones no binàries, s’enfronten a un dilema en la seva relació: un membre està llest per casar-se i l’altre en té dubtes. Per això es dona un ultimàtum i, en poc més de vuit setmanes, cada parella es casarà o ho deixarà, després de provar com és estar amb una altra persona.