Tu i jo som tres

La crítica de Monegal: TVE-1, un Cadillac que s’estimba

La crítica de Monegal: TVE-1, un Cadillac que s’estimba
1
Es llegeix en minuts
Ferran Monegal
Ferran Monegal

Crític de televisió

ver +

Que puntualment, algun mes, TVE-1 hagi quedat segona en quota de pantalla, per darrere d’A-3 però superant T-5, no és símptoma de recuperació d’aquesta cadena. És simplement la conseqüència esporàdica, momentània, evanescent, en cas d’haver comprat a força de molts milions el mundial de futbol o el parc infantil d’Eurovisió.

Ara acaba d’estrenar un nou ‘entreteniment’ titulat ‘Nos vamos a llevar bien’. Van aconseguir un 4,8% de quota i menys de 500.000 espectadors. Espanta pensar el que faran en la segona entrega. Presenta el programa Ana Morgade, una criatura escènica que ha demostrat talent, agilitat i ironia en altres àmbits televisius. En el seu salt a aquest ‘prime time’ de La 1 semblava empresonada en un sistema de fer televisió obsessionat pel que podríem anomenar ‘el que és socialment correcte’ i sobretot atrapada clarament en la banalitat i intranscendència. Programa amb un guió sense idees. Estrenem alguna cosa, el que sigui.

Notícies relacionades

El mateix els passa a estimables col·laboradors com la Terremoto de Alcorcón o Miguel Maldonado. No per molt omplir de coloraines el plató, ni per molt ritme o cabrioles que els manin fer pujats a sobre de la taula, s’aconsegueix entretenir. Més aviat, badalls. Suposo que el fort havia de ser una entrevista de Bibiana Fernández a Bárbara Rei. Les van muntar en un descapotable i els van dir que imitessin aquella escena final de la ‘road movie’ ‘Thelma & Louise’. D’entrada es van equivocar de cotxe. Les van posar en un Cadillac color verd olivera, quan el de la pel·lícula era un Ford Thunderbird blau turquesa. I per acabar-ho d’arreglar, a la Bárbara se li va preguntar per la Corinna («És anodina, freda, distant»), també per un ‘flirt’ que va tenir fa mil anys amb Alain Delon, però es van oblidar preguntar-li per la seva tòrrida, llarga i finalment turbulenta relació amb l’emèrit, que és l’únic que podria ser d’algun interès. L’única similitud amb ‘Thelma & Louise’ és que al final s’estimben.

TVE-1 és un Cadillac que es va estimbant sense remei. No han sabut construir-se una personalitat. Van estrenant programes com qui cus uns pantalons a força de pedaços sense solta ni volta. Aquest pedaç d’ara el produeix The Pool Studios, productora que també ha realitzat aquest documental sobre Pedro Sánchez que no sabem si alguna cadena vol. És una dada a tenir en compte.