Sèries

‘La Casa del Dragón’ rodarà a Càceres aquesta primavera mentre assaboreix el seu Globus d’Or

La superproducció d’HBO gravarà a la part antiga la seva segona temporada aquesta primavera. El regidor de Turisme celebra el guardó: «Aquest premi és de tots i ens catapulta com a plató de cine»

‘La Casa del Dragón’ rodarà a Càceres aquesta primavera mentre assaboreix el seu Globus d’Or
4
Es llegeix en minuts

L’Hotel Beverly Hilton de Los Angeles es va fondre en una sonora ovació a l’escoltar que ‘La Casa del Dragón’ s’alçava amb el Globus d’Or a la Millor Sèrie Dramàtica de l’Any. Si a Califòrnia ho celebren, Càceres, lloc de referència del rodatge de la superproducció, no es queda enrere. De manera que la ciutat va viure amb entusiasme el moment en què la matinada passada Emma D’Arcy i Milly Alcock van pujar a l’estrada junt amb Miguel Sapochnik, ‘showrunner’ de la sèrie, per recollir el premi. «Vam tenir un elenc increïble, absolutament impressionant. No sé què més dir. Van ser genials. Premsa Estrangera de Hollywood, moltes gràcies. HBO, que ens va confiar la seva gallina dels ous d’or, va valer la pena i... caram, ja ve la música», va dir un taciturn Sapochnik al veure que el començaven a fer fora de l’escenari, segons apuntaven ahir els mitjans especialitzats.

Sapochnik no seguirà al capdavant de l’entrega en la seva segona temporada; ho farà el ‘co-showrunner’ Ryan Condal per a un rodatge que començarà a Càceres la pròxima primavera i que ha aconseguit «catapultar a la nostra ciutat com a plató cinematogràfic de referència», va dir satisfet des de Portugal el regidor de Turisme, Jorge Villar, de viatge junt amb l’alcalde, Luis Salaya, en una trobada per estrènyer llaços d’unió amb el país veí.

Expliquen que el guardó de ‘La Casa del Dragón’ va ser la gran sorpresa de la gala dels Globus d’Or perquè ningú apostava per ella davant la resta de les seves competidores: ‘Better Call Saul’, ‘Ozark’, ‘Severance’ i ‘The Crown’. La gesta de la sèrie ha sigut tan gran que ha aconseguit el que ni tan sols va aconseguir mai la seva germana gran, ‘Juego de Tronos’, rodada també a Càceres, Trujillo i Malpartida.

L’univers creat per George R. R. Martin, ha aconseguit doncs superar la seva predecessora en aquests premis que són considerats l’avantsala dels Oscars. «Nosaltres només podem alegrar-nos i dir que aquest Globus d’Or és nostre perquè Càceres ha sigut una de les principals protagonistes del rodatge», va afegir Jorge Villar.

«Que a la sèrie li vagi bé significa que el projecte es fa encara més important i que HBO redoblarà la seva aposta», va remarcar el regidor, conscient que ‘La Casa del Dragón’ «és el millor mitjà de promoció que mai va poder somiar una ciutat de la nostra mida».

La sèrie transcorre 300 anys abans dels fets narrats a ‘Juego de Tronos’, explicant la història de Viserys, elegit pels senyors de Ponent com a successor al tron després de la mort del seu avi Jaehaerys Targaryen i per al seu rodatge es van escollir 25 escenaris de la ciutat monumental de Càceres, entre ells l’Arc de l’Estrella, les places de Santa María, San Jorge i San Mateo, el carrer Amargura, el Adarve de Santa Ana o la Costa d’Aldana. Va ser entre l’11 i el 21 d’octubre de l’any passat quan Atenea Film va gravar a Càceres. L’equip va desembarcar a la ciutat i la va convertir de nou en una de les grans capitals cinematogràfiques del món gràcies al seu imponent centre històric, declarat per la Unesco Patrimoni de la Humanitat.

Col·laboració

A la primavera aquests escenaris tornaran a brillar, gràcies al suport de les administracions públiques i de tots els sectors: de les petites i mitjanes empreses, dels figurants, de l’Escola Superior d’Art Dramàtic, dels hotels, allotjaments turístics... que han col·laborat estretament.

‘La Casa del Dragón’, que narra l’apogeu i la posterior caiguda de la Casa Targaryen, ha recuperat després d’aquest Globus d’Or la màgia que va convertir ‘Juego de Tronos’ en un èxit rotund, almenys durant sis temporades. La sèrie desgrana una Guerra Civil de fantasia anomenada La Danza de los Dragones, que va esclatar després que dos Targaryen iniciessin una disputa de sang sobre qui té dret a asseure’s al Trono de Hierro.

Igual com ‘Juego de Tronos’, ‘La Casa del Dragón’ va emetre els 10 episodis de la seva primera temporada a HBO. «Amb foc i sang acaba la primera temporada, ens veiem fins al 2024», van dir els creadors de ‘La casa del Dragón’ el 24 d’octubre, dia de l’últim episodi, que definitivament va llançar Càceres com el seu escenari fetitxe. La sèrie va acabar just un dia després que finalitzés a la capital de Càceres la ‘City of dragons’, concebuda com la primera i gran concentració a Europa de fans i seguidors de la popular saga televisiva.

Notícies relacionades

Més de 8.000 persones van participar aquell cap de setmana en la cita, en el que l’ajuntament va definir com «la trobada europea més gran sobre ‘Juego de Tronos’ i ‘La Casa del Dragón’ que tindrà continuïtat atès l’èxit obtingut de participació i la repercussió nacional i internacional».

«Hi haurà mes rodatges», vaticina Jorge Villar, per deixar clar que això només acaba de començar.