Secrets al descobert

¿Còpia o inspiració? La part clau de ‘La casa del dragón’ és igual a una altra de ‘Com ensinistrar un drac’ | Vídeo

El director de l’últim capítol, Greg Yaitanes, explica quines han sigut les seves influències per a «La reina negra»

  • ¿Què se sap de ‘La casa del dragón’, la preqüela de ‘Joc de trons’?

¿Còpia o inspiració? La part clau de ‘La casa del dragón’ és igual a una altra de ‘Com ensinistrar un drac’ | Vídeo
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Era un secret a crits que no va passar desapercebut ni per als fans de ‘La casa del dragón’ ni per als de ‘Com ensinistrar un drac’. Quan ja han passat dues setmanes de l’estrena de l’últim capítol de la temporada de ‘La casa del dragón’, titulat «La reina negra», i a l’espera que arribi la següent –cosa que no succeirà fins al 2024, almenys–, el director de ‘La casa del dragón’, Greg Yaitanes, ha parlat d’una de les seqüències més impactants de la temporada que va finalitzar fa només mig mes. Avisem que aquesta informació té espòilers.

Es tracta de l’enfrontament entre dracs (l’anomenada ‘dansa de dracs’) que es pot veure al desè episodi. En aquest capítol, l’Aemond (Ewan Mitchell) lluita contra el Lucerys (Elliot Grihault) a l’aire, en una batalla èpica que tindrà un final tràgic. Yaitanes ha explicat a ‘Entertainment Weekly’ els secrets sobre aquesta lluita.

Confessió del director

I, entre altres coses, el director, que ha treballat en sèries com ‘Bones’ i ‘Perdidos’, ha revelat quines han sigut les seves influències per a «La reina negra». «Durant la preparació vaig veure la primera pel·lícula de ‘Com ensinistrar un drac’, perquè [el seu director de fotografia] Roger Deakins va ser el seu assessor visual. Així que, cinematogràficament, seria molt atractiva», revela.

Notícies relacionades

I, quan Yaitanes va haver de planificar les escenes del capítol, va visualitzar els vols i les baralles de la saga animada de DreamWorks, tot i que després va resultar que l’escena tenia massa similituds. «Definitivament, ‘Com ensinistrar un drac’ està plena d’escenes d’acció amb què no voldries que et comparessin», ironitza.

I, per si queda algun dubte, ‘Culture Crave’ ha fet un muntatge amb les escenes de les dues sèries, en què es pot veure el calc: