Guia de visionaments

‘Desde dentro’, ‘Las últimas estrellas de Hollywood’, i altres sèries per veure aquesta setmana

  • La docusèrie sobre Paul Newman i Joanne Woodward i un enrevessat ‘thriller’ del cocreador de ‘Sherlock’, entre les estrenes més destacades

‘Desde dentro’, ‘Las últimas estrellas de Hollywood’, i altres sèries per veure aquesta setmana

HBO

2
Es llegeix en minuts
Juan Manuel Freire
Juan Manuel Freire

Periodista

Especialista en sèries, cinema, música i cultura pop

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Cada setmana s’estrenen noves sèries, en tornen altres de conegudes i estimades, i l’agenda es pot tornar fàcilment impossible. En aquesta secció fem cinc propostes amb què, en principi, és impossible equivocar-se.

‘Inside Man’ (‘Desde dentro’), (Netflix, dilluns)

‘Inside Man’ (‘Desde dentro’), (Netflix, dilluns)

El guionista Steven Moffat (‘Sherlock’, ‘Dràcula’) i un director habitual en les seves sèries, Paul McGuigan, expliquen la història de quatre personatges a priori distants que acaben relacionats en un possible crim. Stanley Tucci és un professor de criminologia condemnat a mort per l’assassinat de la seva dona; Lydia West, una periodista a la recerca d’una exclusiva; David Tennant, un pastor eclesiàstic en un petit poble anglès, i Dolly Wells, la tutora de matemàtiques del fill del vicari.

‘Reboot: El reencuentro’ (Disney+, dimecres)

‘Reboot: El reencuentro’ (Disney+, dimecres)

Dos anys després d’acabar ‘Modern family’, el cocreador d’aquella, Steven Levitan, canvia de terç amb aquesta sàtira de Hollywood i la seva obsessió per ressuscitar fins al més oblidat. Un grup d’actors ficticis caiguts en desgràcia (Keegan-Michael Key, Johnny Knoxville, Judy Greer) s’enfronten a vells conflictes quan una jove guionista (Rachel Bloom) ressuscita la ‘sitcom’ que els va fer famosos. Les crítiques han sigut positives, al contrari del que sol passar amb veritables ‘reboots’.

‘Blockbuster’ (Netflix, dijous)

‘Blockbuster’ (Netflix, dijous)

Una altra nova comèdia prometedora: aquesta immersió en la cultura videoclubera a càrrec de Vanessa Ramos, guionista de ‘Brooklyn nine-nine’ i ‘Superstore’, és a dir, una experta a treure rialles dels entorns laborals. Randall Park (‘Recién llegados’) encarna el gerent de l’últim Blockbuster dret sobre la faç de la terra. Amb ell treballen el seu ‘crush’ de tota la vida (Melissa Fumero, gran Amy Santiago de ‘B99’), un jove aspirant a Tarantino (Carlos Herrera) i una singular veterana (Connie Serrano).

‘Las últimas estrellas de Hollywood’ (HBO Max, dijous)

‘Las últimas estrellas de Hollywood’ (HBO Max, dijous)

A mitjans dels vuitanta, Paul Newman i el guionista Stewart Stern van començar a treballar en unes memòries de l’actor en què van participar molts dels seus col·laboradors i pròxims. Newman va acabar cremant les cintes amb les entrevistes, però les transcripcions van sobreviure. Un altre actor i director, Ethan Hawke, les ha dramatitzat amb ajuda de col·legues famosos en aquesta docusèrie sobre l’emblemàtica unió de Newman (al qual posa veu George Clooney) amb Joanne Woodward (Laura Linney).

‘Las amistades peligrosas’ (Lionsgate+, diumenge)

Notícies relacionades

‘Las amistades peligrosas’ (Lionsgate+, diumenge)

¿Una altra versió de la novel·la epistolar ja portada a la pantalla amb grans resultats per Stephen Frears i Milos Forman? No exactament. Aquesta creació de Harriet Warner (’¡Llama a la comadrona!, ‘Tell me your secrets’) és, com dicten les tendències, una preqüela: explica com es van conèixer i com es van acostar uns joves Camille (Alice Englert) i Pascal Valmont (Nicholas Denton) al París prerevolucionari. En el repartiment, a més, Lesley Manville com a mentora de Camille i Carice van Houten com a noble pietosa.