Estrena

El tràiler de la temporada 5 de ‘The Crown’ mostra una monarquia britànica en caos

L’aclamat drama de la família reial de Netflix torna amb un premonitori avenç de la penúltima temporada

  • Netflix aposta per ‘The Crown’, ‘Emily in Paris’ i ‘The Witcher’

3
Es llegeix en minuts

El tràiler oficial de l’esperada cinquena temporada de ‘The Crown’ ja està disponible, una primera oportunitat de veure el flamant repartiment en la seva interpretació dels personatges de la família reial en la sèrie que va crear Peter Morgan el 2016.

No hi ha data oficial d’estrena, però l’actriu Imelda Staunton sí que va avançar a través d’un vídeo promocional que els nous capítols de ‘The Crown’ arribaran el novembre del 2022. Un avenç que arriba en un moment especial després de la mort de la reina Isabel II, que va explicar que disfrutava veient ‘The Crown’ els diumenges.

¿Què veurem aquesta temporada?

A mesura que la reina Isabel II (Imelda Staunton) s’acosta al 40è aniversari de la seva arribada al poder, reflexiona sobre un regnat que ha inclòs nou primers ministres, l’arribada de la televisió de masses i l’ocàs de l’imperi britànic. No obstant, hi ha nous reptes en l’horitzó.

El col·lapse de la Unió Soviètica i el traspàs de la sobirania de Hong Kong assenyalen un canvi sísmic en l’ordre internacional que presenta tant obstacles com oportunitats alhora que es gesten altres problemes més pròxims.

En aquesta temporada veurem com el príncep Carles (Dominic West) pressiona la seva mare perquè li permeti divorciar-se de Diana (Elizabeth Debicki), una situació que obre una crisi constitucional de la monarquia. Els rumors circulen a mesura que es veu que el matrimoni porta vides cada vegada més separades.

Així mateix, Diana decideix prendre el control de la seva vida trencant amb el protocol familiar i publicant un llibre que soscava el suport públic a Carles i que exposa les esquerdes de la Casa Windsor.

Les tensions augmenten quan Mohamed al-Fayed (Salim Daw) entra en escena. Impulsat pel seu desig de ser acceptat al més alt nivell, aprofita la seva riquesa i el seu poder per intentar guanyar-se, juntament amb el seu fill Dodi (Khalid Abdalla), un lloc en la taula reial.

La temporada vinent de ‘The Crown’

Inspirada en fets reals, aquesta dramatització fictícia explica la història de la reina Isabel II i els esdeveniments polítics i personals que van donar forma al seu regnat. Amb la nova dècada en marxa, la família reial s’enfrontarà al que possiblement sigui el seu repte més gran fins ara.

‘The Crown T6’ adaptarà el seu guió a la segona meitat dels anys 90 fins a principis dels 2000. En principi, la cinquena temporada havia de ser l’última i estaria dedicada a la dècada dels 90, però al decidir-se l’ampliació a sis temporades ja s’ha posat en marxa el seu rodatge.

Al principi de setembre es va publicar el final de la llarga recerca d’un equip de càsting que per fi va trobar els tres actors joves crucials per als papers de Kate Middleton i del príncep Guillem.

L’adolescent Rufus Kampa interpretarà Guillem en la seva adolescència, entorn dels 15 anys, mentre que Ed McVey el retratarà en la seva joventut i primers anys d’adult. A més, Meg Bellamy ha sigut l’actriu seleccionada per interpretar la duquessa de Cambridge.

Notícies relacionades

A més, Espanya allotjarà escenes de la producció de Netflix, com es va comprovar al veure l’actriu Elizabeth Debicki arribar al setembre al port d’Andratx (Mallorca) per afegir-se a la gravació de la temporada vinent de la sèrie de Netflix.

Així, Mallorca i diverses províncies andaluses, com Cadis, Almeria i Màlaga, són els escenaris que conformen l’Espanya de ‘The Crown’.