Streaming

Netflix anuncia el final dels comptes compartits: començarà a cobrar un extra el 2023

  • Netflix pot saber si s’està utilitzant la connexió a internet de la llar del titular del compte

Netflix anuncia el final dels comptes compartits: començarà a cobrar un extra el 2023
2
Es llegeix en minuts
Europa Press

Netflix ha deixat clar que només poden utilitzar un compte obert en el seu servei les persones que viuen a la mateixa llar, i que en cas de detectar que no es compleix aquest requisit, l’any vinent començarà a cobrar a l’usuari un import addicional.

La companyia tecnològica dedica a la compartició de comptes un apartat a la seva pàgina d’Ajuda, on deixa clar que les persones que no visquin a la mateixa llar «hauran d’utilitzar el seu propi compte per veure Netflix».

La companyia verifica el requisit de la llar a través de l’adreça IP, els identificadors dels dispositius i la mateixa activitat del compte. Amb aquesta informació, Netflix pot saber si s’està utilitzant la connexió a internet de la llar del titular del compte.

En el cas que l’usuari es connecti des d’una altra xarxa, o des d’un dispositiu diferent fora de la llar, per exemple, perquè està de viatge, la companyia realitzarà una verificació del dispositiu, per comprovar que està autoritzat a utilitzar l’esmentat compte.

La finalitat és de tot això és evitar que altres usuaris, tot i que es tracti d’amics o familiars, utilitzin un mateix compte, un fenomen que en els últims anys ha permès compartir despeses, per exemple, activant un compte que admet l’ús simultani de quatre dispositius, el cost dels quals (17,99 euros) es pot repartir entre quatre persones.

Netflix és taxatiu en aquest aspecte: «Només les persones que viuen amb tu poden utilitzar el teu compte». I si detecta la compartició, avisa que cobrarà al titular un extra, com ja ha provat a Xile, Costa Rica i el Perú, a tall de subcompte. Aquesta aproximació començarà a implementar-se a tots els països a principis del 2023, com ha informat la companyia en els resultats financers del tercer trimestre.

També matisa que l’esmentat cobrament no serà automàtic. Per donar opcions als usuaris, ha anunciat recentment la possibilitat de transferir els perfils configurats a un nou compte. Tot i que també permetrà crear ‘subcomptes’ per a membres extra, pagant una quantitat addicional.

Notícies relacionades

Actualment, Netflix ofereix tres plans de subscripció: Bàsic (7,99 euros), Estàndard (12,99 euros) i Prèmium (17,99 euros), que admeten l’ús del compte en un, dos i quatre dispositius de forma simultània, a més de millorar de forma progressiva la qualitat de la imatge.

El pròxim 10 de novembre aquesta oferta s’ampliarà amb el pla bàsic amb anuncis, que costarà 5,49 euros al mes a canvi de mostrar una mitjana de quatre o cinc minuts d’anuncis per hora, que es veuran al principi de les sèries i pel·lícules i durant la seva reproducció.