Especialista en maquillatge i perruqueria

Així és la feina d’un estilista espanyol a la sèrie de ‘House of the Dragon’

Christian Acedo relata la seva experiència en el rodatge de la preqüela de ‘Juego de Tronos’ a la part antiga. Dedica part de la seva tasca a la perruqueria nupcial, però aposta per mostrar la seva creativitat amb el maquillatge de caracterització

Així és la feina d’un estilista espanyol a la sèrie de ‘House of the Dragon’

Epi_rc_es

3
Es llegeix en minuts

Christian Acedo ja ha complert un dels seus somnis de quan era nen, ser perruquer. Té 29 anys, però en fa ja set que va muntar el seu propi centre a la plaça Mayor de la seva ciutat natal, Malpartida de Cáceres. Ningú li va regalar res, anys d’estudis en cicles de perruqueria, maquillatge, especialització en nòvies, màster en televisió, cine, teatre, caracterització i efectes especials l’han portat fins on és avui.

La carrera d’Acedo està molt enfocada a l’estilisme nupcial, recorre la geografia espanyola per arribar a les núvies que requereixen els seus serveis, però no és el seu únic treball, el cine, el teatre i la televisió a nivell regional i nacional també està entre les seves comeses, per ser una part creativa que l’apassiona. Una cosa que ha pogut corroborar amb la seva participació en el rodatge de‘La casa del dragón’.

En el moment just

No sap com va passar, tot i que sí que pensa que va ser per «estar en el moment i al lloc correctes», perquè si no estigués a Extremadura, no hagués pogut treballar en la preqüela de ‘uego de tronos’, que es va estrenar el 21 d’agost passat. Va rebre una trucada que no esperava per part dels estilistes de la producció, creu que el van trobar per internet, i després d’enviar el seu dossier de treballs, superar una entrevista i un període de prova, va començar a formar part de l’equip.

Els seus amics creuen que «ha entrat per la porta gran al món del cine», i així és, sense tenir experiència en aquest sector, va aconseguir un lloc en una de les sèries amb més reconeixement a nivell mundial. L’estilista confessa que l’experiència «ha sigut molt bonica i molt enriquidora personal i professionalment, a més de cansada», potser aquesta ha sigut la part menys satisfactòria, explica que les jornades eren llarguíssimes, però estaven ben retribuïdes. 

Ha pogut posar en pràctiques els seus dots de caracterització amb la llibertat limitada pel que dictaven els guions i uns personatges ja predefinits. El treball en rodatges no és continuat, ni de bon tros es comença i acaba en un sol dia, per la qual cosa maquillatges i pentinats «havien de preparar-se igual» en reiterades ocasions.

Relata que el tracte amb actors va ser bo, tots eren companys. «Érem un equip, si tots treballàvem tot sortia bé» i tot i que era complicat forjar amistats, pel poc temps de descansos i les dificultats amb l’idioma, es notava el bon ambient que allà es gestava amb petits somriures i mirades. 

Malgrat que li hauria agradat continuar treballant per a aquesta productora, els seus compromisos laborals paral·lels l’hi van impedir, però no li importaria, en cap altra ocasió, tornar a viure l’experiència.

¿Núvies o cine?

No fa falta elegir, però el Christian té clar que «no podria estar amb 29 anys fins als 65 que em jubili, tota la vida fent el mateix», ‘tancat’ en el seu centre d’estilisme, perquè necessita crear, expressar el seu art. Pensa que és «una balança, el món nupcial i la televisió, per exemple, ofereixen una facturació molt ràpida i poca feina», en canvi, «el cine és molta feina, però no sempre ben pagada». Tens molta facturació de diners quan treballes però després potser, estàs un any sense ingressos. Per això, es «quedaria amb el que em resultés més artístic professionalment», dedicant-se a la seva especialitat, però en formes diferents.

Notícies relacionades

Somiaria treballar a la saga de Harry Potter, una de les seves pel·lícules favorites, tot i que ho veu com una cosa, potser impossible. Treballar a ‘Juego de Tronos’, semblava llunyà, però les oportunitats arriben quan menys s’espera per als veritables professionals. I, tot i que participar en aquesta pel·lícula és complicat, aspira a poder maquillar i pentinar la seva cantant favorita, Mónica Naranjo, malgrat témer que veure-la com una companya i no com un ídol inabastable, faci perdre la seva admiració. 

Mentre arriben propostes al món del cine, el Christian treballa en esdeveniments com el recent Ballet nacional d’Espanya al teatre romà de Mèrida, passa per la televisió donant a conèixer pinzellades de la seva professió, atén clientes al seu centre i rep premis com el Wedding Awards del 2022. Moltes tasques diferents per no acabar «frustrat» i poder expressar la seva creativitat