Estrella emergent

Així és Milly Alcock, l’actriu que interpreta la princesa Rhaenyra de ‘La Casa del Dragón’

La jove australiana, de 22 anys, és coneguda pel seu paper de fugitiva a ‘Upright’

Així és Milly Alcock, l’actriu que interpreta la princesa Rhaenyra de ‘La Casa del Dragón’

HBO MAX

3
Es llegeix en minuts
Marisa de Dios
Marisa de Dios

Periodista

Especialista en sèries i programes de televisió

Ubicada/t a Barcelona

ver +

‘Joc de trons’ va ser una sèrie de molt ‘girl power’. Només cal recordar el paper que van exercir algunes heroïnes com l’Arya, la Sansa i la Daenerys, sorgides de la ploma de George R. R. Martin. Ara, amb l’estrena de la seva esperadíssima preqüela, sembla que HBO Max continua apostant per l’empoderament femení de la mà d’unes dones que es rebel·laran contra el destí que els homes tenien assignat per a elles. L’exponent més gran serà la princesa Rhaenyra Targaryen, una geneta de dracs que té molt a aportar en aquesta història que acabarà desembocant en una autèntica guerra civil en la poderosa saga de reis i guerrers.

El personatge està interpretat per dues actrius, Milly Alcok i Emma D’Arcy. Però serà la primera la que coneixerem al principi de la història, ja que s’encarregarà de donar vida a la princesa en la seva època adolescent, malgrat que Alcock ja té 22 anys.

Nascuda l’any 2000 a Sydney (Austràlia), aquesta actriu de rostre pàl·lid, ulls blaus, cabells daurats (tot i que no tant com els del seu personatge) i faccions potents que ha aparegut en diverses campanyes comercials acumula uns anys d’experiència en la indústria televisiva, en què va començar sent tan sols una adolescent, el 2014, amb un petit paper en la sèrie ‘Wonderland’.

La fugitiva d’‘Upright’

En el seu currículum apareixen altres títols televisius com ‘High life’, ‘Janet King’, ‘A place to call home’, ‘Pine Gap’, ‘Fighting Season’, ‘El crepúsculo’ i ‘Reckoning: ajuste de cuentas’, tot i que el personatge que més alegries li ha donat fins ara és el de la jove i impetuosa fugitiva que fa autoestop i que va interpretar a ‘Uprigh’, amb el cantautor Tim Minchin, de la qual ja està rodant una segona temporada.

Aquest treball li va valer el premi Casting Guild of Australia en la categoria d’estrelles emergents, tot i que al principi la va posar en un compromís: decidir si havia de seguir a l’escola secundària d’arts escèniques en què estudiava o decantar-se per la interpretació.

Quan ha parlat sobre la seva decisió de deixar els estudis, s’ha mostrat segura de l’elecció: «L’escola simplement no era per a mi. No vaig tenir grans mestres que em veiessin fins que vaig descobrir que actuant era on em sentia segura. Així que sí, va ser la decisió correcta», va declarar al ‘Gold Coast Bulletin’, mentre que en una altra entrevista va revelar la sorprenent forma de la qual es va assabentar de com havia aconseguit el paper de la Rhaenyra: mentre rentava plats en un restaurant a Sydney. Allà va saber que la seva vida canviaria per sempre.

Tot i que molt abans ja havia decidit que miraria d’obrir-se camí en la indústria de l’entreteniment: «Em va atraure per primera vegada quan tenia 5 o 6 anys i actuava en una obra escolar. Interpretava la Caputxeta Vermella i recordo haver tingut la sensació que això era el que volia fer», rememora. I reconeix que el camí que l’ha portat fins a la princesa Targaryen no ha sigut fàcil: «Vaig fer audicions durant anys i anys i no vaig obtenir res, però crec que la indústria de la interpretació és competitiva perquè pot permetre-s’ho», reflexiona.

Punts en comú amb Arya Stark

Notícies relacionades

Ara, convertida en una Targaryen que lluitarà pel seu dret al tron de Ferro, Alcock no ha dubtat a comparar el seu personatge amb una de les dones que més va captivar els fans de ‘Joc de trons’: l’aguerrida Arya Stark, a la qual va donar vida Maisie Williams.

L’actriu considera que totes dues comparteixen bastants punts en comú, segons va revelar a ‘The Entertainment Weekly’. «Totes dues són dones que no es comporten de la forma en què s’espera que ho facin. Hi ha aquest esperit rebel i descarat que totes dues posseeixen, i crec que per això la gent l’adorarà», ha destacat sobre un personatge que està cridat a ser dels que marquen la carrera d’una actriu. I la seva, veient el seu treball, és clar que tindrà un llarg recorregut.