Escenaris de sèrie

Aquests són els llocs on es va rodar la sèrie ‘Ozark’, de Netflix

  • Tot i que la sèrie no va ser rodada al llac que li dona nom, un lloc turístic d’esports aquàtics, avui dia es pot menjar al Blue Cat Lodge, a la vora del llac Allatoona

Aquests són els llocs on es va rodar la sèrie ‘Ozark’, de Netflix
2
Es llegeix en minuts
Elena Hevia
Elena Hevia

Periodista

ver +

Primera desil·lusió: ‘Ozark’, aquesta sèrie que és un eficaç encreuament entre ‘Breaking Bad’ i la vella pel·lícula ‘Deliverance’, de John Boorman, no es va filmar realment als Ozarks, a Missouri, ni al llac que porta aquest nom, que ni tan sols és un llac real, perquè va ser creat artificialment als anys 30 gràcies a un embassament. Només algunes vistes generals del llac pertanyen al lloc. Només això. Aquesta naturalesa boscosa i salvatge va ser recreada, per una qüestió d’avantatges fiscals, a milers de quilòmetres al sud, als llacs Allatoona i Lanier, a Geòrgia, que no li queden per darrere en bellesa.

Però que l’Ozark que veiem a la sèrie no sigui en realitat l’Ozark real no sembla importar-los als milers de visitants que acudeixen cada any al veritable lloc per impregnar-se de l’atmosfera de la ficció, a més de practicar esports aquàtics, senderisme i fins i tot una ruta encantada en la qual, anuncien, es pot entreveure el fantasma d’un soldat confederat.

Conegut popularment com la Riviera ‘redneck’, és a dir, la ‘Riviera dels ignorants’ o de les ‘escombraries blanques’, el lloc té un anvers i un revers. Aquest turisme familiar que arriba cada any i que ha aconseguit rebaixar i ocultar una mica l’endèmica pobresa d’un lloc on bona part dels habitants han deixat de viure en llardoses cabanes sense ajuda social. Gent avesada a escorxar esquirols, cuinar metamfetamina o beure’s les cerveses de sis en sis, com mostrava la novel·la ‘Los huesos de invierno’, de Daniel Woodrell (publicada per Alba), ambientada precisament en els Ozark i adaptada al cine per Debra Granik.

En la sèrie, el paisatge importa tant com cadascun dels membres de la família Byrde: aquest impassible assessor financer que es veu obligat a fugir fins allà junt amb la seva dona –una veritable Lady Macbeth– i els seus conflictius fills adolescents a fi de blanquejar els diners que necessiten per saldar un deute contret amb el crim organitzat. Que una família de bona casa, blanca i aparentment modèlica pugui plantar cara al narco i sortir-ne airosa una vegada i una altra a cop de maquinació i sort ha sigut tota una troballa televisiva.

Notícies relacionades

Anem al fals Ozark de Geòrgia. Un dels plaers que ofereix és la visita al Blue Cat Lodge, el restaurant que Marty i la seva família compren en els primers episodis per sanejar els seus diners. Va ser construït per al rodatge al port esportiu del llac Allatoona (molt similar a l’Alhonna Resort and Marina, als Ozarks) i quan va deixar d’utilitzar-se es va convertir en un restaurant real, el JD’sonthe Lake, que ha conservat els rètols i els complements de la sèrie.

La casa de la família Byrde està ubicada a Flowery Branch, a Geòrgia, al costat del llac Lanier, però acostar-s’hi resulta més complicat perquè és una propietat privada.

Temes:

Viatges Sèries