Guia de visionaments

Les sèries clau per a la setmana del 25 de juliol

  • L’adaptació del cèlebre còmic ‘Paper girls’ i el segon ‘reboot’ nord-americà de ‘Queer as folk’, entre les estrenes més destacades

Les sèries clau per a la setmana del 25 de juliol

Prime Video

2
Es llegeix en minuts
Juan Manuel Freire
Juan Manuel Freire

Periodista

Especialista en sèries, cinema, música i cultura pop

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Aquesta setmana no només podrem explorar el crim en comunitat mormona de ‘Por mandato del cielo’ i sorprendre’ns amb la interpretació de Daisy Edgar-Jones. A continuació, cinc propostes més a tenir en compte.

1. ‘Light & Magic’: efectes especials de llegenda

1. ‘Light & Magic’: efectes especials de llegenda

¿Sèrie documental en tota regla o nova ‘featurette’ promocional? Hi ha intriga, sigui com sigui, al voltant d’aquesta «història mai explicada» d’Industrial Light & Magic (ILM), la divisió d’efectes especials de Lucasfilm, a la qual devem imatges inesborrables de ‘La guerra de les galàxies’, ‘E.T. L’extraterrestre’ i un llarg etcètera. La dirigeix Lawrence Kasdan, coguionista de ‘L’imperi contraataca’ i ‘El retorn del Jedi’ abans que autor d’‘El turista accidental’. Disney+, dimecres, dia 27.

2. ‘Paper girls’: aventures fantàstiques sobre rodes

2. ‘Paper girls’: aventures fantàstiques sobre rodes

Quan es va estrenar ‘Stranger things’, alguns vam elucubrar sobre la possibilitat que esdevingués sèrie antològica i alguna temporada es basés en ‘Paper girls’, el còmic de Brian K. Vaughan sobre les aventures fantàstiques de quatre joves repartidores de diaris. No va passar, però no passa res: tenim sèrie autònoma inspirada en aquest clàssic de les vinyetes, i a més amb dos capitans del nivell de Stephany Folsom (‘Toy story 4’) i Christopher Cantwell (‘Halt and catch fire’). Prime Video, des de divendres, dia 29.

 

3. ‘Pequeñas mentirosas: Pecado original’: la culpa és dels pares

‘Pequeñas mentirosas: Pecado original’: la culpa és dels pares

Cinc anys després d’acabar ‘Pequeñas mentirosas’, aquest ‘reboot’ presenta un nou grup d’amigues poc honestes: Imogen (Bailee Madison), Tabby (Chandler Kinney), Faran (Zaria), Minnie (Malia Pyles) i Noa (Maia Reficco), assetjades per algú que sap el que els seus pares van fer vint anys enrere. ¿Una altra sèrie marcada per ‘Malson a Elm Street’, després de ‘Stranger things’? Terror també en els títols de capítol: noms de famoses ‘final girls’. HBO Max, des de divendres, dia 29. 

4. ‘Apariencias’: quan la ignorància no és felicitat

Poc després del seu sofert pas per ‘La chica de antes’, Gugu Mbatha-Raw torna a passar-les magres en un ‘thriller’ psicològic, ara en el paper d’una dona que, després de sobreviure a un intent de suïcidi, es desperta amb amnèsia, sense saber què o qui la va portar al punt límit. Alguns noms de l’equip inspiren confiança: la creadora Veronica West (‘High fidelity’), el director Sam Miller (‘Podría destruirte’), el compositor Ólafur Arnalds (‘Broadchurch’)... Intriga. Apple TV+, des de divendres, dia 29. 

5. ‘Queer as folk’: després de la tragèdia en el club

Notícies relacionades

5. ‘Queer as folk’: després de la tragèdia en el club

Arriba la segona reelaboració nord-americana de l’emblemàtic drama gai de Russell T Davies (un parell de dècades després, creador de ‘Years and years’). L’acció se situa a Nova Orleans, on un grup d’amics afronta les conseqüències vitals i psicològiques d’un tiroteig en un club queer: tristos ecos de la matança del 2016 al Pulse de Orlando. Stephen Dunn (‘Little America’) i Jaclyn Moore (‘Dear white people’) porten les regnes d’un ‘reboot’ especialment inclusiu. Starzplay, des de diumenge, dia 31.