Guia de visionaments

Les sèries clau per a la setmana del 9 de maig

  • Les adaptacions a tot luxe de ‘La serpiente de Essex’ i ‘Conversaciones entre amigos’, entre les nostres propostes per a Apple TV+, HBO Max, Netflix i Prime Video

Les sèries clau per a la setmana del 9 de maig

Hulu

2
Es llegeix en minuts
Juan Manuel Freire
Juan Manuel Freire

Periodista

Especialista en sèries, cinema, música i cultura pop

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Després de repassar el misteri de ‘The staircase’ de la mà d’Antonio Campos i Maggie Cohn i tornar a les illes de ‘The wilds’, aquesta setmana podrem descobrir sèries basades en grans novel·les de Sarah Perry i Sally Rooney. A sota, les nostres propostes al complet.

1. The man who fell to Earth Ejiofor relleva Bowie

1.

Arriba una nova –potser una mica innecessària– adaptació de la novel·la de Walter Tevis que va inspirar una gran pel·lícula dirigida per Nicolas Roeg i protagonitzada per David Bowie, que va donar seqüela a la història amb el musical ‘Lazarus’. En la versió creada per Jenny Lumet (guionista de ‘La boda de la Rachel’) i Alex Kurtzman (cocreador de ‘Fringe’), també una espècie de seqüela, Chiwetel Ejiofor dona vida a un extraterrestre caigut a la Terra per salvar el seu planeta. Movistar Plus+, des de dilluns, dia 9. 

2. ‘El abogado del Lincoln’: procedimental legal sobre rodes

2.

El ‘hitmaker’ David E. Kelley (‘Big little lies’, ‘The undoing’) adapta ‘El veredicte de llautó’, segona novel·la de la saga de Michael Connelly sobre Mickey Haller, advocat defensor que té un Lincoln Town Car com a oficina. La primera, ‘L’innocent’, va ser adaptada al cine el 2011 amb Matthew McConaughey en el paper protagonista. Ara Haller tindrà els trets de Manuel Garcia-Rulfo, vist a ‘Assassinat a l’Orient Express’ com l’home de negocis Biniamino Márquez. Netflix, des de divendres, dia 13. 

 

3. ‘The Kids In The Hall’: ‘revival’ d’uns iconoclastes de l’humor

La ‘troupe’ còmica canadenca torna amb la seva sèrie d’esquetxos homònima gairebé tres dècades després de la producció original i poc més d’una dècada després de la minisèrie ‘Death menges to town’. Totes dues es poden veure a Prime Video. Si són fidels a la seva llegenda, ens portaran un grapat de personatges irritants i patètics però alhora entranyables a la seva manera, i jugaran a plaer amb els límits formals de l’esquetx. Sense ells no hauria existit ‘Mr. Show'. Prime Video, divendres, dia 13. 

4. ‘La serpiente de Essex’: Sarah Perry segons Clio Barnard

Notícies relacionades

La prestigiosa cineasta Clio Barnard (‘The arbor’, ‘The selfish giant’) debuta en les sèries amb aquesta adaptació de la novel·la gòtica de Sarah Perry. Després de mudar-se del Londres victorià a un petit poble d’Essex, la viuda Cora (Claire Danes), naturalista aficionada, comença a sentir rumors de la tornada d’una criatura mítica. En la seva investigació es creua amb William (Tom Hiddleston), el vicari local, amb qui inicia una relació complicada. Apple TV+, des de divendres, dia 13. 

5. Conversaciones entre amigos’: amenaça de plorera

De l’equip que ens va fer plorar amb ‘Normal people’ (la guionista Alice Birch i el director Lenny Abrahamson) arriba una altra adaptació d’una novel·la de Sally Rooney, la que el va donar a conèixer el 2017. Hi ha expectatives molt altes amb aquest drama romàntic sobre la relació a diverses bandes entre dues universitàries, Frances (Alison Oliver) i Bobbi (Sasha Lane), exnòvies, i una parella de més edat i nivell econòmic, els Conway (Jemima Kirke i Joe Alwyn). HBO Max, des de diumenge, dia 15.