Totes les estrenes i tornades

Netflix, HBO, Disney+, Movistar, Amazon...: les 10 sèries d’estrena del maig que no et pots perdre

El mes ve marcat per sèries com ‘Stranger Things’, ‘Obi-Wan Kenobi’ i ‘Rapa’

Netflix, HBO, Disney+, Movistar, Amazon...: les 10 sèries d’estrena del maig que no et pots perdre
16
Es llegeix en minuts
Marisa de Dios
Marisa de Dios

Periodista

Especialista en sèries i programes de televisió

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Les sèries d’estrena d’aquest maig del 2022 tenyiran de ‘thriller’ i fantasia les plataformes. Netflix es tornarà a submergir en el Món del Revés de ‘Stranger things’; Disney+ ampliarà l’univers ‘Star Wars’ amb ‘Obi-Wan Kenobi’; HBO Max recrearà un assassinat real a ‘The Staircase’; Movistar Plus+ investigarà un crim de la mà de Mónica López i Javier Gutiérrez a ‘Rapa’, i Amazon Prime Video viatjarà fins a un estrany planeta amb Sissy Spacek a ‘Night sky’. Però també hi haurà temps per parlar de relacions de la mà de Hilary Duff i ‘Cómo conocí a tu padre’.

THE STAIRCASE

Dia 6. HBO Max

El desembre del 2001, un novel·lista anomenat Michael Peterson va trucar alarmat al servei d’emergències. Havia trobat la Kathleen, la seva dona, inconscient i envoltada de sang a terra al costat de les escales de casa seva, a Carolina del Nord (EUA). La dona va morir en el que a primera vista semblava un accident, però l’actitud del marit va començar a aixecar les sospites de la policia i va acabar acusat d’haver-la assassinat. Aquesta història i els posteriors tres mesos del judici van donar peu a un ‘true crime’ estrenat a Netflix, ‘The staircase’, i ara el mateix cas és portat a la petita pantalla per HBO Max, però en una sèrie protagonitzada per actors. Creada per Antonio Campos (‘El diablo a todas horas’), que també dirigeix sis dels vuit episodis, compta amb els intèrprets Colin Firth i Toni Collette per als papers principals del matrimoni, que en el moment en què tot va explotar residia en una luxosa mansió amb els fills d’ell, la d’ella i els joves que va adoptar el novel·lista a Alemanya, quan es va fer càrrec dels fills d’una amiga arran de la seva mort.

BIENVENIDOS A EDÉN

Dia 6. Netflix

Uns nois i noies d’uns vint anys reben una enigmàtica pregunta als seus mòbils: ¿Ets feliç? Es tracta de la invitació per a una exclusiva festa en una remota illa a la qual, per descomptat, tots s’hi apunten. Una vegada allà, alguns (Amaia Aberasturi, Tomy Aguilera, Diego Garisa, Albert Baró, Belinda Peregrín) reben la proposta de quedar-se en aquest temptador paradís capitanejat per Astrid (Amaia Salamanca) i Erik (Guillermo Pfening), una comunitat ecosostenible que, a poc a poc, anirà revelant que amaga trampes molt perilloses. Guillermo López (‘Atrapada’) i Joaquín Górriz (‘Desaparecidos’) són darrere d’aquest ‘thriller’ que recorda, en alguns moments, el cas del desastre del Fyre Festival.

CÓMO CONOCÍ A TU PADRE

Dia 11. Disney+

Els productors de ‘Cómo conocí a vuestra madre’ van saber treure’l molt suc a les relacions i l’amistat de quatre novaiorquesos de trenta anys. Ara esperen repetir l’èxit amb aquest ‘spin-off’ que parteix de la mateixa premissa, però en versió femenina. En un futur pròxim, Sophie (Hilary Duff) li explica al seu fill com va conèixer el seu pare anys enrere, quan sent jove intentava enamorar-se en l’era de Tinder i incomptables aplicacions de cites, mentre els seus amics eren el seu gran recolzament.

LA SERPIENTE DE ESSEX

Dia 13. Apple+

Minisèrie de sis episodis, basada en el ‘best-seller’ homònim de Sarah Perry. A l’Anglaterra victoriana, una viuda londinenca (Claire Danes) es muda a Essex per investigar les notícies d’albiraments d’una criatura mitològica. Allà entaula amistat amb el vicari del llogarret (Tom Hiddleston) però, quan passa una tragèdia, els veïns l’acusen d’atraure el monstre.

LA MUJER DEL VIAJERO EN EL TIEMPO

Dia 16. HBO Max

Steven Moffat (‘Sherlock’, ‘Doctor Who’) adapta la novel·la d’Audrey Niffenegger, una història d’amor esquitxada d’elements fantàstics, amb Rose Leslie (‘Juego de tronos’, ‘The good fight’) i Theo James (‘Divergente’) al capdavant del repartiment. Dirigida per David Nutter (guanyador d’un Emmy per ‘Juego de tronos’), està protagonitzada per un jove matrimoni amb un problema: els viatges en el temps. Ell pateix una estranya malaltia que fa que el seu cos es desplaci involuntàriament d’una època a l’altra. En totes elles tindrà trobades amb la seva dona. La història ja va ser portada al cine el 2009, amb Rachel McAdams i Eric Bana en els papers principals.

RAPA

Dia 19. Movistar Plus+

Pepe Coira i Fran Araújo, els creadors de l’excel·lent ‘Hierro’, continuen apostant pel ‘thriller’, però traslladant-lo ara de les càlides aigües canàries a l’agitada costa del nord d’Espanya. Quan l’alcaldessa de Cedeira (la Corunya) apareix assassinada, la sergent de la Guàrdia Civil encarregada del cas (Mónica López) s’obsessionarà a trobar el culpable. El seu recurs serà el Tomás (Javier Cámara), únic testimoni del crim, un professor de Literatura que veu en aquesta història l’oportunitat de viure una d’aquestes aventures que tant li agrada llegir als llibres.

NIGHT SKY

Dia 20. Amazon Prime Video

Irene (Sissy Spacek) i Franklin York (J. K. Simmons), un veterà matrimoni, fa anys que amaguen un secret: l’existència d’una habitació amagada al seu pati del darrere que inexplicablement condueix a un estrany planeta desert. Quan un enigmàtic jove entra a les seves vides, s’adonaran que aquest increïble espai que creien conèixer tan bé oculta molt més del que mai haurien imaginat.

NOW AND THEN

Dia 20. Apple+

Primer ‘thriller’ internacional de Bambú, la productora de ‘Velvet’ i ‘Las chicas del cable’, per al qual s’han associat amb Gideon Raff, creador de ‘Homeland’. Rodat en anglès i castellà, està ambientat a Miami i beu de títols com ‘The afterparty’ i ‘El arte de morir’, perquè la seva premissa és semblant: una reunió de companys de la universitat que acaba amb la mort d’un d’ells. Vint anys després, els cinc restants es reuneixen de mala gana a causa d’una amenaça que posa en risc els seus mons aparentment perfectes. En el repartiment figuren Marina de Tavira, Rosie Pérez, José María Yazpik, Maribel Verdú, Manolo Cardona, Soledad Villamil, Željko Ivanek, Jorge López, Alicia Jaziz, Dario Yazbek Bernal, Alicia Sanz, Jack Duarte i Miranda de la Serna.

STRANGER THINGS

Dia 27. Netflix. Temporada 4

Primera part de la quarta temporada (la segona arribarà l’1 de juliol) d’un dels grans fenòmens de Netflix. Han passat sis mesos des de la batalla de Starcourt, que va sembrar el terror i la destrucció a Hawkins, però els habitants de la localitat d’Indiana no podran relaxar-se. La colla d’amics, ja en plena efervescència adolescent, se separa per primera vegada i sorgeix una nova i terrorífica amenaça sobrenatural que, si s’arribés a resoldre, acabaria amb els horrors del Món del Revés. Entre els fitxatges hi ha Tom Wlaschiha (‘Juego de tronos’), com un soldat soviètic, i Robert Englund, al paper d’un perillós assassí.

OBI-WAN KENOBI

Dia 27. Disney+

Disney+ continua ampliant l’univers de ‘La guerra de les galàxies’ amb aquesta sèrie que comença 10 anys després dels dramàtics esdeveniments de’Star Wars: La venjança dels Sith’, en què Obi-Wan es va enfrontar a la seva derrota més important: la caiguda i corrupció del seu millor amic i aprenent de Jedi, Anakin Skywalker, que es va passar al costat fosc com el malvat Lord Sith Darth Vader. Ewan McGregor, Hayden Christensen i Moses Ingram encapçalen el repartiment.

ALTRES ESTRENES I TORNADES

HOTEL HALCYON. Dia 1. AXN Now. La història d’un enfeinat i glamurós hotel de cinc estrelles en el centre de la societat londinenca mentre el món està en guerra.

HARRY PALMER: EL EXPEDIENTE IPCRESS. Dia 2. Movistar Plus+. Adaptació televisiva de sis episodis del clàssic espia britànic de les novel·les de Len Deighton que va fer popular Michael Caine en el cine. Un ‘thriller’ d’espionatge ambientat en els anys 60 en plena Guerra Freda. Protagonitzat per Joe Cole (‘Peaky Blinders’, ‘Gangs of London’), com Harry Palmer. Amb Lucy Boynton (‘Bohemian Rhapsody’) i Tom Hollander (‘Taboo’, ‘El infiltrado’). Escrita i produïda per John Hodge, guionista de ‘Trainspotting’.

BÚNKER. Dia 2. HBO Max. Sèrie mexicana centrada en Vladimiro, el propietari d’un curiós búnquer on passa la major part del temps pintant, cuinant, inventant i banyant-se al jacuzzi.

THE OUTPOST. Dia 2. SyFy. Temporada 4

BRASSIC. Dia 3. Filmin. Temporada 3. El Vinnie surt de la presó, però tindrà la policia rastrejant les seves empremtes. ¿Serà capaç de comportar-se com un ciutadà exemplar aquesta vegada?

TRES METROS SOBRE EL CIELO: LA SERIE. Dia 4. Netflix. Temporada 3 (última). Arriba un altre estiu a la costa de la Romanya, en el qual els nois continuaran madurant i aprenent sobre ells mateixos. Mentre la Summer sembla preparada per mostrar-se més despreocupada, el Darío rep una oferta irrefusable, la Sofia tem ser una estranya per als seus amics i l’Ale se sent culpable.

PADRE MADE IN USA. Dia 4. Disney+. Temporada 18

EL MARGINAL. Dia 4. Netflix. Temporada 5 de la sèrie carcerària argentina. Separats després de la seva fuga fallida, el Pastor i el Diosito afronten nous perills que posen en perill la seva supervivència. Un va acabar a la presó; l’altre va buscar refugi a fora. Mentrestant, dins de Puente Viejo, la lluita pel poder continua.

EL PENTAVIRATO. Dia 5. Netflix. Comèdia creada, escrita i protagonitzada porMike Myers, el mític i estrambòtic Austin Powers. Interpreta un reporter canadenc que es veu involucrat en una missió que implica una misteriosa societat secreta que ha estat controlant els esdeveniments mundials, amb l’excusa del bé comú, des de la pesta negra del 1347. El còmic té l’oportunitat de desdoblar-se en set personatges més al llarg dels sis episodis.

CLARK. Dia 5. Netflix. Minisèrie sueca que ficciona la vida d’una de les personalitats més polèmiques de la història recent del país: el lladre de bancs Clark Olofsson (Bill Skarsgård), l’home que va donar origen a l’expressió ‘síndrome d’Estocolm’. El tipus va seduir Suècia malgrat els seus càrrecs per tràfic de drogues, intent d’assassinat, agressió i robatori.

HARINA: EL TENIENTE VS EL CANCELADOR. Dia 5. Comedy Central. Comèdia mexicana en la qual el tinent Harina i l’oficial Ramírez hauran d’atrapar un assassí en sèrie l’objectiu del qual és acabar amb la vida d’’influencers’.

HERMANAS DE SANGRE. Dia 5. Netflix. Minisèrie en la qual dues amigues unides per un secret es veuen obligades a fugir quan un home ric desapareix durant la seva festa de compromís.

BOSCH: LEGACY. Dia 6. Amazon Prime Video. ‘Spin-off’ de ‘Bosch’. Bosch s’embarca en el següent capítol de la seva carrera i es troba treballant amb la seva antiga enemiga, Honey Chandler

THE WILDS. Dia 6. Amazon Prime Video. Temporada 2. A les noies encallades a l’illa s’hi suma una altra illa de nois adolescents, que també hauran de lluitar per la supervivència.

TEHERAN. Dia 6. Apple+. Temporada 2. Glenn Close s’uneix al repartiment del ‘thriller’ guanyador de l’Emmy sobre una agent del Mossad que s’infiltra en una perillosa missió a Teheran que la posarà a ella i a tots els que l’envolten en greu perill.

EL SO DE LA MÀGIA. Dia 6. Netflix. K-drama adolescent coreà sobre la relació que s’estableix entre una noia que ha hagut de madurar massa ràpid i un mag que viu en un parc d’atraccions abandonat i que, malgrat ja ser adult, vol continuar sent nen.

PARES Y NONES. Dia 6. HBO Max. Temporada 2

THE MAN WHO FELL TO EARTH. Dia 9. Movistar Plus+. Drama de ciència-ficció inspirat en la novel·la de Walter Tevis (1963). Un alienígena (Chiwetel Ejiofor) arriba a la Terra en un punt d’inflexió en l’evolució humana i ha d’enfrontar-se al seu propi passat per determinar el nostre futur. Naomie Harris interpreta Justin Falls, una brillant científica i enginyera que s’ha d’enfrontar als seus propis dimonis en el seu intent per salvar dos mons.

L’ACUSACIÓ. Dia 10. Filmin. Minisèrie alemanya dels productors de ‘Deutschland 86’. Està basada en un polèmic cas de pederàstia. Entre el 1994 i el 1997 a la ciutat alemanya de Worms, 25 homes i dones van ser acusats de dirigir una xarxa de pornografia infantil. Els judicis es van convertir en una tempesta d’acusacions i contrademandes.

BENDITA PACIENCIA. Dia 10. HBO Max. Temporada 3

42 DÍAS EN LA OSCURIDAD. Dia 11. Netflix. Inspirada en un cas real esdevingut a Xile. Quan la Verónica desapareix, la seva germana Cecilia es llança a una carrera contra rellotge per trobar-la. Durant la recerca, haurà d’enfrontar-se a la negligència de les autoritats, els prejudicis socials i l’assetjament dels mitjans de comunicació.

OUTMATCHED. Dia 11. Disney+. Una parella d’Atlantic City mira de criar els seus quatre fills, tres dels quals resulten ser uns petits genis.

EL CAZADOR. Dia 11. Disney+

THE QUEST. Dia 11. Disney+. Concurs immersiu en el qual vuit adolescents de la vida real se submergeixen en un món de ficció, Terres Eternes. Allà han de salvar un regne i complir així una antiga profecia. Al llarg de vuit episodis, aquests herois viuen en un món de fantasia ple de castells i reialesa, amb el recolzament de les Moires, i on una fetillera busca destrucció i poder.

HACKS. Dia 12. HBO Max. Temporada 2. La complicada relació entre la llegendària còmica de Las Vegas (Jean Smart) i el seu jove guionista (Hannah Einbinder) evoluciona mentre totes dues s’embarquen per una gira pels Estats Units.

BELLEZA SALVAJE. Dia 12. Netflix. ‘Thriller sud-africà’. Una model (Rosemary Zimu) pretén venjar-se dels propietaris d’una firma de bellesa que, fa 15 anys, van provar un producte tòxic amb un grup de nens que vivia al carrer.

EL ABOGADO DE LINCOLN. Dia 13. Netflix. Sèrie basada en la saga de ‘best-sellers’ de Michael Connelly protagonitzada per Mickey Haller (Manuel García Rulfo), un lletrat que exerceix l’advocacia a Los Angeles, al seient posterior del seu Lincoln. El seu primer cas el portarà a defensar un famós productor de Hollywood, acusat d’assassinar la seva dona i l’amant d’aquesta. El mateix escriptor exerceix com a guionista i productor executiu, tasca que comparteix amb David E. Kelley (‘Ally McBeal’, ‘Big Little Lies’) i Ted Humphrey (‘The Good Wife’).

DESAPARECIDOS. Dia 13. Amazon Prime Video. Temporada 2. Més casos dels agents dedicats a la recerca de persones desaparegudes.

CONVERSACIONES ENTRE AMIGOS. Dia 15. HBO Max. Adaptació de la novel·la homònima supervendes de Sally Rooney. Frances té poc més de 20 anys i viu a Dublín, on va al Trinity College amb la seva millor amiga, Bobbi. Les esquerdes comencen a aparèixer en la seva relació quan coneixen l’exitosa escriptora Melissa i el seu marit Nick i comencen a passar més temps amb la parella.

UN VAMPIRO EN EL JARDÍN. Dia 16. Netflix. Manga sobre una noia i una vampira que aspiren que els seus dos mons visquin en pau.

THE PALACE. Dia 16. Cosmo. Berlín Oriental, 1988. El cèlebre teatre Friedrichstadt-Palast celebra el 40a aniversari de la República Democràtica Alemanya amb un gran espectacle. De manera inesperada, una de les seves ballarines, Christine, es troba amb la seva germana bessona vinguda de l’Alemanya Occidental, Marlene. Cap de les dues sabia de l’existència de l’altra i juntes miraran de desentranyar el secret que va portar a la seva separació. Per a això, ordeixen un perillós pla: adoptar la identitat de l’altra i travessar la frontera.

EL TIEMPO DE LA FELICIDAD. Dia 17. Filmin. Temporada 2. Petroli i riquesa a Noruega en una sèrie ara ambientada a finals dels anys 70.

¿QUIÉN MATÓ A SARA? Dia 18. Netflix. Temporada 3. El desenllaç de l’exitosa sèrie mexicana, en el qual l’Álex descobrirà què li ha passat a la seva germana.

LA VIDA Y BETH. Dia 18. Disney+. Amy Schumer protagonitza, produeix, escriu i dirigeix aquesta sèrie que convida a reflexionar sobre les nostres pròpies aspiracions. Interpreta la Beth del títol, una dona que sembla que ho té tot en la vida: una bona feina com a distribuïdora de vins, una relació sòlida amb un home d’èxit i un pis a Manhattan. Però un incident l’obliga a tornar al passat i la canviarà per sempre, descobrint de veritat en qui vol convertir-se.

THE WALKING DEAD. Dia 18. Disney+. Temporada 11 (segona part i última). En la temporada final de la sèrie, el Daryl, la Maggie i companyia emprenen una complexa missió amb la Negan, en la qual s’enfrontaran als misteriosos Segadors. Mentrestant, el grup d’Eugene s’ha d’integrar a la Commonwealth per aconseguir ajuda per a Alexandría.

THE PASSAGE. Dia 18. Disney+. En un futur apocalíptic, un perillós virus provoca la transformació d’humans en vampirs.

BANG BANG BABY. Dia 19. Amazon Prime Video. Drama criminal ambientat el 1986. Una noia de 16 anys que viu en un petit poble del nord d’Itàlia descobreix que el seu pare, al que creia mort, és viu. Aquest descobriment la portarà a veure’s involucrada en el perillós món de la màfia.

LOVE, DEATH & ROBOTS. Dia 20. Netflix. Temporada 3. Antologia fantàstica d’animació guanyadora de l’Emmy, que compta en la producció executiva amb Tim Miller (‘Deadpool’, ‘Terminator: Destino oscuro’) i David Fincher (‘Mindhunter’, ‘Mank’). Els nous episodis inclouen des del descobriment d’un mal ancestral fins a una apocalipsi molt còmica.

GHOST IN THE SHELL: SAC 2045. Dia 23. Netflix. Temporada 2. Manga. Les Forces Especials de la Secció 9 s’enfronten a una amenaça per a tota la humanitat.

MANAYEC. Dia 25. Filmin. ‘Thriller’ criminal israelià que revela l’inframon fosc que bull sota la façana de la policia.

WU-TANG: AN AMERICAN SAGA. Dia 25. Disney+

SOSPECHOSAS INESPERADAS. Dia 25. AMC. Comèdia dramàtica australiana protagonitzada per Miranda Otto. El robatori d’un collaret de 16 milions de dòlars a una empresària filipina treu a la llum la pitjor cara de la ‘jet set’ australiana i revela les esquerdes de l’alta societat de Sydney, amb rivalitats ocultes, negocis tèrbols i assumptes prohibits. 

PAPÁS POR ENCARGO. Dia 25. Disney+. El dia del seu 13è aniversari, una noia rep les claus d’una furgoneta per tornar a retrobar-se amb la seva mare. Però als seus tres pares adoptius no els fa gaire gràcia la idea.

FANTASY ISLAND. Dia 25. AXN White. A Fantasy Island, un luxós ‘resort’ on es compleix literalment qualsevol fantasia sol·licitada pels hostes, la propietària de l’hotel tractarà de mantenir el llegat de la seva família després de deixar de banda les seves pròpies ambicions.

PRETTY HARD CASES. Dia 26. Cosmo. Temporada 2. Les detectives Samantha Wazowski i Kelly Duff tornen amb una segona temporada carregada de nous reptes, tant en el terreny personal com en el professional.

SEARCH PARTY. Dia 27. TNT. Temporada 5 (última)

WEEDS. Dia 28. HBO Max. Sèrie completa. Una mare que acaba d’enviudar començarà a vendre marihuana als veïns per poder mantenir el nivell de vida de classe mitjana a què ella i els seus fills estaven acostumats.

YO MATÉ A MI MARIDO. Dia 29. Calle 13. Una dona víctima de maltractaments és acusada de la mort del seu marit. Però el dia del judici, descobreix que ell és viu.

INTUICIÓN CRIMINAL. Dia 30. AXN. Temporada 6

Notícies relacionades

DÍAS DE GALLOS. Dia 30. HBO Max. Sèrie argentina s’endinsa en el competitiu món de les batalles de ‘freestyle rap’, a través de les històries de Rafaela, León i Andy, tres joves que volen fer-se lloc en les famoses batalles de galls.

PARLIAMENT. Dia 31. Filmin. Temporada 2. Deu nous episodis de les aventures del Sammy, el displicent assistent del Parlament Europeu.