Totes les estrenes i tornades

Les 16 sèries que no us podeu perdre a l’abril

‘Sentimos las molestias’, ‘Élite’, ‘The Dropout’ i el final d’‘Ozark’ són alguns títols destacats a Netflix, Disney+, Amazon, HBO, Movistar+, Apple i Starzplay

Les 16 sèries que no us podeu perdre a l’abril
15
Es llegeix en minuts
Marisa de Dios
Marisa de Dios

Periodista

Especialista en sèries i programes de televisió

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Cordeu-vos els cinturons, perquè aquest abril es presenta ben carregadet de novetats de primer nivell a les plataformes de ‘streaming’. Estrelles internacionals de la talla de Sean Penn, Julia Roberts, Gary Oldman, Nicole Kidman, Viola Davis, Michelle Pfeiffer, Gillian Anderson, James Brolin i Elisabeth Moss brillaran en les estrenes d’un mes que també ve marcat per la tornada de títols amb tanta tirada com ‘Élite’ i ‘Ozark’, i de continuacions que s’han fet esperar com ara ‘Muñeca rusa’. La collita espanyola, a part dels nois de Las Encinas, inclou Antonio Resines i Miguel Rellán, amb les seves xacres de l’edat a ‘Sentimos las molestias’ (Movistar), i a Yon González i Elena Rivera en la seqüela de ‘La Catedral del Mar’, ‘Los herederos de la tierra’ (Netflix).

SLOW HORSES

Dia 1. Apple+

Gary Oldman se submergeix en una trama d’espionatge en la seva primera sèrie com a protagonista, una ficció de sis episodis que adapta la primera novel·la de la saga ‘Caballos lentos’ de Mick Herron. L’actor de ‘Harry Potter’ i ‘Dràcula’ lidera un grup d’espies que treballen en una seu abandonada del MI5, el servei d’intel·ligència britànic. Home brillant però irascible, els seus errors del passat han fet que els seus superiors l’hagin relegat a l’ostracisme. A l’equip hi ha noms com Kristin Scott Thomas, Jack Lowden, Olivia Cooke, Saskia Reeves, Dustin Demri-Burns i Rosalind Eleazar.

ÉLITE

Dia 8. Netflix Temporada 5

Als nois de Las Encinas gairebé no els ha donat temps de reposar-se de la fatídica festa de Phillipe de la Nit de Cap d’Any. Això sí, les seves ganes de gresca segueixen intactes, hi hagi o no un cadàver pel mig. Entre els nous fitxatges de la sèrie juvenil espanyola més exportada (de la qual ja s’està rodant una sisena temporada) són Adam Nourou (guanyador del Goya a millor actor revelació per ‘Adú’), en el paper de Bilal, que dificultarà la relació de Samuel i Omar; Valentina Zenere com a Isadora, la gran hereva de l’imperi de l’oci nocturn, i André Lamoglia com a Iván, el fill del millor futbolista del món.

SENTIMOS LAS MOLESTIAS

Dia 8. Movistar Plus+

Una espècie d’‘El método Kominsky’ a l’espanyola, aquí amb un prestigiós director d’orquestra (Antonio Resines) i un rocker amb esperit de Peter Pan (Miguel Rellán) com a protagonistes. Escrita i dirigida per Juan Cavestany i Álvaro Fernández-Armero, creadors de ‘Vergüenza’, treu punta de les xacres de la tercera edat i de les ganes de viure d’uns personatges en edat de jubilació.

TOKYO VICE

Dia 8. HBO Max

Inspirada en les memòries del periodista nord-americà Jake Adelstein, aquest ‘thriller’ amb un títol que ja remet a la famosa ‘Miami Vice’ descendeix als baixos fons criminals del Tòquio de finals dels anys 90 de la mà del reporter, que interpreta Ansel Elgort (‘West Side Story’). Produïda i dirigida per Michael Mann (‘Heat’, ‘Ali’, ‘Collateral’), porta la firma del dramaturg J.T. Rogers, guanyador del premi Tony, que figura com a creador.

ROAR

Dia 15. Apple+

Nicole Kidman produeix i encapçala el repartiment d’aquesta antologia que entrellaça vuit faules feministes, plenes d’humor negre, que adopten enfocaments inesperats sobre temes com els rols de gènere, l’autonomia i la identitat. Basada en el llibre de contes de Cecelia Ahern i creat per Carly Mensch i Liz Flahive (’Glow’) compte també en el repartiment amb Cynthia Erivo, Merritt Wever, Alison Brie, Betty Gilpin, Meera Syal, Fivel Stewart i Kara Hayward.

LOS HEREDEROS DE LA TIERRA

Dia 15. Netflix

Després de l’èxit de ‘La Catedral del Mar’, Ildefonso Falcones va escriure aquesta seqüela que Netflix transforma ara en minisèrie. A la Barcelona de finals del segle XIV, el jove Hugo (David Solans i Yon González), fill d’un mariner mort, veu truncat el seu somni de convertir-se en constructor de barcos per culpa de la família Puig, enemiga del seu mentor, Arnau Estanyol (Aitor Luna). En el repartiment també hi figuren Elena Rivera, Rodolfo Sancho, Aria Bedmar i Michelle Jenner.

OUTER RANGE

Dia 15. Amazon Prime Video

Josh Brolin dirigeix i protagonitza aquest ‘thriller’ ambientat a l’Amèrica profunda, a la zona salvatge de Wyoming. Una desaparició i una mort desencadenen la tensió en una comunitat que es veu també commocionada per un misteri sobrenatural. Intriga preparada amb ‘cowboys’, rifles i barrets texans, en la qual també participen Imogen Poots, Lili Taylor i Tamara Podemski.

ANATOMIA D’UN ESCÀNDOL

Dia 15. Netflix

David E. Kelley (‘Big little lies’, ‘Ally McBeal’) i Melissa James Gibson (‘House of Cards’, ‘The Americans’) són al capdavant de la moguda en aquesta sèrie que combina el ‘thriller’ psicològic i el drama judicial. La idíl·lica vida d’un ministre del Parlament britànic trontolla quan un escandalós secret surt a la llum, i posa en perill la seva meteòrica carrera i el seu matrimoni perfecte. Amb Sienna Miller, Michelle Dockery i Rupert Friend.

BETTER CALL SAUL

Dia 19. Movistar Plus+. Temporada 6 (primera part) (última)

L’última temporada conclou el complicat viatge de transformació de l’eixerit Jimmy McGill en l’advocat criminal i buscavides Saul Goodman, un dels personatges secundaris (però molt interessants) de ‘Breaking bad’. Mentre Kim afronta la seva pròpia crisi personal després de deixar el bufet i seguir Jimmy en la seva aventura, el lletrat només pensa a escapolir-se del capo Lalo Salamanca. Però té massa homes perillosos al seu voltant. Després d’aquests primers set episodis de la temporada, els altres sis s’emetran al juliol.

MUÑECA RUSA

Dia 20. Netflix Temporada 2

Ambientada quatre anys després que Nadia (Natasha Lyonne) i Alan (Charlie Barnett) s’escapessin del bucle temporal que els portava a morir dia sí, dia també, aquesta segona temporada submergeix els seus protagonistes encara més en el seu passat a través d’un insòlit portal del temps situat en un dels llocs més cèlebres de Manhattan. Hauran de buscar-hi junts una sortida. Annie Murphy, guanyadora de l’Emmy pel seu rol de la filla ‘pija’ a ‘Schitt’s Creek’, s’uneix al repartiment d’aquesta sèrie que toca temes existencialistes des de l’humor i la ciència-ficció.

THE DROPOUT: AUGE Y CAÍDA DE ELIZABETH HOLMES

Dia 20. Disney+

Elizabeth Holmes, a qui molts van qualificar com la nova Steve Jobs, va ser la gran promesa de Silicon Valley. Però va passar de la glòria a la desgràcia quan es va destapar que Theranos, la companyia que assegurava anàlisis clíniques en minuts amb només una gota de sang, no funcionava com la seva fundadora i CEO prometia. Protagonitzada per Amanda Seyfried (‘Mamma mia!’) junt amb Naveen Andrews (‘Perdidos’), William H. Macy (‘Shameless’), Laurie Metcalf (‘Los Conner’), Elizabeth Marvel (‘Homeland’, ‘Manifest’), Utkarsh Ambudkar (‘The Mindy Project’), Kate Burton (‘Anatomia de Grey’) i Stephen Fry (‘Sex Education’).

GASLIT

Dia 24. Starzplay

Julia Roberts i Sean Penn són pràcticament irreconeixibles en aquesta minisèrie que destaca el paper que va tenir Martha Mitchell en la denúncia del ‘Watergate’. Dona del fiscal general John Mitchell, va ser la primera persona que va revelar l’escàndol que costaria la Casa Blanca a Nixon. Però la dona es convertiria en l’objecte d’una despietada campanya de desprestigi de la Casa Blanca portada a terme, en part, pel seu propi marit, gran amic del president. Una nova visió del cas Watergate basada en la primera temporada de l’aclamat ‘podcast’ ‘Slow Burn’.

LA CIUDAD ES NUESTRA

Dia 26. HBO Max

Minisèrie basada en el llibre del periodista Justin Fenton i creada per un tàndem d’èxit, George Pelecanos i David Simon (‘The Wire’, ‘La conjura contra América’, ‘The Deuce: las crónicas de Times Square’). Se centra en l’auge i la caiguda de la Força Especial de Rastreig d’Armes del Departament de Policia de Baltimore, per culpa de la corrupció. L’elenc està encapçalat per Jon Bernthal, Wunmi Mosaku, Jamie Hector, McKinley Belcher III i Darrell Britt-Gibson. Amb Reinaldo Marcus Green, director de ‘El método Williams’, com a realitzador.

THE FIRST LADY

Dia 28. Movistar Plus+

Viola Davis, Michelle Pfeiffer i Gillian Anderson lideren l’espectacular repartiment d’aquesta sèrie antològica, en la qual donen vida, respectivament, a tres ex primeres dames dels EUA: Michelle Obama, Betty Ford i Eleanor Roosevelt. Mostra el paper decisiu d’aquestes tres dones en les carreres dels seus marits, així com la seva empremta en algunes de les seves decisions més importants. Creada per Aaron Cooley, compta amb la producció executiva de les oscaritzades Cathy Schulman (‘Crash’), que exerceix també com a ‘showrunner’, i Susanne Bier (‘The Undoing’), que, a més, dirigeix tota la primera temporada. Els papers de Franklin D. Roosevelt, Gerald Ford i Barack Obama els exerceixen Kiefer Sutherland, Aaron Eckhart i OT Fagbenle.

LAS LUMINOSAS

Dia 29. Apple+

‘Thriller’ de vuit episodis protagonitzat per Elisabeth Moss (‘El conte de la serventa’, ‘Mad Men’), que també exerceix com a productora executiva al costat de Leonardo di Caprio. Basada en el ‘bestseller’ homònim de Lauren Beukes, segueix els passos d’una arxivera de Chicago que té el somni de convertir-se en periodista va quedar truncat després d’un assalt que li va provocar un enorme trauma. Sis anys després, quan descobreix que un recent assassinat està relacionat amb el seu cas, es llança a la recerca del seu atacant al costat d’un veterà i turmentat reporter (Wagner Moura). Jamie Bell, Phillipa Soo, Chris Chalk i Amy Brenneman completen l’elenc.

OZARK

Dia 29. Temporada 4 (part 2)

L’espiral de delinqüència en què s’ha ficat la família Byrde arriba a la fi amb l’estrena dels set últims capítols de la quarta temporada, el desenllaç final. Marty intenta recuperar la seva vida anterior amb la seva família deixant enrere el seu tracte amb el càrtel d’Omar Navarro. Mentre Ruth busca venjança per la mort del seu cosí Wyatt en mans del nebot d’Omar, Javier (l’autèntic malvat de la temporada).

ALTRES ESTRENES I TORNADES

EL INTERNADO. LAS CUMBRES. Dia 1. Amazon Prime Video. Temporada 2. Els nois de l’internat descobreixen finalment qui s’oculta darrere dels crims de les nenes atribuïts al Nido del Cuervo.

UN LOBO COMO YO. Dia 1. Amazon Prime Video. El cotxe d’un viudo que viu amb la seva filla als suburbis d’Adelaida és envestit per un Jeep que se salta un semàfor en vermell. La dona que conduïa l’altre vehicle entaula amistat amb el pare, però oculta un fosc secret.

ÁLEF. Dia 1. AXN Now.  Dos detectius intenten desentranyar els misteriosos assassinats que van seguir el descobriment d’un cos al Bòsfor turc.

EL ÚLTIMO AUTOBÚS. Dia 1. Netflix Les aventures d’un variat grup d’estudiants que, durant un viatge escolar, es converteixen en herois quan una apocalipsi robòtica arrasa la resta de la humanitat.

VAN DER VALK. Dia 1. Cosmo. Temporada 2. L’astut detectiu holandès torna a investigar els crims més sòrdids d’Amsterdam.

JUSTICIA EXTREMA. Dia 3. XTRM. Sèrie d’acció creada i produïda per Steven Seagal, en què dona vida a Elijah Kane, agent encobert i expert en arts marcials. 

KUNG FU. Dia 4. TNT. Temporada 2

IN MY SKIN. Dia 5. Filmin. Sèrie britànica sobre una adolescent que mira d’ocultar a l’institut la seva complicada realitat a casa: la seva mare és bipolar i el seu pare, alcohòlic.

ESPÍAS EN LA SOMBRA. Dia 5. Filmin. Temporada 2. El 1955, el punt més calent de la Guerra Freda no és Washington ni Moscou, sinó Hèlsinki, on el KGB i la CIA pugnen pel control del discret territori neutral de Finlàndia.

VAYA TELA, SAM. Dia 6. Disney+. Un cas vegonyós fet públic en una empresa multimèdia de Nova York obliga Samantha Fink, una alcohòlica d’uns vint anys, a prendre l’única mesura que li queda per mantenir-se sòbria i evitar anar a la presó: tornar a casa de la seva mare, una dona molt sobreprotectora.

TERAPIA ALTERNATIVA. Dia 6. Disney+. Sèrie argentina. Una terapeuta de parelles haurà de lidiar amb el cas de dos amants amb una vida amorosa sense frens.

MADRES. AMOR Y VIDA. Dia 8. Amazon Prime Video. Temporada 4. Olivia es trobarà sota l’autoritat d’una nova doctora i immersa en un grup de futurs metges més joves. Nuria Roca i Belén Écija s’afegeixen al repartiment.

LÍNEAS ERÓTICAS. Dia 8. Netflix Amsterdam, anys 80. Una ambiciosa universitària descobreix per casualitat una nova carrera en una línia telefònica eròtica creada per dos germans molt dispars.

PINECONE Y EL PONI. Dia 8. Apple+.Serie animada infantil de DreamWorks i First Generation Films, basada en ‘La princesa y el poni’, de l’autora canadenca Kate Beaton. Segueix la vida d’una nena anomenada Pinecone que, amb l’ajuda del seu millor amic Poni, aprèn que hi ha més d’una manera de ser una guerrera.

THE WAGNER METHOD. Dia 10. Cosmo. L’ansiós i hipocondríac capità de policia César Wagner és traslladat a Estrasburg, la seva ciutat natal, on l’alcaldessa és la seva pròpia mare. Wagner intentarà imposar-se dins de la seva brigada amb el suport de la capritxosa i desinhibida forense Élise Beaumont.

THE NEWSREADER. Dia 12. Filmin. Anna Torv (‘Fringe’) i Sam Reid (‘’71’) protagonitzen aquesta sèrie sobre el despietat món dels informatius de televisió.

CASI FELIZ. Dia 13. Netflix Temporada 2. En la segona temporada, Sebastián té encara més problemes amb els que l’envolten.

SHOW TRIAL. Dia 13. Movistar Plus+. Aquesta minisèrie amb el segell BBC narra la història d’una estudiant privilegiada que és acusada d’assassinat. El cas commociona l’opinió pública. La seva advocada, que ho té tot en contra, lluitarà per defensar la seva innocència. ‘Thriller’ policíac dels productors de ‘Line of Duty i ‘Vigil: conspiración nuclear’.

LOS ÁNGELES IGNORANTES. Dia 13. Disney+. Sèrie italiana. Després de la mort del seu marit en un accident de cotxe, Antonia descobreix que estava tenint una aventura homosexual amb un home anomenat Michele.

AGATHA CHRISTIE: ¿POR QUÉ NO LE PREGUNTAN A EVANS? Dia 15. Movistar Plus+. Hugh Laurie dirigeix i adapta aquesta minisèrie de tres episodis basada en la novel·la d’Agatha Christie. Protagonitzada per Lucy Boynton i Will Poulter, també hi participen el mateix Laurie, Emma Thompson i Jim Broadbent. La història segueix el fill del vicari local, Bobby Jones (Poulter), i la seva intel·ligent amiga, la ‘socialité’ Lady Frances ‘Frankie’ Derwent (Boynton). Tots dos miren de resoldre un crim després que ell descobreixi el cos estimbat d’un home moribund que, amb el seu últim alè, panteixa la críptica pregunta del títol. 

LA JAURÍA. Dia 15. Amazon Prime Video. Temporada 2

HERIDAS. Dia 17. Atresplayer Premium. Basada en la sèrie japonesa ‘Mother’ i el seu posterior ‘remake’ turc ‘Madre’, la sèrie està protagonitzada per Adriana Ugarte i María León. Manuela és una jove que viu sola en una cabana on estudia els aiguamolls andalusos. Un dia coneix la petita Alba, una nena de 7 anys de qui la seva mare no s’ocupa gaire, perquè treballa a la nit i dorm durant el dia.

FEAR THE WALKING DEAD. Dia 18. AMC. Temporada 2 (segona part). Mesos després de l’explosió nuclear, Victor Strand és l’única persona que s’ha fet forta. Havent construït el seu feu, selecciona amb fredor qui té una segona oportunitat per viure. 

GUILT. Dia 19. Filmin. Dos germans atropellen i maten accidentalment un avi. Malgrat cobrir les seves empremtes, les seves vides comencen a enfonsar-se quan els veïns i familiars del mort comencen a tenir dubtes sobre la manera com va morir.

TÁNDEM. Dia 21. Cosmo. Temporada 6. El final de la cinquena temporada ens va deixar amb la nota que Léa va escriure per a Paul, deixant la porta oberta a una nova relació. Però, mentre Léa esperava una resposta de Paul, la seva dona, Inés, va interceptar la nota abans que ell i la va destruir.

LA TUMBA. Dia 21. Sundance TV. Després d’un terratrèmol al nord d’Israel, tres esquelets humans surten a la llum enmig d’una reserva natural. Els resultats de les proves de l’ADN dels morts indiquen que són idèntics a l’ADN de tres persones que continuen vives.

DÍAS MEJORES. Dia 22. Amazon Prime Video. Quatre desconeguts es donen cita en una peculiar teràpia de duel per a pares i mares que han perdut la seva parella. Amb Blanca Portillo, Marta Hazas i Francesc Orella.

THE FLIGHT ATTENDANT. Dia 22. HBO Max. Temporada 2

HEARTSTOPPER. Dia 22. Els adolescents Charlie i Nick descobreixen que la seva amistat podria ser molt més que això mentre lidien amb l’escola i l’amor en aquesta sèrie sobre convertir-se en adult i que adapta la saga de novel·les gràfiques d’Alice Oseman.

THE FIXER. Dia 22. XTRM. L’agent Molaro (Kathleen Robertson, ‘Sensación de vivir’), investiga l’accident entre una plataforma petrolera i un vaixell de càrrega, amb l’ajuda del detectiu privat Carter (Eric Dane, ‘Euphoria’), que defensa la teoria que el desastre va ser planejat.

BARRY. Dia 25. HBO Max. Temporada 3

FANTASMAS (EUA). Dia 25. TNT. Versió nord-americana de la comèdia de la BBC. Una periodista i un xef es muden al camp, a una vella mansió. El problema és que la casa ja està habitada, ¡per fantasmes!

EL BEBÉ. Dia 25. HBO Max. Comèdia de terror sobre una mare primerenca.

4.400. Dia 25. SyFy. ‘Remake’ de la sèrie de ciència-ficció dels anys 2000. Un grup de persones desaparegudes en diferents períodes històrics reapareixen el mateix dia.

INSPECTOR VENN. Dia 26. Filmin. Ben Aldridge interpreta el primer detectiu LGTBI+ de la televisió britànica en aquesta adaptació de la novel·la homònima d’Ann Cleeves. Quan es troba un cos en una platja a North Devon, Matthew Venn s’enfronta a un cas que no té testimonis, ni anàlisi forense ni mòbil aparent. També haurà de lidiar amb la mort del seu pare i amb la seva tornada a la comunitat que es va veure obligat a abandonar.

ANIKA. Dia 27. AXN. La inspectora Annika Strandhed (Nicola Walker) inicia una nova etapa professional a Glasgow, on serà la nova responsable de dirigir la Unitat d’Homicidis Marítims.

BANG BANG BABY. Dia 28. Amazon Prime Video. Als anys 80, una adolescent es veu involucrada en l’escena criminal de Milà per amor al seu pare.

UNDONE. Dia 29. Amazon Prime Video. Temporada 2

CLARICE. Dia 29. Amazon Prime Video. La seqüela d’‘El silenci dels anyells’, ambientada un any després, el 1993. La sèrie aprofundeix en la història personal no explicada de Clarice Starling, quan torna a la feina per perseguir assassins en sèrie i depredadors sexuals mentre es mou pel món polític de Washington.

Notícies relacionades

GRACE AND FRANKIE. Dia 29. Setena i última temporada. Grace (Jane Fonda) i Frankie (Lily Tomlin), aquestes dues dones alliberades en la tercera edat a causa de l’inesperat matrimoni gai dels seus marits, s’acomiaden definitivament de l’audiència amb aquests 12 episodis finals. Es convertirà en la ficció original més llarga del catàleg de Netflix fins a l’actualitat.

RURANGI. Dia 29. Filmin. Un activista trans torna a la seva comunitat amb l’esperança de reconnectar amb el seu pare, que no sap res d’ell des de la seva transició.