Totes les estrenes i tornades

Les 10 sèries de les plataformes que no et pots perdre al febrer

‘La maravillosa señora Maisel’, ‘¿Quién es Anna?’ i el final de ‘Killing Eve’ són alguns dels títols destacats

Les 10 sèries de les plataformes que no et pots perdre al febrer
11
Es llegeix en minuts
Marisa de Dios
Marisa de Dios

Periodista

Especialista en sèries i programes de televisió

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Més de dos anys han hagut d’esperar els fans de ‘La maravillosa señora Maisel’ perquè Amazon Prime Video estreni aquest febrer del 2022 la quarta temporada d’aquesta deliciosa comèdia creada per Amy Sherman-Palladino. El mes també ve marcat per la tornada de dues sèries d’estils molt diferents que han creat escola els últims anys i que s’acomiaden definitivament de l’audiència, ‘The walking dead’ i ‘Killing Eve’, així com per les històries reals que s’oculten darrere de ‘¿Quién es Anna?, ‘Pam & Tommy’ i ‘Super Pumped. The battle for Uber’. L’accent espanyol el posen produccions com ‘La edad de la ira’ i ‘Operación Marea Negra’, mentre que les que arriben disposades a proposar una bona intriga són ‘Sospitechosos’ i ‘Separación’.

PAM & TOMMY

Dia 2. Disney+

La història de la difusió del vídeo sexual protagonitzat per l’actriu Pamela Anderson i el seu marit, el rocker Tommy Lee, li serveix a aquesta minisèrie per repassar la turbulenta relació de la parella que acaparava més portades a la premsa internacional dels anys 90. La cinta VHS, robada per un contractista descontent (Seth Rogen), va passar de ser difosa de manera clandestina a ser un fenomen mundial quan va arribar a internet el 1997, convertint-se en el primer vídeo viral de la xarxa. De passada, la minisèrie explora la connexió entre privacitat, tecnologia i fama. Lily James (‘A la caza del amor’, ‘Downton Abbey’) i Sebastian Stan (‘Falcon i el Soldado de Invierno’) es converteixen en una rèplica gairebé exacta de l’‘exvigilant de la platja’ i el bateria de Mötley Crüe.

SOSPECHOSOS

Dia 4. Apple+

Quatre britànics aparentment d’allò més normals i corrents es converteixen en els principals sospitosos del segrest del fill d’una empresària nord-americana (Uma Thurman). Tots quatre eren a l’hotel novaiorquès la nit en què va desaparèixer el noi. ¿Pot ser que només fossin al lloc equivocat en el moment més inoportú? Així comença el trencaclosques que planteja aquesta sèrie de vuit episodis en què també participen actors com Kunal Nayyar (‘The Big Bang Theory’), Noah Emmerich (‘The Americans’), Georgina Campbell (‘Black Mirror’), Elyes Gabel (‘Scorpion’), Elizabeth Henstridge (‘Agentes de S.H.I.E.L.D.’), Tom Rhys-Harries (‘White Lines’) i Angel Coulby (‘Dancing on the Edge’). 

¿QUIÉN ES ANNA?

Dia 11. Netflix

Shonda Rhimes, la creadora d’‘Els Bridgerton’ i ‘Anatomia de Grey’, prossegueix la seva aliança amb Netflix amb aquesta sèrie basada en una sorprenent història real protagonitzada per Julia Garner (guanyadora de l’Emmy per ‘Ozark’) i Anna Chlumsky. La trama s’inspira en un article escrit per la periodista Jessica Pressler (també guionista de la sèrie) a la revista ‘New York Magazine’ en el qual desemmascarava Anna Delvey, una ‘influencer’ que es venia com a hereva alemanya d’Instagram i que va estafar bancs, hotels i l’elit de Nova York. El judici per frau va començar el 2019 i va acabar amb la protagonista entre reixes, tot i que a la presó es va continuar endurint la seva llegenda com l’estafadora més ‘distingida’.

LA MARAVILLOSA SEÑORA MAISEL

Dia 18. Amazon Prime Video. Temporada 4

La sempre ocurrent senyora Maisel (Rachel Brosnahan) no va acabar gaire bé l’anterior temporada, perdent a l’últim minut la llaminera gira que tenia amb Shy Baldwin per culpa de la seva actuació a l’Apollo. Però Miriam i la seva agent, la tosca Susie (Alex Borstein), han demostrat que saben sobreposar-se als sots de la vida i que la seva verbositat els pot obrir mil i un camins. Ara, el 1969, buscant perfeccionar el seu espectacle, Midge troba una feina que li permet total llibertat creativa. Però el seu compromís amb la comèdia obre una bretxa entre ella i la seva esbojarrada família. 

SEPARACIÓN

Dia 18. Apple+

El prolífic Ben Stiller (‘Zoolander’, ‘Els pares d’ella’) i Dan Erickson són al darrere d’aquest ‘thriller’ laboral amb un envejable elenc encapçalat per Adam Scott, Patricia Arquette, John Turturro, Britt Lower, Zack Cherry, Dichen Lachman, Jen Tullock i Christopher Walken. El punt de partida és bastant original: Un grup d’oficinistes es presten a sotmetre’s a una operació quirúrgica per separar els seus records personals dels laborals. Però aquest mètode és posat en dubte quan el cap de l’equip (Scott) es veu embolicat en un misteri que l’obliga a qüestionar-se la veritable naturalesa de la seva feina... i d’ell mateix.

VIKINGS: VALHALLA

Dia 25. Netflix

Després de sis temporades, els hereus de Ragnar Lothbrok segueixen disposats a donar guerra en aquest ‘spin-off’ que compta amb el creador de la sèrie original, Michael Hirst. Això sí, la història s’ambienta ara un segle després, cap a 1066, amb la invasió d’Anglaterra per un descendent de Rollo i les lluites internes entre els bàrbars per culpa de discrepàncies religioses. Les batalles les protagonitzaran llegendaris vikings com Leif Eriksson (Sam Colett), Freydis Eriksdotter (Frida Gustavsson), Harald Sigurdsson (Leo Sutter) i el rei normand Guillem el Conqueridor.

OPERACIÓN MAREA NEGRA

Dia 25. Amazon Prime Video

Una història real, la del primer narcosubmarí interceptat a Europa, serveix de base a aquesta minisèrie de quatre capítols dirigida per Daniel Calparsoro. El 2019, un semisubmergible de construcció artesanal travessa l’oceà Atlàntic carregat amb tres tones de cocaïna mentre al seu interior tres homes sobreviuen a tot el que se’ls posa pel mig, com tempestes, corrents, avaries, gana, baralles i un constant assetjament policial. Al capdavant dels comandaments hi ha Nando (Álex González), un jove gallec campió d’Espanya de boxa amateur i marí expert sense recursos econòmics, que es veu obligat a buscar altres mitjans per guanyar-se la vida. Nerea BarrosNuno LopesMiquel InsuaLuis Zahera, Xosé Barato, Carles Francino, Manuel Manquiña, Lúcia Moniz, Luís Esparteiro, David Trejos, Leandro Firmino i Bruno Gagliasso completen el repartiment.

KILLING EVE

Dia 27. HBO Max. Temporada 4 (final)

La brillant sèrie creada per Phoebe Waller-Bridge i basada en les novel·les de Luke Jennings s’acomiada, després d’una reguera d’assassinats, amb una quarta temporada amb una altra dona al capdavant de la moguda, la guionista Laura Neal. La venjança portarà les protagonistes a tornar a posar-se en terrenys pantanosos, com Eve (Sandra Oh) i Carolyn (Fiona Shaw), que després d’haver tingut la vida de Konstantin (Kim Bodnia) a les seves mans segueix obsessionada amb els Dotze i amb la identitat de la persona que va encarregar l’assassinat del seu fill. Mentrestant, Villanelle (Jodie Comer) ha trobat una nova comunitat en un intent de provar que no és un monstre. Però la letal assassina sempre ens ha demostrat que és absolutament impredictible.

LA EDAD DE LA IRA

Dia 27. Atresplayer Premium

Translació a la pantalla de la novel·la homònima de Nando López, que aborda la complexitat del món adolescent, aquesta edat de l’ira a què fa referència el títol. La trama comença amb el brutal assassinat d’un home en mans del seu fill (Manu Ríos, ‘Élite’), un jove d’allò més popular i sense problemes aparents. L’incident cau com una gerra d’aigua freda a l’institut en el qual estudia, on alumnes i professors es pregunten què ha fallat en el sistema per haver acabat amb aquest trist desenllaç. En el repartiment d’aquesta minisèrie de quatre capítols figuren actors com Amaia Aberasturi, Daniel Ibáñez, Carlos Alcaide i Eloy Azorín.

SUPER PUMPED. THE BATTLE FOR UBER

Dia 28. Movistar+

Concebuda com una sèrie antològica, que explorarà en cada temporada una història que ha sacsejat el món empresarial, la ficció creada per Brian Koppelman i David Levien (‘Billions’) i Beth Schacter (‘Soundtrack’) obre la veda amb el polèmic Travis Kalanick (Joseph Gordon-Levitt), fundador i ex-CEO d’Uber. L’èxit fulgurant d’aquest nou ‘Lobo de Wall Street’ de Silicon Valley va quedar entelat per les seves constants polèmiques i les demandes contra l’empresa per pràctiques abusives i assetjament sexual, tal com va denunciar el ‘best seller’ de Mike Isaac en què es basa la sèrie, ‘La batalla per Uber: una ambició desenfrenada’. A Gordon-Levitt l’acompanyen Uma Thurman, com la fundadora del ‘The Huffington Post’ i directiva d’Uber, i Kyle Chandler, com a mentor de Kalanick.

ALTRES ESTRENES I TORNADES

EDUCAR A UN SUPERHÉROE. Dia 1. Netflix. Temporada 2

EL REI DE VARSÒVIA. Dia 1. Filmin

MAGNUM. Dia 1. Calle 13. Temporada 4

911: LONE STAR. Dia 1. Fox. Temporada 3

OSCURO DESEO. Dia 2. Netflix. Temporada 2

CAKE. Dia 2. Disney+

FUEGO ABIERTO. Dia 2. Disney+

EN BUSCA DE OLA. Dia 3. Netflix

DULCES MAGNOLIAS. Dia 4. Netflix. Temporada 2

RAISED BY WOLVES. Dia 4. HBO Max. Temporada 2. La parella androide formada per Mare (Amanda Collin) i Pare (Abubakar Salim), juntament amb la seva prole de sis fills humans, s’uneixen a una colònia atea tot just formada a la misteriosa zona tropical de Kepler 22 b. Però navegar per aquesta estranya nova societat és només el començament dels seus problemes, ja que el ‘fill natural’ de la mare amenaça de portar a l’extinció el poc que queda de la raça humana.

REACHER. Dia 4. Amazon Prime Video. Jack Reacher (personatge literari creat per Lee Child i que al cine va popularitzar Tom Cruise) és un veterà investigador de la policia militar que acaba de tornar a la vida civil. Quan arriba a la petita ciutat de Margrave, Geòrgia, es troba amb una comunitat que està batallant amb el seu primer homicidi en 20 anys. La policia el deté immediatament i els testimonis oculars situen Reacher a l’escena del crim. Mentre mira de demostrar la seva innocència, comença a sorgir una conspiració que requerirà la seva intel·ligència i força.

SOUTH PARK. Dia 4. Comedy Central. Temporada 25

POWER BOOK IV: FORCE. Dia 6. Starzplay

LA AMIGA ESTUPENDA: LAS DEUDAS DEL CUERPO. Dia 7. HBO Max. Temporada 3

OVNIS. Dia 8. Filmin

DOC. Dia 8. AXN. Temporada 2

SMILING FRIENDS. Dia 9. HBO Max. La nova sèrie d’Adult Swim segueix els empleats d’una petita empresa dedicada a portar felicitat a un món estrany però acolorit.

DESENCANTO. Dia 9. Netflix. Temporada 4

LA CHICA DE ANTES. Dia 10. HBO Max. Adaptació del ‘thriller’ psicològic de J.P. Delaney a quatre capítols. Jane s’enamora d’una casa extraordinàriament minimalista, però quan descobreix que una altra dona va morir a la mateixa propietat tres anys abans, comença a preguntar-se si la seva pròpia història és només una repetició de la història de la noia d’abans.

WITH LOVE. Dia 11. Amazon Prime Video

DOLLFACE. Dia 12. HBO Max. Temporada 2

VEINTICINCO, VEINTIUNO. Dia 12. Netflix. K-drama protagonitzat per Nam Joo Hyuk i Kim Tae Ri i centrat en una història amorosa.

FORECASTING LOVE AND WEATHER. Dia 12. Netflix. K-drama romàntic.

FIDELIDAD. Dia 14. Netflix

STATE OF UNION. Dia 14. HBO Max. Temporada 2. Brendan Gleeson i Patricia Clarkson protagonitzen aquesta nova temporada de la sèrie creada per Nick Hornby i Stephen Frears, ambientada als Estats Units.

FÚRIA. Dia 15. Filmin

BACK TO LIFE. Dia 16. Cosmo. Temporada 2

EL JOVEN WALLANDER. Dia 17. Netflix

TODAS LAS CRIATURAS GRANDES Y PEQUEÑAS. Dia 17. Movistar. Temporada 2

HIJOS DE DUNE. Dia 17. HBO Max. Minisèrie. Dune, l’antiga profecia, s’ha complert: el mandat del llegendari Muad’s dib ha transformat miraculosament les terres perdudes. Però com sempre, a La Gran Casa de l’Imperi continuen sorgint rumors de conspiració, complots i traïcions. I quan Muad’s dib ja no té el poder per exercir d’emperador, el seu jove fill Leto i la seva filla Ghanima s’enfronten a una possible, i desastrosa, guerra civil a Arrakis, cosa que comportaria el caos de la galàxia.

THE CUPHEAD SHOW! Dia 18. Netflix. Sèrie animada basada en un videojoc.

SPACE FORCE. Dia 18. Netflix. Temporada 2

THE LAST ORIGINAL GANGSTER. Dia 18. TNT. Temporada 4

PAINTING WITH JOHN. Dia 19. HBO Max. Temporada 2

THE WALKING DEAD. Dia 21. Fox. Temporada 11 (segona part)

GERMINAL. Dia 22. Filmin

ALL AMERICAN: HOMECOMING. Dia 23. HBO Max. ‘Spin-off’ d’‘All American’ que s’ambienta en un altre lloc lluny de l’escena esportiva de l’original a l’institut del sud de Califòrnia, seguint així la història de Simone, que es trasllada des d’un altre estat per assistir a la Universitat de Bringston. Allà s’uneix a l’equip de tennis, mirant de recuperar el seu equilibri al camp després del seu embaràs, el matrimoni amb Jordan i posterior divorci.

LA VUELTA AL MUNDO EN 80 DÍAS. Dia 24. Movistar+. David Tennant (‘Doctor Who’, ‘Broadchurch’, ‘Des’) es posa a la pell de l’infatigable viatger Phileas Fogg a l’enèsima revisió d’aquest clàssic de Jules Verne, una coproducció europea escrita per Ashley Pharoah (Life on Mars). Londres, 1872. El cavaller anglès Phileas Fogg rep una misteriosa postal per la qual acceptarà una aposta gairebé impossible: donar la volta al món, per terra, mar i aire, en tan sols 80 dies. L’enginyós francès Passepartout (Ibrahim Koma) i la jove periodista del ‘Daily Telegraph’ Abigail Fix (Leonie Benesch) l’acompanyaran en la ruta. 

NASDROVIA. Dia 25. Movistar+. Temporada 2 (última). Edurne (Leonor Watling) i Julián (Hugo Silva) són còmplices d’assassinat i ocupen una nova posició dins de l’organització russa a la qual hauran de sobreviure.

SNOWFALL. Dia 26. HBO Max. Temporada 5 (última)

Notícies relacionades

SEÑORITA 89. Dia 27. Starzplay. Sèrie de vuit episodis que compta amb la producció executiva dels multipremiats Pablo i Juan de Dios Larraín i que destapa el costat més fosc i sinistre dels concursos de bellesa. Ambientada en el glamurós Mèxic dels anys 80, segueix l’esdevenir de Concepción (Ilse Salas), la matriarca de Miss Mèxic que, juntament amb un equip d’experts maquilladors, instructors i fins i tot cirurgians, rep les 32 finalistes a la seva finca, La Encantada. Allà, les concursants viuran un dur entrenament de tres mesos fins a arribar al certamen.

RESIDENT ALIEN. Dia 28. Syfy. Temporada 2