Sèries

‘Ojo de Halcón’ porta a Marvel l’esperit nadalenc el 24 de desembre

«Aquí no és un superheroi: està de vacances amb la seva família», diuen els creadors de l’última estrena de Disney+

‘Ojo de Halcón’ porta a Marvel l’esperit nadalenc el 24 de desembre
3
Es llegeix en minuts

Marvel ha portat a la pantalla aventures impossibles, lluites impressionants i missions extremes per salvar el món, però ‘Ojo de Halcón’, la seva nova sèrie amb Jeremy Renner i Hailee Steinfeld, s’allunya de l’èpica dels superherois per amarar-se de l’esperit de Nadal.

«En aquesta sèrie anem a un món molt corrent, al Nadal a Nova York. Ojo de Halcón aquí no és un superheroi: està de vacances amb la seva família», va avançar Renner en una videotrucada amb Efe.

Disney+ estrenarà el 24 de novembre aquesta nova sèrie que amplia l’èxit que ha obtingut Marvel a la televisió, on han brillat aquest any projectes molt aplaudits com ‘WandaVision’ o ‘Loki’.

Després de les seves nombroses aparicions a les pel·lícules dels Vengadores, Renner torna a agafar l’arc com a Ojo de Halcón en una sèrie que compta com a al·licient amb Hailee Steinfeld, donant vida a la intrèpida jove Kate Bishop.

Un esclat de llum

Clint Barton, el nom real rere Ojo de Halcón, va ser un dels personatges més mal parats del combat apocalíptic de la cinta ‘Los Vengadores: Endgame’ (2019). En aquella pel·lícula, el personatge de Renner va veure com Black Widow (Scarlett Johansson) se sacrificava al seu lloc com un pas ineludible per detenir i derrotar el malvat Thanos.

Aquesta sèrie no eludeix el trauma que va viure Ojo de Halcón, però el contraposa amb la felicitat, els somriures i la il·lusió de les festes nadalenques a Nova York.

Renner va remarcar el contrast entre el to «lleuger» d’una història ambientada en el Nadal i «el pes que carrega» el seu personatge per les ferides del passat. «Hi ha un meravellós equilibri allà i crec que estableuix les pautes del que passa al llarg de la sèrie per a tots els personatges», va dir.

«Sense revelar gaire, el paper de Hailee també ha de lidiar amb certes dificultats, tragèdies i coses que superar», va afegir el doble nominat a l’Oscar per ‘The Hurt Locker’ (2008) i ‘The Town’ (2010).

Una nova estrella

Des de la seva fantàstica presentació pública amb ‘True Grit’ (2010) dels germans Coen, que li va donar una candidatura a l’Oscar a la millor actriu de repartiment, Steinfeld s’ha consolidat com un dels talents emergents a Hollywood gràcies a pel·lícules com ‘The Edge of Seventeen’ (2016), la saga ‘Pitch Perfect’, ‘Bumblebee’ (2018) o la sèrie ‘Dickinson’. Ara aterra a l’univers de Marvel amb la responsabilitat d’encarnar Kate Bishop i amb la possibilitat de convertir-se en una nova favorita del públic després del final dels Vengadores.

‘Em va semblar molt emocionant el fet que aquest és un personatge molt especial i molt estimat per molts fans (dels còmics), que han esperat molt temps per veure que prengués vida (a la pantalla)», va dir Steinfeld.

L’actriu també va destacar que tenir Renner com a company d’escenes va ser un punt a favor per incorporar-se al projecte. «Realment no hi havia res en la sèrie que no sonés genial per a mi. Però m’emocionava interpretar aquest personatge, algú que és fort, independent, perfeccionista, que vol ser en l’acció per fer el bé i ajudar la gent,» va afirmar.

Entre amics

Especialment al començament, ‘Ojo de Halcón’ s’entrega a la dinàmica de les ‘buddy movies’, aquestes històries amb dos amics compartint aventures i barrejant acció i comèdia.

Notícies relacionades

En aquest cas, Ojo de Halcón i Kate Bishop han de resoldre un misteriós robatori ocorregut en l’alta societat novaiorquesa combinant les seves habilitats: les d’una jove molt entusiasta però amb escassa experiència i certa facilitat per ficar la pota; i les d’un veterà avesat a mil batalles i que ara només vol tornar al més aviat possible a la seva llar familiar.

«La configuració d’aquesta situació és molt important: els nostres personatges són alguna cosa així com oposats», va argumentar Renner sobre la química dels dos protagonistes. «Però també es necessita per a això una actriu intel·ligent i capaç que pugui fer-ho. Es requereix com un ball entre els dos per tirar-lo endavant. Em sento realment bé sobre aquest aspecte de la sèrie», va tancar.

Temes:

Disney+ Marvel