Estrena

‘Cardo’: el repartiment de la nova i trencadora sèrie de Los Javis

Una de les creadores de la ficció, Ana Rujas, encapçala el planter de la ficció

  • ‘Cardo’: els drames i excessos de la generació mil·lennista

‘Cardo’: el repartiment de la nova i trencadora sèrie de Los Javis
2
Es llegeix en minuts
Marisa de Dios
Marisa de Dios

Periodista

Especialista en sèries i programes de televisió

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Atresplayer Premium va estrenar aquest diumenge 7 de novembre ‘Cardo’, el retrat dels drames i excessos de la generació mil·lennista produïts per Los Javis i creat per Ana Rujas i Claudia Costafreda. La nova sèrie de la plataforma d’Atresmedia destaca per la seva manera descarnada i explícita d’abordar el buit existencial d’una noia al caire de la trentena, la María, a la qual un accident complica encara més la seva existència.

La mateixa Rujas encapçala el repartiment, liderat per un elenc que ronda la trentena. És el cas de l’actriu, de 32 anys, coneguda per les seves participacions en sèries com ‘HKM’, ‘90-60-90, diario secreto de una adolescente’, ‘Hispania, la leyenda’ i ‘Punta Escarlata’, així com en la minisèrie sobre Rocío Dúrcal, on encarnava la seva filla Sheila. Al cine, se l’ha pogut veure en pel·lícules com ‘Diana’ i ‘Toc toc’ i en teatre ha protagonitzat i coescrit obres com ‘La mujer más fea del mundo’.

El cantant de Carolina Durante

En el repartiment també figuren dos debutants com Diego Ibáñez i Clara Sans. Ella interpreta la Bego, «la companya de pis de la María, que sap perfectament el que ha de fer tothom, tot i que per a ella mateixa no tingui les coses tan clares». El seu únic treball davant de les càmeres abans de ‘Cardo’ va ser la pel·lícula de Chico Morera ‘Solo secuencias’.

Ibáñez, que debuta amb ‘Cardo’ en la interpretació, és més conegut per la seva faceta musical, ja que és el cantant del grup Carolina Durante. Famós també per la relació que va mantenir amb l’eurovisiva Amaia Romero, la guanyadora d’‘OT’, en la ficció produïda per Los Javis interpreta el Gabriel, un noi «tímid, nerviós i una mica ‘pijo’» que té alguna escena pujada de to, com la resta dels seus companys.

Un altre dels principals noms de ‘Cardo’ és Ana Telenti, que dona vida a l’Eva, la millor amiga de la protagonista. L’actriu ha participat en sèries com ‘Mentiras’, ‘Centro médico’ i ‘Cuerpo de élite’.

Els veterans

Alberto San Juan (‘El otro lado de la cama’, ‘El Rey’, ‘Mientras duermes’...) dona vida al Santiago, el pare del Gabriel, amb qui la protagonista coincideix al primer capítol i serà el desencadenant de tota la història.

Notícies relacionades

Yolanda Ramos (‘Homo zapping’, ‘Paquita Salas’, ‘Benvinguts a la família’... ) sap donar a la Fausta, el seu personatge a ‘Cardo’, tots els matisos que requereix: és la camell de la protagonista però, alhora, gairebé actua com una mare.

Al repartiment figuren també actors com Raúl Prieto (‘Antidisturbios’), com l’exnòvio de la protagonista, i Juani Ruiz (‘Veneno’) com la Puri, la propietària de la floristeria en què treballa la María. A més, Rujas i Costafreda reserven un petit paper per a una altra de les actrius protagonistes de ‘Veneno’, Jedet.