Totes les estrenes i retorns

Les 10 sèries que no us podeu perdre al novembre

‘Dexter: new blood’, ‘Cowboy Bebop’, ‘Historias para no dormir’ i ‘La rueda del tiempo’ són alguns dels títols

Les 10 sèries que no us podeu perdre al novembre
10
Es llegeix en minuts
Marisa de Dios
Marisa de Dios

Periodista

Especialista en sèries i programes de televisió

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Hi ha històries que no passen de moda, fins i tot dècades després d’haver-se (suposadament) tancat. És el que demostraran en les estrenes de l’‘streaming’ aquest novembre ‘Dexter’ i ‘Historias para no dormir’, dues sèries que van espantar (cada una a la seva manera) en el seu moment i que tornen després d’haver reposat durant anys a la nevera. El mes ve també marcat per nous episodis de la no tan idíl·lica ‘Vida perfecta’ de Leticia Dolera, amb els caçarecompenses de ‘Cowboy Bebop’ de carn i ossos i amb Javier Cámara tornant a ficar-se a la pell del mesquí Juan Carrasco de ‘Venga Juan’. A més, els Javis es consoliden com a productors amb ‘Cardo’ i Amazon Prime Video segueix buscant la successora de ‘Joc de trons’ amb una saga de fantasia supervendes com ‘La rueda del tiempo’.

HISTORIAS PARA NO DORMIR

Dia 5. Amazon Prime Vídeo

Chicho Ibáñez Serrador va terroritzar els espanyols dècades enrere amb les seves mítiques ‘Historias para no dormir’. Amazon i TVE n’actualitzen quatre (‘El doble’, ‘Freddy’, ‘El asfalto’ i ‘La broma’) de la mà dels directors Rodrigo Sorogoyen, Paco Plaza, Paula Ortiz i Rodrigo Cortés. Com en la sèrie original, les trames i els actors canvien capítol a capítol. En un, a més, Carlos Santos (‘Los hombres de Paco’) es posa a la pell del creador de l’‘Un, dos, tres... responda otra vez’ per recrear el rodatge d’una de les històries de fa 40 anys.

CARDO

Dia 7. Atresplayer Premium

Els Javis confien en les actrius Ana Rujas i Claudia Costafreda en el seu primer projecte com a creadores televisives en una sèrie que pretén ser el retrat dels excessos de la generació nascuda als anys 90, que ha crescut en paral·lel a l’auge de les xarxes socials i que intenta suplir les carències afectives a través del consumisme i plaers efímers. La protagonista és María (Rujas), una noia al caire de la trentena sense diners i amb una relació tòxica amb el sexe que intenta fer un gir a la seva vida fent alguna cosa bona: ajudant Puri, una dona del seu barri que regenta una floristeria que està a punt de tancar.

DEXTER: NEW BLOOD

Dia 8. Movistar+

El forense psicòpata que no tenia escrúpols a l’hora d’acabar amb els assassins que ell considerava que no es mereixien viure torna a la càrrega una dècada després. El personatge interpretat per Michael C. Hall viu ara sota una identitat falsa (Jim Lindsay, en homenatge a l’autor dels llibres, Jeff Lindsay) lluny de Miami, a la petita ciutat d’Iron Lake (Nova York). Però els seus instints assassins estan a punt de tornar a sortir a la llum per culpa de Kurt Caldwell (Clancy Brown), un individu que té el control del poble. A més del protagonista i de Jennifer Carpenter (la germana de Dexter), aquests 10 episodis compten de nou amb el ‘showrunner’ de la sèrie original, Clyde Phillips.

COWBOY BEBOP

Dia 19. Netflix.

La plataforma fa de carn i ossos els mordaços i despietats personatges del clàssic de l’anime de Shin’ichirō Watanabe, que aquí exerceix com a assessor. Els protagonistes d’aquest ‘western’ espacial i futurista són tres caçarecompenses (John Cho, Mustafa Shakir i Daniella Pineda) que es llancen a l’aventura disposats a donar els mastegots que calguin per tal d’omplir-se les butxaques atrapant criminals i, de passada, deixar enrere el seu passat. Yōko Kanno, la responsable de l’excel·lent banda sonora de la sèrie original, és també aquí l’encarregada de la música d’aquesta nova versió ‘live action’.

DOPESICK: HISTORIA DE UNA ADICCIÓN

Dia 12. Disney+

Michael Keaton produeix i protagonitza aquesta sèrie inspirada en el ‘best-seller’ de Beth Macy que explica com una companyia farmacèutica va desencadenar la pitjor epidèmia de drogues en la història dels Estats Units: l’addicció als opioides. L’acció bascula entre les sales de juntes de les grans indústries farmacèutiques fins a una castigada comunitat minera de Virginia, passant pels despatxos de la DEA, l’agència nord-americana dedicada a lluitar contra el narcotràfic.

YELLOWJACKETS

Dia 15. Movistar+

Els creadors i productors de ‘Narcos’ i ‘Narcos: México’, Ashley Lyle i Bart Nickerson, estan al darrere d’aquesta minisèrie amb quatre dones (Melanie Lynskey, Juliette Lewis, Christina Ricci i Tawny Cypress) unides per un traumàtic secret del passat. Vint-i-cinc anys enrere van sobreviure a un accident d’avió quan viatjaven amb el seu equip juvenil de futbol femení, i el que va passar fins que van ser rescatades les va marcar per sempre. Només els ‘flashbacks’ permetran esbrinar-ho en aquest encreuament entre ‘Viuen’ i ‘Big little lies’.

VIDA PERFECTA

Dia 19. Movistar+. Temporada 2

Després d’una primera temporada amb una María (Leticia Dolera) desbordada amb la seva imminent maternitat, la protagonista s’enfronta ara a les amargors de la mare primerenca. Però la seva germana Esther (Aixa Villagrán) i la seva amiga Cris (Celia Freijeiro) seran allà quan més les necessiti... tot i que elles també tenen les seves pròpies crisis. La primera, intentant per primera vegada posar seny i la segona, amb uns experiments de relació oberta amb el seu marit. El magnífic Enric Auquer segueix en la vida de la protagonista en el paper de l’inesperat pare.

LA RUEDA DEL TIEMPO

Dia 20. Amazon Prime Video

Adaptació de l’exitosa i longeva saga literària de fantasia de Robert Jordan (amb 14 llibres i una preqüela), amb més de 90 milions de llibres venuts. Dotada d’una mitologia pròpia, aquesta sèrie cridada a convertir-se en la nova ‘Joc de trons’ està ambientada en un món en què una poderosa organització femenina, Aes Sedai, controla el monopoli de la màgia. A ell pertany Moiraine (Rosamund Pike), una fetillera que s’embarca en un perillós viatge amb cinc joves, un d’ells destinat a ser el Drac Renascut, que salvarà o destruirà la humanitat. ‘El Profesor’ de ‘La casa de papel’, Álvaro Morte, forma part del repartiment.

OJO DE HALCÓN

Dia 24. Disney+

La plataforma continua esprement el filó dels superherois Marvel i torna a recórrer a personatges de l’UCM, en aquest cas l’exarquer de ‘Los vengadores’ (Jeremy Renner). A la Nova York després del Lapse, Clint Barton té una missió d’allò més comuna: reunir-se amb la seva família per Nadal. Però un personatge del seu passat no l’hi posarà fàcil. Kate Bishop (Hailee Steinfeld), una arquera de 22 anys que somia convertir-se en una superheroïna, pot ser el seu as a la màniga.

VENGA JUAN

Dia 28. HBO Max

El mesquí polític Juan Carrasco (Javier Bardem) està ara al cim de la seva carrera, després de les seves vergonyants anècdotes viscudes a ‘Vota Juan’ i ‘Vamos Juan’. Gràcies a les portes giratòries de la política, disfruta d’un despatx espectacular i d’un tros de sou que ha invertit a millorar físicament, lluint millor silueta i amb cabells. Però el seu retir idíl·lic es veu amenaçat per uns papers que l’involucren en una trama de corrupció municipal. En el repartiment repeteixen María Pujalte com a Macarena, la seva directora de comunicació mentre va ser ministre; Adam Jezierski, que va ser el seu assistent; Joaquín Climent, en la pell de l’implacable Vallejo; Cristóbal Suárez, com el carismàtic Recalde; Yaël Belicha com la seva dona, i Esty Quesada (‘Soy una pringada’) com la seva filla. I s’hi uneixen Manolo Solo, Ramón Barea i Eduardo Blanco.

ALTRES ESTRENES I RETORNS LA GARÇONNE. Dia 2. Filmin. Al París dels anys 20, una dona es fa passar per policia home per investigar un assassinat en aquesta minisèrie francesa protagonitzada per Laura Smet (‘La dama de honor’).

PREMISA. Dia 3. Disney+. B. J. Novak presenta aquesta sèrie antològica centrada en qüestions morals atemporals.

DR. BRAIN. Dia 3. Apple+. La ficció coreana cotitza a l’alça després del ‘boom’ del ‘Juego del calamar’. Coincidint amb el seu desembarcament al país asiàtic, Apple+ estrena aquesta sèrie de ciència-ficció basada en un còmic coreà, dirigida per Kim Jee-woon (‘Dos hermanas’, ‘Encontré al diablo’) i protagonitzada per Lee Sun-kyun, un dels actors de l’oscaritzada ‘Paràsits’.

SHADOW LINES. Dia 4. Sundance TV. Temporada 2. Producció d’espionatge ambientada en la Finlàndia de la Guerra Freda.

JUAN PILILA. Dia 5. Filmin. Discutida sèrie d’animació (‘stop motion’) danesa, recomanada per a nens a partir de 4 anys. Està protagonitzada per un personatge amb el penis més llarg del món, que utilitza per salvar la gent que ho necessita.

NARCOS: MÉXICO. Dia 5. Temporada 3. Netflix. Miguel Ángel Félix Gallardo s’ha convertit en el líder del càrtel de Guadalajara, el més important del país. No li serà fàcil mantenir el domini i ampliar el seu imperi.

BIG MOUTH. Dia 5. Temporada 5. Netflix

DICKINSON. Dia 5. Apple+. Temporada 3 (última)

GRACE. Dia 5. Movistar+. Minisèrie policíaca basada en les novel·les de Peter James, sobre un detectiu marcat per la desaparició de la seva dona sis anys enrere.

GLÓRIA. Dia 5. Netflix. Primera sèrie de la plataforma a Portugal. ‘Thriller’ històric ambientat als anys 60, en ple apogeu de la Guerra Freda, al petit poble de Glória do Ribatejo. Allà hi ha el RARET, un centre de radiodifusió nord-americana que emet informació confidencial als seus aliats. João Vidal, un jove enginyer, pertanyent a una família benestant i vinculada a l’Estat Novo, és reclutat per la KGB. Allà assumirà diverses missions d’espionatge d’alt risc que podrien canviar el rumb de la història portuguesa i mundial.

DAY OF THE DEAD. Dia 7. Syfy. Sis estranys intenten sobreviure les primeres 24 hores d’una invasió de morts vivents.

ARCANE. Dia 7. Netflix. Sèrie d’animació. La tensió entre la rica ciutat de Piltover i la sòrdida i oprimida Zaun augmenta a causa de la creació a Piltover d’una cosa anomenada Hextech que permet a qualsevol controlar l’energia màgica, i per una nova droga a Zaun que transforma els humans en monstres.

SWAT. LOS HOMBRES DE HARRELSON. Dia 8. AXN. Temporada 5

PERNI. Dia 9. Filmin. Henriette Steenstrup escriu i protagonitza aquesta comèdia dramàtica, èxit de crítica a Noruega, sobre una treballadora social que ha de lidiar amb diversos problemes personals.

INTELLIGENCE. Dia 9. Cosmo. Temporada 2

DEPARTURE: MÁXIMA VELOCIDAD. Dia 10. Carrer 13. Temporada 2

CHICAGO FIRE. Dia 10. AXN. Temporada 9

ROCCO. Dia 11. XTRM. Temporada 4

ARCHER. Dia 11. Movistar+ Series. Temporada 12

THE SHRINK NEXT DOOR. Dia 12. Apple+. Comèdia negra inspirada en fets reals i en un ‘podcast’. Narra l’estranya relació entre el ‘psiquiatre dels famosos’, Isaac ‘Ike’ Herschkopf (Paul Rudd), i el seu pacient Martin ‘Marty’ Markowitz (Will Ferrell).

ENTRELAZADOS. Dia 12. Disney+. Primera sèrie original de la plataforma realitzada a Llatinoamèrica. Una adolescent sent passió per la comèdia musical i s’embarca en un viatge a través del temps per unir la seva família i poder complir el seu somni.

KAMIKAZE. Dia 14. HBO Max. Sèrie danesa sobre una noia que es queda sola a la seva mansió quan la seva família mor en un accident d’avió.

NUESTROS MARAVILLOSOS AÑOS. Dia 16. Filmin. Elmar Fischer (‘La huella del crimen’) dirigeix aquest èxit d’audiència alemany que adapta el ‘best-seller’ homònim de Peter Prange i relata la història de la família Wolf en la postguerra alemanya, als anys 40 i 50.

RIVERDALE. Dia 17. Movistar Series. Temporada 6

LOS SIMPSON. Dia 17. Disney+. Temporada 33

HIT+MONKEY. Dia 17. Disney+. Sèrie d’animació per a adults sortida dels còmics de Marvel. Està protagonitzada per un mico japonès expert en arts marcials que es vol venjar dels humans que van acabar amb la seva família.

SLASHER: SOLSTICIO. Dia 19. Dark. Tercera temporada de la sèrie antològica. ESTACIÓN 19. Dia 19. Disney+. Temporada 5

POWER BOOK II: GHOST. Dia 21. Starzplay. Temporada 2

POSSESSIONS. Dia 23. Filmin. Enmig d’un casament els llums s’apaguen. Quan s’obren de nou, el nuvi apareix mort a terra, i la núvia, ensangonada i amb un ganivet a la mà.

HANNA. Dia 24. Amazon Prime Video. Temporada 3

MOTHERLAND. Dia 24. Cosmo. Temporada 3

GLORIA. Dia 28. Calle 13. La vida d’una mare de família s’ensorra quan el seu marit desapareix de la nit al dia.

Notícies relacionades

ATLANTIC CROSSING. Dia 29. Movistar+. Minisèrie basada en la història real de la princesa Martha de la Corona noruega, protagonitzada per Kyle MacLachlan (‘Twin Peaks’) i Sofia Helin (‘Bron/Broen’).

TODAS LAS CRIATURAS GRANDES Y PEQUEÑAS. Dia 30. Filmin. Temporada 2. ¿Quedar-se a Yorkshire o tornar a Glasgow? És el dilema a què s’enfrontarà James Herriot en l’inici de la segona temporada.