ESTRENA A DISNEY+

'Más Muppets que nunca', els Teleñecos (ben) actualitzats

La nova sèrie de Gustau, Miss Peggy i companyia és una paròdia enginyosa de formats populars de l'era YouTube

zentauroepp55764406 icult201105163532

zentauroepp55764406 icult201105163532

3
Es llegeix en minuts
Juan Manuel Freire
Juan Manuel Freire

Periodista

Especialista en sèries, cinema, música i cultura pop

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Si el ‘show’ original dels Muppets, aquí encara més coneguts com els Teleñecos, era una paròdia dels espectacles televisius de varietats dels 60 i 70, la seva nova sèrie és una espècie de passeig per un YouTube imaginari. A  ‘Más Muppets que nunca’, que Disney+ estrena divendres, Gustau, Miss Peggy, Gonzo i alguns nous personatges presenten continguts habituals ‘online’, tot i que també hi ha espai per a concursos i ‘talk-shows’ gairebé tradicionals. Gairebé.

La vanitosa Peggy té un blog de consells de bellesa, ‘fitness’ i estil de vida. El Xef Suec competeix contra xefs famosos en un concurs culinari amb la flamant Beverly Plume (una polla díndia) com a presentadora. A la secció ‘Mup close & personal’, els Muppets sotmeten gairebé al tercer grau convidats com RuPaul, Seth Rogen i l’actriu Aubrey Plaza.  

Hi ha també un explosiu programa d’experiments, a càrrec, per descomptat, del Dr. Bunsen Honeydew i el seu ajudant Beaker, o una deliciosa paròdia del docusèrie ‘American masters’ en el qual descobrim els talents ocults dels Muppets: no es perdin les arts de Gustau com a ‘photobomber’. Però potser la joia de la corona sigui el concurs de Pep, el Rei Gamba, personatge que aquí s’inventa regles sobre la marxa i fa comentaris insensibles a humans incauts.

La flama de l’anarquia

Notícies relacionades

Com a director del projecte trobem Kirk R. Thatcher, un home de carrera curiosa. Com a part d’Industrial Light & Magic (companyia d’efectes visuals de George Lucas), va dissenyar, crear i manejar criatures per a ‘El retorn del Jedi’ i ‘Gremlins’. Després d’allò es va dedicar a produir vídeos musicals del braç de David Fincher. Des de finals dels 80, no s’ha separat gaire dels Muppets: va ser coguionista de la pel·lícula ‘Los Teleñecos en la isla del tesoro’ i el programa ‘Muppets tonight’ (precedent de ‘Más Muppets que nunca’), a més de dirigir diversos telefilms dels Muppets i el vídeo viral de la seva versió de ‘Bohemian rhapsody’.

Thatcher ha de ser una de les persones més ben preparades per mantenir viu el llegat del geni marionetista Jim Henson, que va conquerir nens i adults amb les seves creacions per no pensar gairebé mai en un tipus d’espectador en concret. Sens dubte, no era condescendent amb el públic infantil i segurament veuria amb bons ulls el deliri absurd de ‘Más Muppets que nunca’, més pròxima a l’anàrquic esperit dels Muppets que la telecomèdia de curta vida del 2015, en la qual se’ls sexualitzava sense cap gràcia.

Cinc estrelles del firmament ‘muppet’

La granota Gustau

El centre moral de l’Univers Muppet, ni més ni menys. Tot un model de conducta. Serè, assenyat i pacífic, va tenir una relació complicada amb Miss Peggy, amb qui manté una distància cordial a ‘Más Muppets que nunca’. 

Miss Peggy

Diva i a molta honra, la porqueta Peggy és la vanitat personificada, una autoproclamada deessa desitjosa d’idolatria. ¿S’ho mereix? I tant que sí, tot i que a alguns encara ens fan mal les pallisses que clavava al pobre Gustau.

L’os Fozzie

És un os amb barret i corbata, ¿què més s’ha de dir? Es creu còmic amb gràcia, però fa riure més quan intenta posar-se seriós. A ‘Más Muppets que nunca’ ofereix algunes idees boges per a nous segments. 

Joe l’advocat

Aquesta mostela té dues missions essencials en la sèrie: d’una banda, avisar el productor Scooter del que s’ha de fer i el que no a nivell legal. De l’altra, fer els jocs de paraules més absurds que s’hagin sentit. 

Beverly Plume

L’altre personatge d’estrena és l’encantadora polla díndia que fa de mediadora entre el Xef Suec i els xefs convidats del segment ‘Økėÿ døkęÿ køøkïñ’. En particular, s’avé molt amb Roy Choi, de ‘The chef show’.