GUIA DE VISIONAMENTS

Les sèries clau per a la setmana del 6 de juny

Un drama de refugiats cocreat per Cate Blanchett i un espectacular 'anime' catastrofista, entre els principals ganxos

zentauroepp53949170 icult200701120532

zentauroepp53949170 icult200701120532 / Netflix

1
Es llegeix en minuts
Juan Manuel Freire
Juan Manuel Freire

Periodista

Especialista en sèries, cinema, música i cultura pop

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Nous inicis al Nou Món; intents frustrats de recomençament; un país sacsejat per un terratrèmol del final dels temps; Zac Efron salvant-nos tots. La setmana arriba carregada d’emocions. 

Buscant el nord a Dakota

‘El maestro carnicero’ és una adaptació, en només dos episodis, d’‘El coro de los maestros carniceros’, la novel·la de Louise Erdrich sobre un mestre carnisser alemany, inspirat en l’avi de l’autora, que després de la primera guerra mundial es trasllada a Dakota del Nord, on comença un negoci, una llar i, així és, fins i tot un cor. Dirigeix el veterà Uli Edel (‘Yo, Cristina F.’) a partir del guió de Doris Dörrie (l’‘sleeper’ de 1985 ‘Hombres...’). Filmin, dimarts, dia 7.


Tasti Blanchett a la casa

‘Mrs. America’ no és l’única sèrie en què disfrutarem, durant aquest any, de la presència de Cate Blanchett. La deessa australiana també té un paper (més secundari, però es llueix) en el drama de refugiats ‘Desplazados’, creat per ella mateixa amb Tony Ayres (‘Glitch’) i Elise McCredie (guionista de Jack Irish). En un centre de detenció d’immigrants es creuen les vides de quatre persones: la víctima d’una secta, un home afganès separat de la seva família i un nou guàrdia i la directora del centre. Netflix, dimecres, dia 8.


És el final del Japó (i és bonic de veure)

Notícies relacionades

La novel·la de catàstrofes ‘El hundimiento de Japón’, de Sakyo Komatsu, ha sigut adaptada en diverses ocasions en imatge real: Shirô Moritani, guionista de Kurosawa, va firmar la seva versió el 1973, i Shinji Higuchi, mestre dels efectes especials, el va seguir el 2006; també hi va haver una sèrie. Ara arriba una adaptació animada a càrrec de Masaaki Yuasa i els seus companys en l’estudi Science Saru, que, pel que sembla, han sabut sublimar la bellesa de l’apocalipsi. Netflix, dijous, dia 9.


Conscienciació sense samarreta 

En la sèrie documental ‘Zac Efron: Amb els peus sobre la terra’, l’antic trencacors adolescent se’n va de viatge amb Darin Olien, expert en ‘wellness’, a la recerca de «noves perspectives sobre vells problemes». Fan parades a França, Puerto Rico, Islàndia, Londres i Costa Rica per aplegar idees sobre formes sostenibles d’energia i producció agropecuària. ¿Ajudaran aquestes aventures d’Efron sense samarreta a despertar consciències? Tant de bo. Netflix, divendres, dia 10.