05 d’abr 2020

Anar al contingut

GUIA DE VISIONAMENTS

Les sèries clau per a la setmana del 22 de març

La tercera temporada d''Ozark' i una sèrie de la cocreadora de 'Deutschland 83', entre el més atractiu

Juan Manuel Freire

Les sèries clau per a la setmana del 22 de març

Steve Deitl Netflix

Aquesta setmana és la setmana de Disney+ i el seu contingut infinit, amb sèries-esdeveniment com ‘The mandalorian’ i petites delícies com ‘Diario de una futura presidenta’ o la docusèrie de Jeff Goldblum. Però Netflix té llest un grapat de noves sèries i temporades; a sota, quatre exemples.

Freud, caçador d’assassins

En la intrigant ‘Freud’, primera sèrie de Netflix amb producció austríaca, una versió jove del pare de la psicoanàlisi (Robert Finster) s’alia amb una mèdium (Ella Rumpf, la germana gran de ‘Crudo’) i un inspector de policia (Georg Friedrich) per buscar un assassí en sèrie per Viena (o, bé, Praga disfressada de Viena). Aquesta mena de nova ‘El alienista’ està dirigida i coescrita per Marvin Kren, que va concursar al festival de Sitges el 2013 amb ‘The station’. Netflix, dilluns, dia 23.


Adeu a les cadenes

La minisèrie alemanya ‘Unorthodox’ adapta la novel·la semiautobiogràfica amb el mateix nom de Deborah Feldman, una dona jueva que va decidir trencar amb la comunitat ultraortodoxa Satmar de Brooklyn i començar una nova vida a Berlín. Anna Winger, cocreadora de ‘Deutschland 83’ (i ‘86’ i ‘89’), escriu l’adaptació i la dirigeix una actriu d’aquesta saga, Maria Schrader, amb experiència darrere de la càmera: el 2016 es va estrenar la seva tercera pel·lícula, ‘Stefan Zweig: Adeu a Europa’. Netflix, dijous, dia 26. 


Un lloc gens tranquil

Arriba la tercera temporada d’‘Ozark’, èxit sorpresa de públic, crítica i premis, revelació d’un gran director de ‘thrillers’: l’actor Jason Bateman, també protagonista. Per si algú no ha vist les dues primeres i durant la tancada es planteja fer-ho, ens limitarem a dir que Bateman encarna un consultor financer de Chicago amb negocis gens nets, o molt blanquejats, obligat a mudar-se amb la seva família a un suposat lloc tranquil que resulta ser un altre niu de crims. Netflix, divendres, dia 27. 


Intriga judicial a la italiana

‘Il processo’ no va tenir gran acceptació a Canale 5, però els incondicionals del ‘thriller’ judicial potser haurien de donar-li una oportunitat. Aquesta producció de Lucky Red (‘Il divo’) segueix els efectes de l’assassinat d’una jove sobre una fiscal, un advocat amb ganes de fama i una sospitosa que assegura ser innocent. Netflix, divendres, dia 27.