GUIA DE VISIONAMENTS

Les sèries clau per a la setmana del 16 de març

Una sèrie d'animadores amb instints perillosos i un clàssic modern recuperat, entre els principals ganxos

zentauroepp52773431 icult200313152823

zentauroepp52773431 icult200313152823 / USA Network

1
Es llegeix en minuts
Juan Manuel Freire
Juan Manuel Freire

Periodista

Especialista en sèries, cinema, música i cultura pop

Ubicada/t a Barcelona

ver +

És bo prendre's el complicat moment que vivim amb filosofia. I pensar en la quarantena, per exemple, com una oportunitat per posar-se al dia de les teves sèries preferides, descobrir-ne alguna de nova o recuperar la que sempre has volgut veure. A continuació, un grapat addicional de propostes.

Un clàssic modern al teu abast

Filmin té el bon gust de recuperar ‘Halt and catch fire’, el sublim (però poc vist i difícil de localitzar) drama d’AMC sobre la revolució dels ordinadors personals i, després, dels primers dies d’Internet. Tot des d’un punt de vista marcadament femení: per això hi ha dos personatges femenins tan poderosos com la programadora Cameron Howe (Mackenzie Davis) i la gran dona de família, però també gran dona de negocis, Donna Clark (Kerry Bishé). Filmin, dimarts, dia 17.


Autoretrat d’una còmica

No només els còmics homes tenen dret a versionar la seva vida en comèdies que, en el millor dels casos, són rotundament autocrítiques i, en els pitjor, absurdament egocèntriques. Després de la recent ‘Work in progress’ d’Abby McEnany, arriba ara ‘Feel good’, autoretrat ficcional de la còmica d’‘stand-up’ i actriu Mae Martin. Aquesta Mae, gairebé inventada, inicia una relació amb el George (Charlotte Ritchie), una dona que fins aleshores només havia sortit amb homes. Netflix, dijous, dia 19.


Animadores amb pocs ànims

Notícies relacionades

Les animadores s’han introduït en la cultura pop per assalt en aquest principi d’any, tant des de la no-ficció (la gran docusèrie ‘Cheer’ de Netflix) com des del ‘thriller’ en sèrie. Adaptació d’una novel·la de la tràgicament poc traduïda aquí Megan Abbott, ‘Rétame’ és la història de dues animadores, la Beth (Marlo Kelly) i l’Addy (Herizen F. Guardiola), l’amistat de les quals trontolla amb l’arribada a l’institut de la gèlida entrenadora Colette (Willa Fitzgerald). Obsessió, desig i salts mortals. Netflix, divendres, dia 20.


El rei dels grans felins

El pròxim fenomen ‘true crime’ que marca Netflix es diu ‘Tiger King’ i gira entorn de l’impossible Joe Exotic, antic amo d’un zoològic de tigres (i cantant country, i aspirant a president el 2016) que va acabar a la garjola per haver contractat algú per carregar-se una activista pels drets dels animals. Netflix, divendres, dia 20.