Sanament

Sanament

PSICOLOGIA

Causa una bona impressió en una entrevista de feina amb aquests consells

El cara a cara i la impressió que es fa marca la decisió a l'hora d'elegir un candidat

entrevista-ok

entrevista-ok

3
Es llegeix en minuts
Ángel Rull

Quan se selecciona una persona entre diferents candidats per a un lloc de treball, no només hi influeixen els coneixements i habilitats que es tenen sinó també l’aspecte o la impressió que aquesta persona causa en el reclutador. Aspectes com la salutació, la seguretat o la puntualitat són determinants en una entrevista de feina.

Causar una bona impressió és una cosa que no sempre apareix si ens deixem endur per la por o si no tenim en compte petits detalls que també afecten en la selecció. És per això que hem de parar atenció a tot el que forma part de la imatge que donem en les altres persones.

Causa bona impressió

La primera impressió és fonamental quan coneixem algú, i més si es tracta de qui decidirà si som els candidats idonis per ocupar un lloc de treball. La decisió la prenen ells, però nosaltres tenim la responsabilitat d’influir de forma positiva o negativa en la seva elecció.

A través de petits detalls podrem crear una bona impressió que parli sobre que mereixem la feina a què estem optant.

1. Puntualitat

Hem de trobar-hi l’equilibri, ja que arribar tard és un mal símptoma sempre, tot i que tinguem una excusa factible, però també ho és aparèixer amb massa antelació.

Si arribem tard, hem d’avisar per telèfon, explicant el motiu de l’incident i dient quant temps estimem que tardarem. D’aquesta manera reduirem la imatge negativa que sempre causa arribar tard.

2. Aspecte físic

Cada lloc de treball requerirà una aparença específica, a què ens hem d’adaptar. Ambients de feina molt formals o càrrec d’alta responsabilitat requereixen una aparença molt cuidada. Altres llocs permeten vestir més relaxadament, dins d’uns límits, però no sempre amb la necessitat de la corbata.

S’ha de tenir en compte que, tot i que alguns llocs requereixin uniforme, no hem de deixar de mostrar una preocupació pel nostre aspecte físic, i això ho reflectim en l’entrevista laboral.

3. Assaja la salutació

Segons quin sigui l’ambient i el clima de l’entrevista, així com la proximitat que mostri l’entrevistador, hauràs d’adaptar la salutació, des de donar la mà amb fermesa o fer dos petons. Sempre mostrant proximitat, respecte i seguretat. És la primera impressió directa que generarem en l’altre.

4. Mostra confiança i seguretat en tu mateix

La confiança és una habilitat requerida en cada lloc de treball. Mostrar seguretat implica que serem capaços d’afrontar les situacions que es vagin presentant en el dia a dia, recolzant-nos en les nostres eines i fortaleses.

Per mostrar aquest fet a l’entrevistador, hi has de mantenir el contacte visual mentre parles, sense desviar-ne la mirada o jugar amb les mans. Sigues també segur a l’hora de parlar i respondre a totes les preguntes. Per aconseguir-ho parla sempre del que realment saps, sense necessitat d’inventar, ja que això farà que dubtis i mostris inseguretat.

5. Prepara’t

Busca informació sobre l’empresa, la jerarquia i les funcions necessàries que aquest lloc requereix. És important saber com és la mentalitat de l’empresa i el que busquen en els seus treballadors. Molts dels entrevistadors ja busquen persones amb valors alineats amb els de l’empresa.

Però també has de preparar mentalment tota la informació que apareix en el teu currículum i les possibles preguntes que puguin fer-te sobre funcions anteriors, habilitats o motius de deixar feines. Això evitarà que et quedis en blanc o dubtis quan se’t pregunti en l’entrevista.

Notícies relacionades

Trobar feina no és només qüestió d’enviar currículums i fer entrevistes de forma passiva, sinó que hem de ser conscients que som responsables en un alt percentatge de si som seleccionats per ocupar la vacant. És per això que hem de cuidar certs aspectes que generin una bona impressió en l’entrevistador.

Ángel Rull, psicòleg.

Temes:

Ocupació