Residències

El Parlament exigeix accelerar noves residències a Santa Coloma de Gramenet i Sant Adrià de Besòs

  • Campuzano i Rufián anuncien un pacte per a una residència a Santa Coloma si ERC governa la ciutat

  • Campuzano assegura que no va prometre cap residència a Santa Coloma

El Parlament exigeix accelerar noves residències a Santa Coloma de Gramenet i Sant Adrià de Besòs

ALBERTO PAREDES

1
Es llegeix en minuts
EFE

El Parlament català ha exigit aquest dijous al Govern que declari el territori del Baix Besòs com a prioritari per prendre mesures com accelerar la construcció de noves residències per a gent gran a Santa Coloma de Gramenet i Sant Adrià de Besòs, a més de resoldre urgentment la baixa cobertura de la renda garantida de ciutadania.

Una moció d’En Comú Podem, amb esmenes del PSC, la CUP i ERC, ha sigut aprovada íntegrament en el ple del Parlament, amb l’objectiu de reclamar millores socials als barris de l’anomenat Baix Besòs, que integra prop d’un milió d’habitants dels municipis de Badalona, Santa Coloma, Montcada i Reixach, Sant Adrià o els districtes barcelonins de Nou Barris, Sant Martí i Sant Andreu.

El text aprovat apunta, per unanimitat, que aquest territori ha de ser «prioritari» per a la inversió pública, que històricament ha sigut «deficitària».

Per això, tots els grups han recolzat que el Govern doni celeritat a les noves residències per a gent gran compromeses a Sant Adrià de Besòs i Santa Coloma de Gramenet, i que faci les inversions en equipaments educatius per suprimir barracons escolars i millorar centres escolars a Santa Coloma i Badalona.

Més aspectes de la moció

Notícies relacionades

Un altre punt de la moció apressa a resoldre la baixa cobertura de la renda garantida de ciutadania als barris del Besòs i dissenyar un pla específic d’ampliació del nombre de prestacions en zones amb les rendes més baixes; també a vetllar pel dret de les persones a empadronar-se en un municipi malgrat no tenir domicili fix.

Amb l’abstenció d’ERC i JxCat, però el vot favorable de la resta de grups ha prosperat un altre punt que insta el Govern a donar celeritat a la planificació de vivenda social al Besòs per garantir l’accés a la vivenda de lloguer social, «considerant que la Generalitat no ha realitzat cap actuació destacable en els últims anys al Baix Besòs».