POLÈMICA PROMESA

Campuzano assegura que no va prometre cap residència a Santa Coloma

  • Campuzano i Rufián anuncien un pacte per a una residència a Santa Coloma si ERC governa la ciutat

  • ¿Qui guanyarà les eleccions a Santa Coloma de Gramenet 2023? Aquestes són les prediccions més enllà de les enquestes

Campuzano assegura que no va prometre cap residència a Santa Coloma

MARIONA PUIG / ACN

2
Es llegeix en minuts
Gerardo Santos
Gerardo Santos

Ubicada/t a Badalona, Santa Coloma, Mataró, Martorell, Esplugues i Vilanova i la Geltrú

ver +

El conseller de Drets Socials, Carles Campuzano, ha comparegut aquest matí en la Comissió de Drets Socials del Parlament, i ha assegurat que no va prometre cap residència.

La compareixença es produeix un mes i mig després del polèmic anunci de la construcció d’una residència de gent gran a Santa Coloma de Gramenet, vinculada a la possibilitat que el candidat d’ERC per a aquesta ciutat, Gabriel Rufián entri al govern municipal.

La reacció de les forces polítiques va ser immediata. Tots els partits polítics, excepte ERC, van criticar tant Rufián com Campuzano i van demanar la compareixença parlamentària d’aquest últim. Fa menys d’una setmana, tots els partits amb representació al Parlament excepte, de nou, ERC, van reprovar el conseller Campuzano.

En la compareixença d’aquest dimecres, Campuzano ha insistit que no va prometre cap residència, i que no va vincular el suport de la Generalitat a què Gabriel Rufián sigui el següent alcalde de Santa Coloma: «Tota aquesta polèmica ve donada per un tuit que no vaig escriure jo, ni cap dels meus col·laboradors, ni cap treballador del Departament, ni tampoc de la Generalitat».

El conseller, no obstant ha «acceptat» la reprovació del Parlament, tot i que també ha assegurat «no compartir els arguments» que la van sustentar: «Tomo nota, però no vull entrar al terreny del tu més, tot i que alguna temptació de fer-ho sí que l’he pogut tenir».

Equidistància entre propostes

Això sí, ha afegit que li sembla bé la proposta del candidat republicà, consistent que sigui l’Ajuntament de Santa Coloma el que construeixi la residència, i la Generalitat la que concerti les places. Ara bé, Campuzano també ha dit que li sembla bé la proposta de l’alcaldessa, Núria Parlon, que és contrària a la del seu rival republicà per l’alcaldia, és a dir, que sigui la Generalitat la que construeixi la residència.

Pluja de crítiques

La declaració de Carles Campuzano no ha aconseguit apagar els ànims dels portaveus dels partits, de manera que s’han succeït les crítiques del PSC, Junts, els Comuns, Vox i Ciutadans.

Notícies relacionades

Raúl Moreno (PSC) l’ha acusat de no tenir «prou reflexos per corregir una situació impròpia d’una persona amb la seva trajectòria política». Des de Junts, David Saldoni ha criticat les «intencions reals» del polèmic anunci: «Era clar, va anunciar que si es votava Rufián, es construiria la residència». Joan García (Ciutadans) ha parlat de «formes reprovables» de fer política i ha assumit que al conseller «se li ha anat la mà amb tot això».

Per la seva banda, els comuns han anat més enllà del polèmic anunci i han criticat a Campuzano «incompliments sistemàtics de tot el que té a veure amb les residències», ha expressat Jéssica González (En Comú Podem). La candidata a l’alcaldia de Barcelona per la CUP, Basha Changue, ha sigut més explícita: «Nosaltres reprovem a Campuzano per tota la seva gestió al capdavant de la Conselleria, no ve d’aquí la nostra discrepància amb ell».