Noves beques

Santa Coloma becarà els alumnes de batxillerat i formació professional que no percebin ajudes estatals

  • L’alcaldessa, Núria Parlon, ha presentat la mesura durant la Fira Santa Coloma Orienta

Santa Coloma becarà els alumnes de batxillerat i formació professional que no percebin ajudes estatals

MARC MARTI FONT

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Santa Coloma ha anunciat que posarà en marxa, per al curs que ve, una línia de beques dirigides a l’alumnat que cursi batxillerat i formació professional, i no hagi rebut cap ajuda estatal.

Així ho ha anunciat l’alcaldessa de la ciutat, Núria Parlon, en el marc de la Fira Santa Coloma Orienta, que se celebra aquest divendres a la plaça de la Vila: «Seran un estímul per a l’alumnat, i també serviran per afrontar els costos econòmics d’aquestes disciplines i compensar així les denegacions de les beques del Ministeri d’Educació, que és molt estricte en l’hora de concedir les beques en funció del rendiment escolar», ha apuntat Parlon. 

L’Ajuntament adverteix que és requisit indispensable per rebre la beca haver demanat anteriorment la beca del Ministeri d’Educació i Formació Professional. Així, en els casos en què el Ministeri denegui la beca, l’alumne podrà accedir a les de l’Ajuntament: «El nostre objectiu és que ningú hagi de renunciar als seus estudis per aquesta raó».

Frenar l’abandonament escolar

El consistori afirma que les noves beques volen frenar l’«alt índex d’abandonament escolar prematur en els estudis de batxillerat» a Santa Coloma, que arriba al 30%; però també l’abandonament dels estudis de formació professional de grau mitjà, que se situa en un 24%.

Notícies relacionades

Qui vulgui accedir a les beques haurà de justificar la seva matriculació en un curs de batxillerat o cicles formatius a la ciutat o fora d’ella en cas que els estudis triats no es cursin a Santa Coloma. La beca finançarà la matrícula i el transport, si els estudis són fora de la ciutat.

Més notícies de Santa Coloma a l’edició local d’EL PERIÓDICO